Η ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΣΕ ΟΛΟ ΤΗΣ ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ

Γράφει ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ Γ. ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΣ
ΤΑΞΙΑΡΧΟΣ ΠΟΛΕΜΙΚΗΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ ε.α.

O διορισμένος τραπεζίτης –πρωθυπουργός, συνεχίζει να παίζει καλά το ρόλο του (όπως άλλωστε και οι αρχηγοί των κόμματων που στηρίζουν αυτή την εγκάθετη κυβέρνηση), συνεχίζουν να τρομοκρατούν τον λαό, λέγοντας πόσο άσχημα θα ήταν τα πράγματα σε μια άτακτη χρεωκοπία της χώρας (όχι βέβαια selective default που βρισκόμαστε τώρα).

Είπε λοιπόν στη Βουλή,
στις 12-02-12, προκειμένου να πείσει (εκφοβίσει) τους βουλευτές και τον λαό, για το πόσο απαραίτητη είναι η υπογραφή της.....
νέας δανειακής σύμβασης για την Ελλάδα (όμως από κάθε ευρώ που χορηγείται ως δάνειο, η κυβέρνηση μπορεί να δαπανήσει για στήριξη της ανάπτυξης μόλις 19 λεπτά, σημειώνει στην εφημερίδα «The Telegraph» ο ευρωβουλευτής Χάναν).

«Μια άτακτη χρεοκοπία θα έριχνε τη χώρα μας σε μια καταστροφική περιπέτεια, προκαλώντας ανεξέλεγκτο οικονομικό χάος και κοινωνική έκρηξη. Οι αποταμιεύσεις θα κινδύνευαν. Το κράτος θα αδυνατούσε να πληρώσει μισθούς, συντάξεις, να καλύψει λειτουργίες, όπως τα νοσοκομεία και τα σχολεία. Δεν θα μπορούσαμε να εισάγουμε βασικά αγαθά (φάρμακα, πετρέλαιο, και μηχανήματα).
Επιχειρήσεις θα έκλειναν μαζικά. Η ανεργία, θα αυξανόταν ακόμα περισσότερο. Η χώρα θα παρασυρόταν σε μια μακρά δίνη ύφεσης, αστάθειας, ανεργίας και παρατεταμένης εξαθλίωσης. Οι εξελίξεις αυτές θα οδηγούσαν, στην έξοδο από το ευρώ, η Ελλάδα θα καταντούσε αδύναμη, στο περιθώριο της Ευρώπης. Αυτή είναι η ωμή πραγματικότητα, η υπόμνησή της δεν αποτελεί εκβιασμό, αλλά υποχρέωση ευθύνης απέναντι στον ελληνικό λαό». Ανέφερε ο «Πρωθυπουργός»
Εγώ οικονομολόγος δεν είμαι, τραπεζίτης δεν έχω διατελέσει, είμαι ένας απλός πολίτης, δεν ανέχομαι όμως από κανέναν και ιδιαίτερα από τους «υπευθύνους» (τρόπος του λέγειν) κυβερνώντες, να με απειλούν με γεγονότα τα οποία ήδη συμβαίνουν, με γεγονότα που τα ζούμε και γίνομαι πιο συγκεκριμένος, όσο μπορώ βέβαια.
Να μιλήσω για την ανεργία; Σύμφωνα με έρευνα της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛΣΤΑΤ), η ανεργία τον Νοέμβριο 2011 ανήλθε σε 20,9%, έναντι 13,9% του Νοέμβριου 2010 και 18,2% του Οκτώβριου 2011. Οι άνεργοι ανήλθαν σε 1.029.587 και αυξήθηκαν κατά 337.010, σε σχέση με τον Νοέμβριο 2010 (αύξηση 48,7%) και κατά 126.062 σε σχέση με τον Οκτώβριο 2011 (αύξηση 14%). Το σύνολο των απασχολουμένων εκτιμάται ότι ανήλθε σε 3.901.269 άτομα, ενώ ο οικονομικά μη ενεργός πληθυσμός ανήλθε σε 4.423.657 άτομα, όλα αυτά επίσημα.
Να πούμε κάτι για την ύφεση; «Η ύφεση της ελληνικής οικονομίας, δεν θα αρχίσει να αντιστρέφεται νωρίτερα από το 2013, εκτιμά αξιωματούχος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και η χώρα ενδέχεται να καταφέρει να επιστρέψει στην ανάπτυξη εάν εφαρμόσει τις αλλαγές που ζητούν οι διεθνείς πιστωτές της». Τι εννοεί ο ποιητής; έχουν τελειώσει με τις απαιτήσεις τους οι δανειστές μας; Για ποια νέα μέτρα μιλά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τον Ιούνιο 2012; Η ύφεση ήταν δριμύτερη τα δύο τελευταία χρόνια, μειώθηκε περα
Keywords
Τυχαία Θέματα