Η μαζική συμμετοχή παρακαταθήκη για τους κοινούς αγώνες που έρχονται

Πολιτιστικό και πολιτικό διήμερο Ελλήνων και μεταναστών εργαζόμενων της Κομματικής Οργάνωσης Αθήνας του ΚΚΕ

Με μεγάλη επιτυχία, πολύ μεγάλη προσέλευση κόσμου, πολιτικά συμπεράσματα για την αναμφισβήτητη ανάγκη τα πλατιά λαϊκά στρώματα να συμπορευτούν με το.....
ΚΚΕ, ολοκληρώθηκε το Πολιτικό Πολιτιστικό Διήμερο Ελλήνων και μεταναστών εργαζομένων, που διοργάνωσε η ΚΟΑ του ΚΚΕ
στο πάρκο «Φιξ» στα Πατήσια. Χιλιάδες λαού, ντόπιοι και ξένοι, προσήλθαν στο χώρο μετουσιώνοντας σε πράξη το σύνθημα του Διημέρου «Κοινός εχθρός, κοινός αγώνας, όπλο μας η αλληλεγγύη».

Κορύφωση του Διημέρου αποτέλεσε η πολιτική συγκέντρωση, το βράδυ του Σαββάτου, με ομιλητή τον Νίκο Σοφιανό, μέλος του ΠΓ της ΚΕ τουΚΚΕ και δημοτικό σύμβουλο Αθήνας, ο οποίος, μεταξύ άλλων, τόνισε:
Η μαζική συμμετοχή, η επιτυχία και φέτος του Διήμερου για Ελληνες και μετανάστες εργάτες δείχνει ότι δυναμώνει ο δρόμος της ταξικής αλληλεγγύης και ενότητας, ενισχύεται η θέση ότι απέναντι στα κοινά προβλήματα, στον κοινό αντίπαλο, από κοινού πρέπει να δίνεται η απάντηση. Η κυρίαρχη πολιτική, το σύστημα, γκετοποιεί το μετανάστη, τον αξιοποιεί για να φτηναίνει παραπέρα η εργατική δύναμη, να αποπροσανατολίζουν το λαό από τα πραγματικά προβλήματα. Προκαλεί με ιμπεριαλιστικούς πολέμους κύματα προσφυγιάς και μετά φορτώνουν στους κατατρεγμένους τις επιπτώσεις από τη συσσώρευσή τους στις χώρες υποδοχής.
Απευθύνουμε κοινό κάλεσμα σε Ελληνες και μετανάστες εργάτες. Ζούμε μαζί στις γειτονιές της πρωτεύουσας, τα παιδιά μας παίζουν και πηγαίνουν σχολείο μαζί. Είμαστε από κοινού αντιμέτωποι με την άγρια επιδρομή κυβέρνησης - ΕΕ που φορτώνουν την κρίση στη λαϊκή πλειοψηφία. Δεν κάνουν διακρίσεις ανάμεσα σε Ελληνα και μετανάστη εργάτη η ανεργία, η άγρια μείωση του εισοδήματος, η επιδρομή σε ό,τι απέμεινε από κοινωνική πολιτική.
Τώρα ακόμα πιο αποφασιστικά και αταλάντευτα να σφυρηλατήσουμε την ταξική ενότητα στους χώρους δουλειάς και στις γειτονιές, την οργάνωση στο σωματείο, στους συλλόγους, παντού, τόνισε σε άλλο σημείο ο Ν. Σοφιανός. Ακούμε από διάφορους επαγγελματίες αντιρατσιστές ότι η κυβέρνηση τάχα δεν έχει μεταναστευτική πολιτική. Εχει την πολιτική της ΕΕ, την οποία συνδιαμόρφωσαν από κοινού οι κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ - ΝΔ με βασική φιλοσοφία της τη στρόφιγγα που ανοιγοκλείνει. Αυτή η πολιτική είναι που δημιούργησε τους χιλιάδες εγκλωβισμένους στις γειτονιές της Αθήνας και στα λιμάνια εξόδου, Πάτρα και Ηγουμενίτσα. Λύση δεν είναι ούτε οι «σκούπες» ούτε τα στρατόπεδα συγκέντρωσης. Λύση είναι η εδώ και τώρα χορήγηση ταξιδιωτικών εγγράφων προκειμένου να μετακινηθούν ελεύθερα όπου θέλουν, αναγνώριση καθεστώτος πρόσφυγα σε όσους το δικαιούνται. Για τους χιλιάδες εγκλωβισμένους μετανάστες ζητάμε ανθρώπινους ανοιχτούς χώρους υποδοχής και προσωρινής φιλοξενίας σε όλη την Ελλάδα. Ταξιδιωτικά έγγραφα και καθεστώς πρόσφυγα. Τα σύνορά μας δεν τα παραχωρούμε στη FRONTEX. Δεν είμαστε κοσμοπολίτες, αντιδρούμε στην εκχώρηση κυριαρχικών δικαιωμάτων μας στο Αιγαίο. Για τους μετανάστε
Keywords
Τυχαία Θέματα