Η ΟΥΣΙΑ ΤΗΣ ΥΠΟΘΕΣΗΣ ΒΑΤΟΠΑΙΔΙΟΥ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου

Ηθελα να τηρήσω σιγή για την υπόθεση Βατοπαιδίου με την ελπίδα ότι ο Γέροντας Εφραίμ θα αποφυλακιστεί σύντομα - μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας - και θα επιστρέψει στο μοναστήρι του.

Δυστυχώς ορισμένοι κάνουν ότι δεν κατανοούν (ή όντως είναι τόσο μικρόνοες ώστε δεν.....
κατανοούν), τι συμβαίνει και συνεχίζουν με διάφορα άρθρα και σχόλια - ως συνήθως ανώνυμα και ψευδώνυμα - να αναμοχλεύουν την
ιστορία και να της δίνουν γραφικές διαστάσεις με τη συνωμοσιολογία που τους διακρίνει. Ετσι σε τελευταία ανάλυση γελοιοποιούν την υπόθεση.

ΟΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΕΣ ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΥΠΟΘΕΣΗΣ ΒΑΤΟΠΑΙΔΙΟΥ

Ούτε τη δικογραφία διάβασα, ούτε και αν την διάβαζα έχω νομικές γνώσεις για να την αξιολογήσω. Κάποια άλλα όμως πράγματα τα ξέρουμε όλοι και μπορούμε να τα κατανοήσουμε.

Αυτή τη στιγμή ο π. Εφραίμ βρίσκεται στις φυλακές Κορυδαλλού προφυλακισμένος με ένα διάτρητο βούλευμα.

Ολοι όσοι έχουν - έστω και ελάχιστη - αγάπη προς τον π. Εφραίμ, το θεσμό του μοναχισμού και την Εκκλησία αντιλαμβάνονται την τραγικότητα της κατάστασης.

ΠΡΟΦΥΛΑΚΙΣΤΗΚΕ! ΔΕΝ ΦΥΛΑΚΙΣΤΗΚΕ!

Καταρχήν πρέπει να σταματήσει η παραπληροφόρηση. Το Συμβούλιο Εφετών δεν εξέδωσε απόφαση φυλάκισης του Γέροντα - όπως παραπλανητικά ορισμένοι φημολογούν - αλλά απόφαση προφυλάκισης επειδή θεωρεί ότι υπάρχει κίνδυνος να καταστεί φυγόδικος και κίνδυνος να επαναλάβει την υποτιθέμενη απιστία προς το Δημόσιο.

ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΘΑΥΜΑΣΙΟΙ ΜΟΝΑΧΟΙ ΣΤΟ ΒΑΤΟΠΑΙΔΙ

Λέχθηκαν πολλά από πολλούς αλλά φαίνεται ότι οι πλείστοι δεν αντιλαμβάνονται ποιο είναι το πραγματικό πρόβλημα. Ενα μοναστήρι με 120 μοναχούς δεν μπορεί να λειτουργήσει για πολύ χωρίς τον ηγούμενό του.

Στη Μονή Βατοπαιδίου υπάρχουν πολλές αγνές ψυχές που αφιερώθηκαν ολοκληρωτικά στο Θεό και στην Εκκλησία. Ακόμη και ΑΝ (επαναλαμβάνω ΑΝ) υποτεθεί ότι ο π. Εφραίμ, στην προσπάθειά του να διεκδικήσει την κυριότητα της Βιστωνίδας, διέπραξε - επιγνώστως ή ανεπιγνώστως - κάποια ποινικά αδικήματα κανείς δεν πρέπει να ξεχνά ότι εξακολουθεί να είναι ο πνευματικός καθοδηγητής 120 ψυχών.

Ορισμένους από τους μοναχούς αυτούς γνωρίζω προσωπικά. Δεν έχω καμιά αμφιβολία ότι είναι εξαίρετες ψυχές που έδωσαν τα πάντα για την αγάπη του Χριστού. Ας μου επιτραπεί να αναφέρω ορισμένα ονόματα. Ο π. Κυπριανός, ο π. Μάξιμος, ο π. Γρηγόριος και άλλοι που δεν ξέρω τα μοναχικά τους ονόματα, επειδή τους γνώρισα βασικά ως λαικούς, είναι διαμάντια ήθους και άνθρωποι μεγάλης αγάπης προς τον Χριστό.

Παρακολούθησα τελευταία ένα βίντεο της Μονής που μιλούσε ένας μοναχός του Βατοπαιδίου ομογενής από την Αυστραλία. Είναι τόσο φανερή η αγνότητα και η αγάπη του για το Χριστό που δημιουργεί αμέσως κατάνυξη σε όσους το βλέπουν.

Ερωτώ: Δεν είναι κρίμα και μεγάλη αμαρτία εξαιτίας όλης αυτής της ιστορίας να διατρέξει θανάσιμο κίνδυνο μια τόσο αγωνιστική αδελφότητα με τόσους σπουδαίους πατέρες;

ΑΝ ΚΡΙΘΕΙ ΕΝΟΧΟΣ Ο ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΕΦΡΑΙΜ;
Keywords
Τυχαία Θέματα