Η ΠΙΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗΣ ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΖΑΚΥΝΘΟΥ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου

Η επιστολή της παραίτησης του Σεβ. Μητροπολίτη Ζακύνθου κ. Χρυσοστόμου προς τον Μακαριότατο κ. Ιερώνυμο αναφέρει ότι γίνεται για λόγους υγείας, επειδή η παρουσία του επισκόπου στη Ζάκυνθο είναι ιδιαίτερα βεβαρυμένη με τις διάφορες τελετές και.....
ως εκ τούτου δεν είναι σε θέση να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις του αξιώματός του.

Ως εδώ δεν βλέπω γιατί θα μπορούσε να έχει κανείς αντίρρηση. Αν όντως ο Σεβασμιότατος νιώθει αδύναμος να ανταποκριθεί στα καθήκοντά του ως ποιμενάρχης πολύ καλά
έκανε να παραιτηθεί από τη θέση του.

ΘΑ “ΑΞΙΟΠΟΙΗΘΕΙ” ΑΠΟ ΑΛΛΟ ΠΟΣΤΟ;

Βεβαίως ο τρόπος που είναι διατυπωμένη η επιστολή δείχνει ότι ο Σεβασμιότατος θεωρεί μεν τον εαυτό του ανίκανο να ανταποκριθεί στα επιβεβλημένα καθήκοντά του ως Μητροπολίτης Ζακύνθου, πλην όμως άφησε το περιθώριο στην Εκκλησία να τον αξιοποιήσει από άλλη θέση που δεν θα έχει βεβαρυμένά τελετουργικά καθήκοντα.

Τι αυτό ακριβώς σημαίνει θα φανεί στη συνέχεια. Ο κρυψίνους και συνωμότης Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος Β΄- η δέκατη πληγή του Φαραώ στην Εκκλησία της Ελλάδος - τυγχάνει ως γνωστόν στενός συνεργάτης και φίλος του Σεβασμιότατου πρώην Ζακύνθου. Αρα θα φανεί μετ’ ου πολύ για πού τον προορίζει ο Μακαριότατος.

ΕΥΤΥΧΗΜΑ Η ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΤΟΥ ΖΑΚΥΝΘΟΥ

Προσωπικά δεν βλέπω κανένα πρόβλημα με την παραίτηση του Σεβασμιότατου ιδιαίτερα αν στη θέση του εκλεγεί από την Ιεραρχία άνθρωπος με φόβο Θεού, ο οποίος θα ποιμάνει Θεοφιλώς τους πιστούς.

Ας μην ξεχνάμε ότι ο Σεβασμιότατος τυγχάνει νεωτεριστής επίσκοπος.

Μεταξύ άλλων ατοπημάτων εξέφρασε την άποψη ότι οι κληρικοί πρέπει να απεκδυθούν το τίμιο ράσο.!!!

Γιατί επομένως να στενοχωρηθούμε επειδή υπέβαλε παραίτηση; Ποια ωφέλεια μπορούν να προσφέρουν στους πιστούς οι νεωτεριστές επίσκοποι; Προφανώς καμία εκτός από το σκανδαλισμό του ποιμνίου τους.

Η Μητρόπολη Ζακύνθου είχε την ατυχία τις τελευταίες δεκαετίες να ποιμαίνεται από επισκόπους με οικουμενιστικό και νεωτεριστικό φρόνημα, όπως τον Μπεζενίτη και τον Συνετό, και νομίζω ότι είναι καιρός να αποκτήσει παραδοσιακό ιεράρχη με φόβο Θεού που θα την ποιμάνει Θεοφιλώς.

ΑΝΑΜΕΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΚΛΗΣΗ ΤΩΝ ΑΙΡΕΤΙΚΩΝ ΔΟΞΑΣΙΩΝ

Αλλο μας απασχολεί. Ο Σεβασμιότατος πρώην Ζακύνθου Χρυσόστομος έχει - όπως όλοι μας - ψυχή να παραδώσει στον Κύριο εν Ημερα Κρίσεως. Είναι ήδη 73 ετών. Επομένως πρέπει να ετοιμάζεται - όπως όλοι μας - για το θάνατο.

Επανερχόμαστε, λοιπόν, να ρωτήσουμε αν ο Σεβασμιότατος είναι διατεθειμένος να ανακαλέσει τις κακοδοξίες τις οποίες διατύπωσε στο πορνοπεριοδικό “Πένθχαουζ” με τις οποίες αμνήστευε τις προγαμιαίες σχέσεις. Η κακοδοξία αυτή προφανώς έρχεται σε κατάφωρη αντίφαση με τη διδασκαλία του Ευαγγελίου και ο Σεβασμιότατος οφείλει ανυπερθέτως να την ανακαλέσει και να ζητήσει το έλεος του Θεού και τη συμπάθεια της Εκκλησίας επειδή σκανδάλισε ψυχές υπέρ ων Χριστός ο Αληθινός Θεός απέθανεν.

Α
Keywords
Τυχαία Θέματα