Η πραγματική Δημοκρατία θα ξαναγεννηθεί εδώ!

Δημήτρης Ματσικούδης

Οι πρόγονοι μας, που επινόησαν το πολίτευμα της πραγματικής Δημοκρατίας, σε αντικατάσταση της ολιγαρχικής διακυβέρνησης της πόλης από βασιλιάδες ή ευπατρίδες, συμφώνησαν ότι το νέο αυτό πολίτευμα έπρεπε να εκφράζει το φιλότιμο και το αίσθημα δικαίου (αιδώς και δίκη) που έχει έμφυτα μέσα του ο άνθρωπος και ότι η πολιτεία προκόβει με την αλληλεγγύη, με τη σωφροσύνη και την δικαιοσύνη.
Θα περίμενε κανείς αυτές οι αυτονόητες αρχές και για ένα σοσιαλιστικό κόμμα, όπως ισχυρίζεται στον
τίτλο του ότι είναι το ΠΑΣΟΚ, να είχαν προλάβει, μέσα στην κρίση, την....
διάρρηξη του κοινωνικού ιστού μας, να είχαν προλάβει τον ακραίο εξευτελισμό των αδυνάτων πολιτών της χώρας και όχι μόνο. Όμως αυτό το κόμμα από γεννησιμιού του έδειχνε πως η Δημοκρατία δεν ήταν στο..DNA του. Όσοι ζητούσαν το κόμμα να λειτουργεί με δημοκρατικές διαδικασίες διαγράφονταν με συνοπτικές διαδικασίες. Έτσι ξεκίνησε η αρχή ενός ανδρός, του Ανδρέα Παπανδρέου και η φεουδαρχική διακυβέρνηση του τόπου έκτοτε. Μαζί και ο ευτελισμός του πολιτεύματος με τις ορδές των πρασινοφρουρών να αδιαφορούν για την ισότητα των πολιτών και να διορίζουν όλα τα μέλη της οικογένειας τους στο Δημόσιο, με την κατασπατάληση των κοινοτικών πόρων σε πελατειακές σχέσεις αντί για την δημιουργία αναπτυξιακών υποδομών, με την μετατροπή του κόμματος σε άθροισμα κρατικών αξιωματούχων που ομαδοποιούμενοι σε κομματικούς μηχανισμούς τόριχναν στο φαγοπότι κοινοτικών και εθνικών πόρων.
Η σημαία της κάθαρσης, που σήκωσε το 2004 ο Καραμανλής ο βραχύς, γρήγορα έμελλε να υποσταλεί από τα ίδια του τα στελέχη. Παρόλα αυτά, οχυρωμένος πίσω από το άρθρο 86 της ατιμωρησίας των πολιτικών του Συντάγματος μας, ευτελές έργο κι αυτό του επινοητή του χαρατσιού της ΔΕΗ Ευ. Βενιζέλου, με αλλεπάλληλα κοινοβουλευτικά πραξικοπήματα, αμνήστευσε τις ¨νόμιμες άρα και ηθικές¨ λαμογιές των δικών του παιδιών και παρέδωσε την καμμένη από την διακυβέρνησή του γη στον άλλο άχρηστο, κατά Σαρκοζί, γόνο της Οικογενειοκρατίας. Ο οποίος μπερδεύοντας πραγματικότητα με φιλοδοξία, ασκώντας μια χαοτική διακυβέρνηση, όπου την ανικανότητά του να κυβερνήσει προσπαθούσε να συγκαλύψει με συκοφαντίες κατά των αντιπάλων, με κυνικά ασύστολα ψεύδη, ίντριγκες, κουτοπονηριές και μοιραίες τυχοδιωκτικές ενέργειες, όπως η αναγγελία του εκτός τόπου και χρόνου δημοψηφίσματος, κατάφερε να μετατρέψει την νόμιμα εκλεγμένη κυβέρνησή του στο κυβερνητικό σχήμα της βαρβαρότητας που κυβερνά σήμερα τον τόπο, χωρίς δημοκρατική νομιμοποίηση.
Κατάφερε να κυβερνά την χώρα ένας από τους πιο γνήσιους εκφραστές του διεθνούς χρηματοπιστωτικού συστήματος σε ένα σχήμα, που οι πιο προβεβλημένοι από τα ντόπια ΜΜΕ είναι οι ακροδεξιοί θαυμαστές των δικτατοριών του Μεταξά και της 21ης Απριλίου!
Ο ακροδεξιός Καρατζαφέρης να θέλει να κρυφτεί και η χαρά να μην τον αφήνει. Σαφέστατος ο λόγος του: Είμαστε πλέον ευρωπαϊστές ή κομμουνιστές! Όπως μισό αιώνα πριν, όταν όποιος διεκδικούσε το δίκιο του ήταν για την εξουσία ξεκάθαρα κομμουνιστής! Μίασμα,
Keywords
Τυχαία Θέματα