Καρκινοβατεί η συμφωνία ανταλλαγής ομολόγων, καθώς ξεκίνησαν οι αποχωρήσεις των ιδιωτών δανειστών από τις συζητήσεις

Δεν χρειάσθηκε να περάσουν παρά μόνο λίγες ώρες από τις σιβυλλικές, είναι αλήθεια, δηλώσεις του υπουργού Οικονομικών, κ. Βενιζέλου, όσον αφορά την πρόοδο που σημειώνεται στις διαπραγματεύσεις για την επίτευξη συμφωνίας για το PSI και αποκαλύπτεται πως ο βασιλιάς αρχίζει να ξεγυμνώνεται, αφού ξεκίνησαν οι αποχωρήσεις των ιδιωτών δανειστών της.......
χώρας από τις διαπραγματεύσεις.

Η ισπανική επενδυτική εταιρεία
Vega Asset Management αποχώρησε από την επιτροπή των εκπροσώπων που διαπραγματεύονται με το ελληνικό δημόσιο για την ανταλλαγή ομολόγων και σύμφωνα με την γαλλική εφημερίδα Les Echos αιτία αυτής της δυσμενούς εξέλιξης που μπορεί να οδηγήσει σε πλήρη αποτυχία τις διαβουλεύσεις ήταν η ασυμφωνία στους τρόπους εφαρμογής της ανταλλαγής ομολόγων, χωρίς, όμως, να δοθούν περαιτέρω διευκρινίσεις.

Εξάλλου, η αισιοδοξία Βενιζέλου διαψεύδεται κατηγορηματικά και από ανώτατη πηγή του IIF (Διεθνές Χρηματοπιστωτικό Ινστιτούτο), η οποία έχει απόλυτη γνώση των διαπραγματεύσεων που διεξάγονται μεταξύ ελληνικών αρχών και ιδιωτών πιστωτών.

«Θα έλεγα ότι είναι μία παρακινδυνευμένη εκτίμηση για ένα αποτέλεσμα των διαπραγματεύσεων που κανείς δε μπορεί να προεξοφλήσει. «Όλα είναι κυριολεκτικά στον αέρα τόσο προς την κατάληξη των διαπραγματεύσεων όσο και ως προς το ποσοστό συμμετοχής των ιδιωτών πιστωτών στο πρόγραμμα» τόνισε χαρακτηριστικά σε δηλώσεις του στον ΣΚΑΙ ανώτερο στέλεχος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, καθιστώντας σαφώς το δυσμενές κλίμα που έχει διαμορφωθεί.
dailynews24.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα