Κλιμακώνει την αντιπαράθεση ο Σαμαράς

Ο κύβος ερρίφθη για τον πρόεδρο της ΝΔ κ. Αντώνη Σαμαρά ο οποίος είναι αποφασισμένος να οδηγήσει την πολιτική αντιπαράθεση στα άκρα προκειμένου να ματαιώσει την διεξαγωγή του δημοψηφίσματος.

Ο κ. Σαμαράς θεωρεί ότι ο κ. Παπανδρέου
δεν διστάζει να διακινδυνεύει την παραμονή της χώρας στην ζώνη του ευρώ προκειμένου να....
εκβιάσει την διατήρησή του στην εξουσία. Θεωρεί τον κ. Παπανδρέου «επικίνδυνο για την χώρα και την πρωτοβουλία του τυχοδιωκτική».

Η πρώτη του κίνηση του κ. Σαμαρά στην κλιμάκωση των ενεργειών του ήταν η επίσκεψη στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Δεν έκρυψε δε τον εκνευρισμό του μετά την συνάντηση με τον κ. Κάρολο Παπούλια από τον οποίο ζήτησε να πάρει πρωτοβουλία στην κατεύθυνση της πρόκλησης εκλογών. Το ότι σε μία τόσο κρίσιμη για την χώρα συγκυρία η συνάντηση διήρκεσε 20 λεπτά δείχνει ότι το κλίμα δεν ήταν το καλύτερο δυνατό. Διευκρίνισε δε στον κ. Παπούλια ότι «η ΝΔ πάση θυσία θα ακυρώσει το δημοψήφισμα και μπορεί να το κάνει».

Στην σημερινή συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος ο κ. Σαμαράς θα επαναλάβει την κριτική του και θα ανεβάσει ακόμη περισσότερο τους τόνους της αντιπαράθεσης.

Παράλληλα παρακολουθεί με προσοχή τα τεκταινόμενα στον χώρο του ΠΑΣΟΚ. Εκτιμά ότι είναι αυξημένη η πιθανότητα ο κ. Παπανδρέου να χάσει την κοινοβουλευτική πλειοψηφία το επόμενο διήμερο ή να μην πάρει ψήφο εμπιστοσύνης στο τέλος της συζήτησης που αρχίζει σήμερα. Μετά την αποχώρηση της κυρίας Μιλένας Αποστολάκη το ΠΑΣΟΚ έχει μείνει με 152 βουλευτές. Η ΝΔ εκτιμά ότι η δήλωση που έκανε η κυρία Βάσω Παπανδρέου που ζήτησε κυβέρνηση εθνικής ενότητας προαναγγέλλει και αντίστοιχη στάση στην συζήτηση της ψήφου εμπιστοσύνης όπως επίσης και της κυρίας Εύας Καϊλή.

Ο κ. Σαμαράς θεωρεί ότι η μόνη λύση στο αδιέξοδο που έχει φέρει την χώρα ο κ. Παπανδρέου είναι οι εκλογές και για αυτό απορρίπτει και τις προτάσεις για κυβέρνηση εθνικής ενότητας ακόμη και σύντομης διάρκειας. Ο πρόεδρος της ΝΔ αποδέχεται το «κούρεμα» του ελληνικού χρέους και θεωρεί ότι τις περαιτέρω διαπραγματεύσεις για τους όρους που θα συνοδεύουν την δανειακή συμφωνία πρέπει να κάνει μία κυβέρνηση με νωπή λαϊκή εντολή.

Αν ο κ. Παπανδρέου πάρει την ψήφο εμπιστοσύνης ο κ. Σαμαράς στο πλαίσιο της κλιμάκωσης των ενεργειών του είναι αποφασισμένος να ξεκινήσει «ανένδοτο αγώνα» με περιοδείες και συγκεντρώσεις σε όλη την χώρα. Παράλληλα ως έσχατη λύση εξετάζει την παραίτηση των βουλευτών του αν και αυτό παρουσιάζει πολλές δυσκολίες.

Ο πρόεδρος της ΝΔ θεωρεί ότι το πρόταγμα για παραμονή της χώρας στην ευρωζώνη με παράλληλη διαπραγμάτευση μία βιώσιμης συμφωνίας συγκεντρώνει ευρύτατη στήριξη από την κοινωνία αλλά και από τον πολιτικό και επιχειρηματικό κόσμο. Στον αντίποδα του κ. Παπανδρέου που βάζει την χώρα σε περιπέτειες ο κ. Σαμαράς θέλει να εμφανιστεί ως «δύναμη σταθερότητας και υπευθυνότητας».

http://www.protothema.gr/Εδώ θα πεις δημόσια την γνώμη σου____ Ο σιωπών δοκεί συναιν
Keywords
Τυχαία Θέματα