Κ.Ο. ΠΑ.ΣΟ.Κ: «Νιώθουμε σαν το ψεύτη βοσκό»

Με σκεπτικισμό αντιμετωπίζουν οι βουλευτές του ΠΑ.ΣΟ.Κ τις αποφάσεις τις συνόδου για την απομείωση του χρέους, παρά τους αρχικούς «πανηγυρισμούς», έστω και σιωπηρούς, της κυβέρνησης.
«Είμαστε σαν τον τσοπάνη που την 25η Μάρτιου είπαμε σώσαμε την Ελλάδα και δεν έγινε, το είπαμε και την 21η Ιούλιου και πάλι δεν την σώσαμε και τώρα που πραγματικά είναι μια ιστορική απόφαση δεν μας πιστεύει κανείς» τόνιζε βουλευτής του ΠΑΣΟΚ επισημαίνοντας παράλληλα ότι αυτή την....
απόφαση θα πρέπει να την υλοποιήσει η κυβέρνηση και η κοινωνία και τα δύο είναι υπό διάλυση.

Αυτό είναι το ένα κομμάτι του προβληματισμού τους. Το άλλο είναι τα όσα έζησαν την 28η Οκτωβρίου και δεν μπορούν πάρα να καθορίσουν τις από εδω και πέρα κινήσεις τους. Άλλωστε έχουν προειδοποιήσει την ηγεσία ότι το πολυνομοσχέδιο ήταν και η τελευταία ευκαιρία της κυβέρνησης.

«Δεν έχουμε δει την απόφαση, δεν ξέρουμε τις λεπτομέρειες, δεν γνωρίζουμε τα χρονοδιαγράμματα» τόνιζε βουλευτής ο οποίος τηρούσε στάση αναμονής για την ενημέρωση που περιμένει να έχει κατά την αυριανή συνεδρίαση της Κ.Ο με την οποία ο πρωθυπουργός θα επιχειρήσει να απαντήσει και στο αίτημα τους για ανάληψη πολιτικών πρωτοβουλιών.

Μπορεί η ένταση να φαίνεται πως έχει αποκλιμακωθεί στο εσωτερικό της κοινοβουλευτικής ομάδας, ωστόσο μοιάζει να είναι προσωρινή μέχρι το επόμενο «δύσκολο» νομοσχέδιο. Αν μάλιστα έρθει το ν\σ για την απελευθέρωση των μεταφορών (ΤΑΞΙ, φορτηγά) καθώς πολλοί είναι οι βουλευτές που έχουν διαμηνύσει ότι αν δεν αλλάξει θα το καταψηφίσουν τότε η συνοχή της Κ.Ο θα δοκιμαστεί ξανά.

Πάντως και στην κυβέρνηση γνωρίζουν ότι με τις αποφάσεις τις συνοδού «αγόρασαν» χρόνο και κανείς δεν μπορεί να πει με βεβαιότητα ότι η νέα δανειακή σύμβαση, θα περάσει με ευκολία από τους βουλευτές.

«Η παρούσα Βουλή δεν έχει την ηθική νομιμοποίηση να ψηφίσει την συμφωνία που θα δεσμεύσει τη χώρα για την επόμενη δεκαετία» δήλωσε σήμερα ο Δημήτρης Λιτζέρης και δεν είναι ο μόνος που εκφράζει αυτήν την άποψη. Υπάρχει ένα άλλο κομμάτι που θέλει συνευθύνη.

«Αυτή η κυβέρνηση δεν μπορεί μόνη της, ο Σαμαράς τα ίδια θα κάνει και το γνωρίζει ο κόσμος, άρα κάτι πρέπει να γίνει ώστε να υπάρξει μια δυναμική» είναι η άποψη την οποία διατηρούν πολλοί στην Κ.Ο.

Πάντως μέχρι αυτή την ώρα δεν έχει αποσαφηνιστεί ακόμη αν στην αυριανή συνεδρίαση εκτός από τον πρωθυπουργό θα πάρουν το λόγο οι βουλευτές να εκφράσουν τις απόψεις τους και η κυβέρνηση να οσμιστεί τις προθέσεις τους.

http://briefingnews.gr/Εδώ θα πεις δημόσια την γνώμη σου____ Ο σιωπών δοκεί συναινείν[email protected]


Keywords
Τυχαία Θέματα