Κοινή λογική...

Όσοι είχαν διαβάσει blackmail στις 20 Απρίλη (!!!!!) , ήξεραν από τότε πως θα κινηθούν τα πράγματα στις εκλογές της 6ης Μάη.

Στην ανάρτηση εδώ , είχαμε περιγράψει την κατάσταση που διαμορφώθηκε την Κυριακή, σε ποσοστό 99% !!!

Και το σπουδαιότερο, είχαμε περιγράψει ποια θα ήταν τα .....
7 (!!!!) κόμματα της νέας Βουλής.

Όλα αυτά χωρίς να έχουμε καμία επαφή με δημοσκόπους και κυρίως χωρίς να έχουμε καμία επαφή με κομματικά επιτελεία.

Απλά
με την κοινή λογική μας,ερμηνεύαμε τα σημάδια που λαμβάναμε για τις προθέσεις της κοινωνίας απέναντι στα κόμματα.Στο σούπερ μάρκετ,στη λα'ι'κή,στο ΙΚΑ,στο τραμ,στο ΜΕΤΡΟ,στο ταξί (κυρίως εκεί!!!).Όπου μπορούσαμε να να έρθουμε σε επαφή με κόσμο,το μήνυμα ήταν ίδιο : απαλλαγή !!!!

Από τις δύο μαφιόζικες συμμορίες,που φορώντας το μανδύα πολιτικού κόμματος,εξουσίασαν τη χώρα 38 χρόνια και τελικά την έριξαν στα βράχια!!!

Άλλοι (επώνυμοι) ''συνάδελφοι'' μπλόγκερς μας ειρωνεύτηκαν, για να μην πω μας χλεύασαν.Αρνήθηκαν την κοινή λογική που έλεγε ότι,σε αυτές τις εκλογές δε θα ισχύσει καμία δημοσκοπική σταθερή και καμία μέθοδος των πολιτικών επιστημών δε θα μπορέσει να ερμηνεύσει την συμπεριφορά των πολιτών.

Και τα είδατε.Οι πάρα πολλοί αναποφάσιστοι,δεν πήγαν στα δύο ''μεγάλα'' κόμματα (μέχρι την απαγόρευση των δημοσκοπήσεων) και ειδικότερο στο πρώτο που εμφάνιζε παράσταση νίκης 90%...

H αποχή που ήταν πολύ μεγάλη,ΔΕΝ ενίσχυσε τη Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ !!! Μάλιστα αν πήγαιναν να ψηφίσουν κι αυτοί που για ιδεολογικούς ή οικονομικούς λόγους δε μπόρεσαν,ίσως τώρα να είχαν διαλυθεί αυτά τα κόμματα...

Οι ηλικιωμένοι δεν επηρέασαν το τελικό αποτέλεσμα,αλλά υπήρξε μία ''μάχη'' μεταξύ επαρχίας και λεκανοπεδίου Αττικής. Αν η υπόλοιπη Ελλάδα ψήφιζε όπως το λεκανοπέδιο όπου ζει το 65% του πληθυσμού της χώρας,τώρα θα μιλάγαμε για Τσίπρα πρωθυπουργό.Αυτό δικαίωσε την εκτίμηση που έχουμε κάνει στο μπλογκ μας και στις ιδιωτικές συζητήσεις,ότι η οικονομική ύφεση έχει κυρίως επίπτωση στους πολίτες της Αττικής,μίας περιοχής που δε μπορεί να θρέψει και να δώσει δουλειά σε 6,5 εκ. ανθρώπους.Αν κάποιος πολιτικός το κατανοήσει αυτό και κάνει πρακτικά και γρήγορα βήματα αποσυμφόρησης της κατάστασης,ίσως ανακουφίσει λίγο κι ολόκληρη τη χώρα.

Τέλος μία ματιά στις επιδόσεις των κομμάτων στο διαδίκτυο,όπου ας πούμε το site της Χρυσής Αυγής είναι πολύ πιο μπροστά από το site του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ,όπου τα σποτάκια Σαμαρά και Βενιζέλου συγκέντρωναν στο youtube σχεδόν μόνο αρνητικές κριτικές (παγκόσμιο φαινόμενο για το μέσο αυτό),όπου στη σελίδα του fb του Σαμαρά γινόταν αυστηρό ''face-control'' στα σχόλια κι έκοβαν το 80% αυτών,όπου ο δημοσιογράφος Τράγκας είχε περισσότερους φίλους στο fb από τον υποψήφιο πρωθυπουργό Σαμαρά και δεκάδες άλλα τέτοια σημάδια,μας έδειχνε ότι η επιλογή των δύο μεγάλων κομμάτων της εξουσίας να στηρίξουν την προεκλογική τους τακτική στο διαδίκτυο,ήταν ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΉ γι αυτά,γιατί τα επιτελεία που ανέλαβαν να δι
Keywords
Τυχαία Θέματα