Κόκκινο στα ΙΧ, πράσινο σε πεζούς, λεωφορεία και ποδήλατα

Έξι επιπλέον παρεμβάσεις για τη βελτίωση της κυκλοφορίας των οχημάτων στην οδό Μητροπόλεως προγραμματίζει ο δήμος Θεσσαλονίκης, μετά το μέτρο για την εξάλειψη του διπλοπαρκαρίσματος, το οποίο εφαρμόζεται εδώ και πέντε ημέρες.
Ο δήμος τοποθέτησε πλαστικά κολωνάκια, που διαχωρίζουν τη λεωφορειολωρίδα από το υπόλοιπο οδόστρωμα, και απέμεινε μία μόνο λωρίδα κυκλοφορίας για τα άλλα οχήματα, με αποτέλεσμα να μην μπορεί κανείς να....
διπλοπαρκάρει. Στις πρώτες μέρες εφαρμογής του μέτρου, η αντιδημαρχία
αστικού σχεδιασμού μελέτησε τα προβλήματα και προωθεί τις εξής παρεμβάσεις: 1) κλάδεμα των δέντρων για να μην εμποδίζουν την κίνηση των λεωφορείων, 2) σήμανση στο οδόστρωμα, 3) προώθηση αιτήματος για ρυθμίσεις στους σηματοδότες, 4) νέο ωράριο φορτοεκφορτώσεων, 5) δημιουργία θέσεων φορτοεκφόρτωσης στις κάθετες οδούς, 6) αλλαγή ωραρίου αποκομιδής σκουπιδιών με ένα μόνο πρωινό δρομολόγιο για τα απορριμματοφόρα και τοποθέτηση βυθιζόμενου κάδου.
“Δεσμευτήκαμε ότι θα διασφαλίσουμε τη λεωφορειολωρίδα σε δύο Κυριακές και το σχέδιο υλοποιείται. Στη Μητροπόλεως κάνουμε ένα πείραμα, το οποίο θα εφαρμόσουμε και σε άλλους δρόμους”, δήλωσε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Ανδρέας Κουράκης, ενώ σύμφωνα με την αντιδήμαρχο Προστασίας του Πολίτη Καλυψώ Γούλα, “διαπιστώσαμε ότι η λεωφορειολωρίδα παραβιάζεται από φορτηγά που τροφοδοτούν τα καταστήματα”.
Τέρμα το παρκάρισμα στην παραλιακή
Τέρμα στο φαινόμενο των παρκαρισμένων αυτοκινήτων στην παραλιακή λεωφόρο Νίκης, από την πλατεία Ελευθερίας μέχρι το Λευκό Πύργο, θα βάλει η δημοτική αρχή Θεσσαλονίκης, όπως ανακοίνωσε χθες ο δήμαρχος Γιάννης Μπουτάρης, σε συνέντευξη Τύπου. Ο ποδηλατόδρομος, ο οποίος σήμερα λειτουργεί πάνω στον παραλιακό πεζόδρομο, μέχρι τον ερχόμενο Σεπτέμβρη θα μετακινηθεί στην πλευρά των καφετεριών, απ’ όπου θα απομακρυνθούν τα παρκαρισμένα αυτοκίνητα.
Αριστοτέλους
Ο δήμαρχος επανέλαβε την πρόθεση της δημοτικής αρχής να βάλει τάξη στα τραπεζοκαθίσματα της πλατείας Αριστοτέλους, απελευθερώνοντας χώρο για τους πεζούς, με την αλλαγή των διαδικασιών αδειοδότησης των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος. Οι παρεμβάσεις θα ολοκληρωθούν μέχρι τέλος Ιουνίου. Στο εξής, η άδεια θα συνοδεύεται από χωροταξικό σχέδιο του δήμου, που θα περιγράφει τον χώρο ανάπτυξης τραπεζοκαθισμάτων. Με τα νέα μέτρα υπολογίζεται να απελευθερωθεί 30% του χώρου που σήμερα καταλαμβάνεται από τραπέζια και καθίσματα. Ανάλογο ποσοστό χώρου αποδόθηκε στους πεζούς στην Ικτίνου, όπου είναι σε εξέλιξη εφαρμογή χωροταξικού σχεδίου.
Οι επόμενες παρεμβάσεις θα γίνουν στην περιοχή της οδού Μαρίας Κάλλας, απέναντι από το Μέγαρο Μουσικής, όπου, σε συνεννόηση με τους ιδιοκτήτες των καφετεριών, θα κατεδαφιστούν οι αυθαίρετες κατασκευές.
Περίπτερα… μίνι μάρκετ
Εκτός από τα τραπεζοκαθίσματα, η δημοτική αρχή σκοπεύει να βάλει τάξη και στο φαινόμενο κατάληψης πεζοδρομίου από τους περιπτεράδες, πέραν από αυτό που επιτρέπει ο νόμος. “Κάποια περίπτερα μετατράπηκαν σε μίνι μάρκετ. Στο παρελθόν υπήρχε μια αδι
Keywords
Τυχαία Θέματα