Κόντρα κυβέρνησης - ΑΔΕΔΥ για τη λευκή απεργία

Αντιπαράθεση μεταξύ κυβέρνησης και ΑΔΕΔΥ έχει προκαλέσει η φημολογούμενη λευκή απεργία δημοσίων υπαλλήλων που βρίσκονται σε οικονομικές ή ελεγκτικές υπηρεσίες. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Ηλίας Μόσιαλος προειδοποίησε ότι μια τέτοια στάση, που υπονομεύει την προσπάθεια ολόκληρου του λαού, θα απαντηθεί με κυρώσεις, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο ακόμη και για απολύσεις. Έντονη είναι η αντίδραση της ΑΔΕΔΥ,
που....
διαψεύδει ότι υπήρξε επίσημη παρότρυνση για λευκή απεργία και επιτίθεται στην κυβέρνηση.

Μιλώντας στο Mega σήμερα το πρωί, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επανήλθε με νεότερες δηλώσεις του, τονίζοντας ότι η λευκή απεργία δεν κατοχυρώνεται. «Δεν είναι δικαίωμα η λευκή απεργία, δεν υπάρχει δικαίωμα στην μη είσπραξη εσόδων, γιατί υπονομεύεται μια προσπάθεια ολόκληρου του λαού» και ξεκαθάρισε ότι «για κάθε παράβαση καθήκοντος θα υπάρξει παραπομπή στα αρμόδια πειθαρχικά όργανα και θα επιβληθούν κυρώσεις ανάλογα με το αδίκημα».

Ο κ. Μόσιαλος σημείωσε ότι η υστέρηση των πληρωμών δεν είναι μόνο θέμα ύφεσης, αλλά οφείλεται σε δυσλειτουργία και ανεπάρκεια του δημόσιου τομέα. Δεν θα συνεχιστεί αυτή η κατάσταση, υπογράμμισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Η απάντηση της ΑΔΕΔΥ, ήρθε διά στόματος του προέδρου της, Σπύρου Παπασπύρου, μέσα από το BriefingNews: «Το πρόβλημα της κυβέρνησης αφορά στις οργανωμένες μορφές κινητοποιήσεων. Κανείς δεν μίλησε για λευκή απεργία όπως την εννοεί ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. Είναι προφανές ότι η κυβέρνηση φοβάται τα προηγούμενα και προσπαθεί να συκοφαντήσει τον εμπλουτισμό των μορφών δράσης του συνδικαλιστικού κινήματος που από το 15Αύγουστο θα κλιμακώσει τις κινητοποιήσεις».

Χθες, ο κ. Μόσιαλος είχε αφήσει να εννοηθεί ότι για τους υπαλλήλους που επιλέγουν τη λευκή απεργία ή είναι αργόσχολοι δεν υπάρχει θέμα ένταξής τους στην εργασιακή εφεδρεία, δείχνοντας την «έξοδο» από το Δημόσιο και στέλνοντας σαφές πολιτικό μήνυμα πως η κυβέρνηση δεν προτίθεται να ανεχθεί στο εξής τέτοιες εργασιακές συμπεριφορές.

Η τοποθέτηση Μόσιαλου έγινε μετά από δήλωση του προέδρου της ΑΔΕΔΥ Σπύρου Παπασπύρου, ο οποίος φέρεται να παρότρυνε δημόσιους υπαλλήλους που εργάζονται σε οικονομικές ή ελεγκτικές υπηρεσίες να προχωρήσουν σε λευκή απεργία.

http://www.briefingnews.grΕδώ θα πεις δημόσια την γνώμη σου____ Ο σιωπών δοκεί συναινείν[email protected]
Keywords
Τυχαία Θέματα