ΚΥΡΙΑ ΣΗΜΕΙΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΛΑ.Ο.Σ κ. Γ. ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΤΟΥ ALTER

«Είμαι ευγνώμων στην κ. Γεωργαντά η οποία σήμερα επιβεβαίωσε όσα κατήγγειλα εγώ μέσα στην Βουλή πριν από καιρό, ότι δηλαδή μαγειρεύτηκαν τα νούμερα. Πρόκειται για μια πολιτική απάτη, διόγκωσαν το έλλειμμα του 2009 σκοπίμως διογκωμένα, προκειμένου να διευκολυνθεί η λήψη σκληρών δημοσιονομικών μέτρων. Διόγκωσαν το.....
έλλειμμα για να δείξουν πόσο καλοί είναι όταν θα κατόρθωναν την εντυπωσιακή μείωσή του. Όμως όπως βλέπετε το έλλειμμα τους ξέφυγε
και αποκαλύφθηκε τελικά πόσο ανίκανοι και επικίνδυνοι είναι».
Αυτά μεταξύ άλλων ανέφερε ο Πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. κ. Γ. Καρατζαφέρης στο κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του ALTER.

Τραγική κυβέρνηση
Η κυβέρνηση αυτή είναι ανίκανη, επικίνδυνη και τραγική. Όσο πιο γρήγορα καταλάβουν πως πρέπει να φύγουν τόσο το καλύτερο για τον τόπο. Έχουν γίνει αναξιόπιστοι και δεν μπορούν πια να προσεγγίσουν την πραγματικότητα.

Η Ελλάδα κερδίζει πολιτικά χάρη στον Ερντογάν
Η Ευρώπη βρίσκεται μπροστά σε ένα δίλημμα. Για να σώσει την Ελλάδα χρειάζεται ένα χ ποσό σε δις ευρώ. Σκέπτεται λοιπόν να τα δώσει στην Ελλάδα με το ερώτημα αν τελικά θα σωθεί ή να τα διαθέσει στην στήριξη του τραπεζικού της συστήματος για να αντιμετωπίσει τους κραδασμούς από την πιθανή μας χρεοκοπία; Σε αυτό το σημείο βρισκόμαστε αυτή την στιγμή. Χάνουμε οικονομικά αλλά ευτυχώς την ίδια στιγμή κερδίζουμε πολιτικά. Η κατάσταση στη Μεσόγειο με τον Ερντογάν και την τουρκική πολιτική κατέδειξε στον αμερικανικό παράγοντα πως η Ελλάδα είναι το ασφαλές αεροπλανοφόρο για τα συμφέροντά του στην περιοχή. Έτσι έχουμε την παρέμβαση Ομπάμα για να παραμείνει συγκροτημένη η Ελλάδα. Αν πάρουμε την 6η δόση, θα την έχουμε πάρει για πολιτικούς λόγους. Στα οικονομικά αποτύχαμε.

Μόνη λύση μια συντεταγμένη στάση όλων των πολιτικών κομμάτων έναντι της Ευρώπης
Πιστεύω πως ακόμη υπάρχει χρόνος να δοθεί μία λύση. Να πάμε όλοι μαζί οι Έλληνες πολιτικοί αρχηγοί, ενωμένοι στην Ευρώπη και να πούμε αυτό μπορούμε να το κάνουμε, το άλλο όχι΄. Να ξεκαθαρίσουμε τι μπορούμε και τι δεν μπορούμε να κάνουμε. Ο δρόμος που ακολουθείται αυτή την στιγμή είναι ατελέσφορος και στείρος.

Ατελέσφορο το μέτρο και επικίνδυνο
Η κυβέρνηση βρίσκεται μπροστά σε ένα τραγικό δίλλημα. θα συγκεντρώσει από τον φόρο για τα ακίνητα το ποσό που της λείπει αλλά τελικά θα διασαλευθεί η κοινωνική ειρήνη. Εγώ στηρίζω την κοινωνία και γι αυτό και επιμένω πως ο φόρος αυτός που πάει να επιβάλλει ο κ. Βενιζέλος είναι μία κίνηση πανικού και τον καλώ να το σκεφτεί και να τον αποσύρει. Δεν υπάρχει η δυνατότητα να ελεγχθούν 7,5 εκατομμύρια ρολόγια με τα κριτήρια που έβαλαν και κυρίως αυτό που θα πετύχουν πολύ φοβάμαι πως θα είναι να οδηγήσουν σε μια κοινωνική έκρηξη. Είναι λάθος η όλη προσέγγιση του μέτρου αυτού.
--
ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗ

http://politikianatheorisi.blogspot.com/Εδώ θα πεις δημόσια την γνώμη σου____ Ο σιωπών δοκεί συναινείν[email protected]
Keywords
Τυχαία Θέματα