Λεφτά υπάρχουν: Μόνο για το ΝΑΤΟ! Σούπερ Βάση γίνεται η Σούδα

Θα περίμενε κανείς ότι στο κλίμα «εθνικής ενότητας» που διαμορφώνουν τα προπαγανδιστικά και χειραγωγικά ΜΜΕ και τα γκλομπ των ΜΑΤ, για την αντιμετώπιση των ελλειμμάτων και του χρέους που ο αστικός κόσμος δημιούργησε και ο κόσμος της εργασίας υφίσταται, η κυβέρνηση θα επέλεγε να μετριάσει την εμπλοκή της στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις
και σχεδιασμούς, τουλάχιστον με διάθεση εξοικονόμησης χρημάτων.
Αντίθετα βλέπουμε τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις, που....
αντιμετωπίζουν τεράστια λειτουργικά προβλήματα, να βγαίνουν ολοένα εκτός συνόρων. Ιδιαίτερα η επέμβαση της Συμμαχίας Προθύμων και του ΝΑΤΟ ΣΤΗ Λιβύη, ανέδειξε για μια ακόμη φορά τον κομβικό ρόλο της Κρήτης και της Σούδας στους πολέμους της Νέας Τάξης. Φορτώνοντας ταυτόχρονα στον λαό μας ένα ημερήσιο κόστος της τάξης του ενός (1) εκατομμυρίου ευρώ!

Όμως τα βάρη του ΝΑΤΟ που ρίχνονται στις πλάτες του λαού μας δείχνουν να μην έχουν σταματημό, αφού και τα δύο κόμματα εξουσίας ΠΑΣΟΚ-ΝΔ, με την στήριξη του ΛΑΟΣ, φαίνονται αποφασισμένα νε μετατρέψουν την χώρα μας σε ένα από τα μεγαλύτερα και σημαντικότερα ορμητήρια των Νατοϊκών επεμβάσεων.
Στο πλαίσιο αυτών των επιλογών η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ ψηφίζει Μνημόνιο για νέα βάση του ΝΑΤΟ στη Σούδα. Πρόκειται για τη Συμφωνία Τεχνικής Διευθέτησης μεταξύ της Διοίκησης των Συμμαχικών Δυνάμεων της Νάπολης και του ελληνικού υπουργείου Άμυνας, σχετικά με την εγκαθίδρυση της Προωθημένης Βάσης Διοικητικής Μέριμνας στο λιμάνι της Σούδας στην Κρήτη. (Memorandum of Understanding - Μνημόνιο Κατανόησης).
Αρχικά η Συμφωνία αυτή είχε υπογραφεί από το ΓΕΕΘΑ επί πρωθυπουργίας Καραμανλή το 2008 και κατατέθηκε τον Απρίλιο για κύρωση στη Βουλή από τον τέως υπουργό Άμυνας Βενιζέλο, και ήδη ψηφίστηκε στην Επιτροπή Εξωτερικών και Άμυνας, από το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ και τις επόμενες μέρες θα σταλεί στην Ολομέλεια.
Βάζοντας στην άκρη τους εικονικούς διαξιφισμούς ΠΑΣΟΚ-ΝΔ, διαπιστώνουμε την πλήρη συμφωνία τους στο να εξυπηρετήσουν όλες τις νατοϊκές απαιτήσεις. Τώρα συμφωνούν στην ίδρυση στις εγκαταστάσεις του Ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού -πέραν της ήδη υπάρχουσας αεροναυτικής βάσης των ΗΠΑ- ειδικής βάσης πετρελαίου και υπηρεσιών για να υποστηρίζει της Νατοϊκές επιχειρήσεις υπό την κωδική ονομασία «Ενεργή δράση» (ACTIVE ENDEAVOUR) στη Μεσόγειο.
Όπως και στη Δανειακή Σύμβαση με την «τρόικα», έτσι και σε αυτό το Μνημόνιο αμυντικής συνεργασίας, η Ελλάδα, δημεύεται ως «Έθνος Υποδοχής» (Host Nation), σύμφωνα με τη στρατιωτική ορολογία, να παρέχει στο προσωπικό του «Αποστέλλοντος Έθνους» (Sending Nation), δηλαδή στον στρατό των κρατών-μελών του ΝΑΤΟ, ελευθερία εισόδου και εξόδου πλοίων, αεροσκαφών, υλικών, εξοπλισμών όπλων, εφοδίων, χωρίς κανέναν φόρο!
Και όχι μόνο αυτό. Το Μνημόνιο ορίζει ρητώς ότι η Ελλάδα «θα παρέχει γεύματα στις στρατιωτικές εγκαταστάσεις ανέξοδα και θα παρέχει ανέξοδα στις δυνάμεις που στρατωνίζονται υπηρεσίες δημόσιας ωφέλειας, λευκά είδη, υπηρεσίες καθαριότητας, υφιστάμενες εγκαταστάσεις γραφείων, εξοπλισμό γραφείου, επα
Keywords
Τυχαία Θέματα