ΜΑΥΡΟ ΧΡΗΜΑ ΚΑΙ ΣΤΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ! ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ-ΣΟΚ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΕΠΙΘΕΩΡΗΤΗ:

ΤΟ ΕΛΕΓΚΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΚΟΥΚΟΥΛΩΝΕΙ ΣΚΑΝΔΑΛΟ 6 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ ΕΥΡΩ ΜΕ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΑΝΩΤΕΡΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΟΥ!

του Μάκη Βραχιολίδη
Σε πλήρες κουκούλωμα οδεύει ένα από τα μεγαλύτερα σκάνδαλα στο οποίο εμπλέκονται πολλά στελέχη του ΠΑΣΟΚ και δικαστικοί υπάλληλοι του Ελεγκτικού Συνεδρίου! Στη συγκάλυψη του σκανδάλου του ΟΕΕΚ (Οργανισμός Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης), πρωταγωνιστεί το ίδιο το Ελεγκτικό
Συνέδριο και ο....
Πρόεδρός του, σύμφωνα με όσα καταγγέλλει σε επιστολές του ο κ. Γιώργος Μπούτος, ο εκ των οικονομικών επιθεωρητών που διενήργησαν τον κατασταλτικό έλεγχο και αποκάλυψε διασπάθιση δημοσίου χρήματος, που ξεπερνά τα 6 εκατομμύρια ευρώ!
Για την πολύκροτη αυτή υπόθεση αν και είχαν ενημερωθεί από τον Ιανουάριο του 2011 ο τότε Υπουργός Οικονομικών κ. Παπακωνσταντίνου αλλά και ο τότε Υπουργός Δικαιοσύνης κ. Καστανίδης, αμφότεροι εποίησαν την νύσσα. Αντί να προωθήσουν τις διαδικασίες για να καθίσουν άμεσα στο σκαμνί οι εμπλεκόμενοι και αποδέκτες της καταλήστευσης του δημοσίου χρήματος, έκλεισαν στο συρτάρι τους τις Πορισματικές Εκθέσεις των αρμοδίων οικονομικών επιθεωρητών (Μπούτου και Κουτελάκη), που διενήργησαν τον έλεγχο και καταλόγιζαν ευθύνες σε συγκεκριμένα πρόσωπα που συμμετείχαν στην απάτη, μεταξύ των οποίων και μέλη του Ελεγκτικού Συνεδρίου.
Το γεγονός ότι κύριοι πρωταγωνιστές του σκανδάλου ήταν στελέχη του ΠΑΣΟΚ, μεταξύ των οποίων οι Γ. Παπακωνσταντίνου (πρώην Γενικός Διευθυντής του ΠΑΣΟΚ) και Δ. Αρσένης (γιος του Γεράσιμου Αρσένη), κινεί ευθείες υποψίες ότι για την συγκάλυψη της υπόθεσης, εκτός από το Ελεγκτικό Συνέδριο, ενεργοποιήθηκε και ο κομματικός μηχανισμός του ΠΑΣΟΚ
Οι δήθεν σωτήρες της χώρας, είναι αυτοί που την έχουν μέχρι τα μπούνια, εκτός από χρεωμένη και με διεφθαρμένη δημόσια διοίκηση.
ΤΟ ΕΛΕΓΚΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΠΑΣΧΙΖΕΙ ΝΑ ΣΥΓΚΑΛΥΨΕΙ ΤΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΕΩΣ ΟΤΟΥ ΠΑΡΑΓΡΑΦΕΙ!

Ο οικονομικός επιθεωρητής κ. Μπούτος, βλέποντας ότι η όλη υπόθεση πάει για κουκούλωμα, με επιστολή του προς τον Πρόεδρο του Β΄ Κλιμακίου του Ελεγκτικού Συνεδρίου (23/2/ 2012) την οποία κοινοποίησε στον Πρόεδρο του Ελεγκτικού Συνεδρίου, τον υπουργό και αναπληρωτή υπουργό οικονομικών και τον Γενικό Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης, καταγγέλλει ευθέως προσπάθεια συγκάλυψης από το ίδιο το Ελεγκτικό Συνέδριο.
Ιδού τι φοβερά και τρομερά αναφέρει ο οικονομικός επιθεωρητής:
«Όπως γνωρίζετε, με τις από 14/12/2007 και Δεκεμβρίου 2008 εκθέσεις - εισηγήσεις κατασταλτικού ελέγχου στον Ο.Ε.Ε.Κ. έχουν προηγηθεί από πλευράς Ε.Σ. δύο (2) απόπειρες να μην διενεργηθούν καταλογισμοί στο συγκεκριμένο Οργανισμό και να τεθεί η υπόθεση στο αρχείο.
Η υπόθεση μάλιστα αυτή είναι πλέον ή βέβαιον ότι θα είχε τεθεί στο αρχείο, εάν με τις από 19.03.2008 (αρ. πρωτ. Γεν. Επιτρ. Ε.Σ. 235/19.03.2008), 24.02.2009 (αρ. πρωτ. Γεν. Επιτρ. Ε.Σ. 114/26.02.2009) και 25.02.2009 (αρ. πρωτ. Γεν. Επιτρ. Ε.Σ. 113/26/02/2009) αναφορές μου, φωτοαντίγραφα των οποίων σας υποβάλω, δεν είχα αποδείξει έγκαιρα, πριν δηλαδή από την εισαγωγή των εκθέσεων σ
Keywords
Τυχαία Θέματα