ΜΑΘΑΝΕ ΠΩΣ ΠΗΔΙΟΜΑΣΤΕ ΠΛΑΚΩΣΑΝΕ ΚΙ ΟΙ ΓΥΦΤΟΙ

Κάποτε ένας κολλητός μου είχε ρωτήσει:

Αφού στην αρχαία Ελλάδα σε κάθε πόλη οι δούλοι ήταν περίπου διπλάσιοι από των αριθμό των ελευθέρων πολιτών οι απόγονοι αυτών των δούλων τι απέγιναν;
Αναρωτήθηκες ποτέ πόσοι απόγονοι αυτών των δούλων ζουν ανάμεσα μας;
Ε, λοιπόν ήρθε ο καιρός που επιτέλους καταλήγω σε ασφαλή συμπεράσματα και.....
αλλάζω άρδην απόψεις για πάρα πολλά.

Σήμερα μου έστειλαν ένα λογαριασμό νερού από τον δήμο.
Ανοίγω τον φάκελο και διαβάζοντας διαπιστώνω ότι κάποιοι «κοτζαμπάσηδες» μου είχαν βάλει πρόστιμο γιατί «τάχα μου» έπρεπε ο λογαριασμός να πληρωθεί μέχρι την 30 Ιουν 2011 και το πρόστιμο για την μη έγκαιρη καταβολή των χρωστούμενων ήταν 1% επί του οφειλομένου ποσού για κάθε μηνά που είχε παρέρθει.

Μέχρι εδώ καλά. Πήρα το λογαριασμό και πήγα στο ταμείο του δήμου για να πληρώσω. Βέβαια η αλήθεια είναι ότι δεν θυμόμουν να μου είχε έρθει άλλη ειδοποίηση - λογαριασμός πρωτύτερα και έτσι όταν έφτασα στο δήμο πήγα στο αρμόδιο τμήμα για να ρωτήσω πότε είχε αποσταλθεί η πρώτη ειδοποίηση και δεν την πλήρωσα.

Ρωτώντας λοιπόν τον αρμόδιο υπάλληλο μου έδωσε μια απάντηση που πρέπει να ομολογήσω ότι με άφησε προς στιγμή άφωνο.

«Δεν έχουμε στείλει άλλο λογαριασμό νωρίτερα» μου είπε «όμως επειδή έχουμε πρόβλημα με την μηχανοργάνωση του δήμου οι λογαριασμοί αποστάληκαν από τα κεντρικά σε μας αργά οπότε και εμείς σας τους στείλαμε σήμερα (12 Οκτ 2011).Παρόλα αυτά πρέπει να πληρώσετε το πρόστιμο».

Έγινα έξαλλος. Ουτε λίγο ,ούτε πολύ ο δήμος μου ζητούσε να πληρώσω το «μάρμαρο» επειδή ήταν οι ίδιοι ανίκανοι να κάνουν την δουλεία τους. «Τι λέτε όρε παλικάρια!!!!!!!......νομίζετε ότι μιλάτε σε τίποτα μαύρους που ήρθαν από την ζουγκλα; .... αυτο λέγεται νταβατζηλίκι τους είπα ,αρνούμαι να το πληρώσω»

...πίσω μου στέκονταν μια κυρία κάποιας ηλικίας η οποία ετοιμαζόταν να πληρώσει και εκείνη το μαϊμού πρόστιμο. «Μην το πληρώσετε» της είπα , «αυτό είναι παράνομο ,μας κλέβουν εμπρός στα μάτια μας».

Δεν πρόλαβα να τελειώσω τα λόγια μου και η εν λόγο κυρία πλήρωσε το λογαριασμό στο ταμείο χωρίς χρονοτριβή. «Τι να κάνω γιε μου» μου είπε «να τα βάλω μαζί τους δεν γίνεται». Έμεινα αποσβολωμένος για λίγο. Μα καλά σκέφτηκα δεν έχουν το σθένος να πουν όχι σε αυτούς που τους εκμεταλλεύονται; Δεν έχουν το σθένος να υψώσουν το ανάστημα τους στους λωποδύτες; Επιτέλους δεν έχουν το θάρρος να υποστηρίξουν το δίκιο τους; Αυτοί είναι οι απόγονοι των επαναστατών του 1821;Αυτοι είναι οι απόγονοι των ηρώων που πολέμησαν στα οχυρά το 1940;....

Όχι βέβαια ,...αυτοί που βλέπω γύρω να τρέχουν να πληρώσουν πρώτοι τα χαράτσια της κατοχικής κυβέρνησης, αυτοί που τρέμουν μην τους κόψουν το ρεύμα εάν δεν πληρώσουν την τρόικα, αυτοί που πληρώνουν χωρίς καμία διαμαρτυρία τους παράνομους και αντισυνταγματικούς φόρους που ψηφίζει το τσίρκο που ονομάζεται κυβέρνηση δεν είναι απόγονοι ελευθέρων ανθρώπων. Είναι απόγονοι των δούλων που ζούσαν στις αρχαίες
Keywords
Αναζητήσεις
πορνο.βιντεο.γοιφτη
Τυχαία Θέματα