ΜΕ ΤΟΝ ΦΟΒΟ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ

Αγαπητό ιστολόγιο

Το ενδεχόμενο των εκλογών απορρίφθηκε μία κ ' έξω από τον Νοέμβρη. Αν θυμόμαστε καλά ούτε καν τέθηκε υπό συζήτηση, άσχετα αν γινόταν λόγος για τέλος Φεβρουαρίου.
Οι εκλογές, που σε τέτοιες περιπτώσεις "ακυβερνησίας" τους πρόσφεραν λύσεις, τώρα δεν τους χρησιμεύουν. Γι'αυτό και κανείς κατά βάθος δεν δίνει πολύ σημασία στα....
περί εκλογών.
Οι τοκογλύφοι βιάζονται να επιβάλλουν την κυβέρνηση Παπαδήμου, για
διάστημα μεγαλύτερο από αυτό που είχαν προαναγγείλει. Δεν τους κάθεται όμως.
Η όλη ιστορία με τις εκλογές είναι ψεύτικη. Δεν φαίνεται να υπάρχει πραγματική βούληση για εκλογές, ούτε από Πασοκ ούτε από ΝΔ. Την περιμένουμε, αλλά δεν την βλέπουμε.
Οι εκλογές για τον λαό, σημαίνουν ελπίδα για πολιτική και κοινωνική αλλαγή και το σύστημα διακυβέρνησης Πασοκ και ΝΔ, αυτή την περίοδο, δεν μπορεί ν' ανταποκριθεί σε αυτή την ελπίδα. Πάει ο καιρός που εξαπατούσαν τον λαό με τις εκλογές. Ο μονόδρομος του μνημονίου, τους έχει κόψει την όρεξη. Δεν μπορούν πια να υποσχεθούν αλλαγή. Οι τοκογλύφοι θέλουν να ολοκληρώσει η παρούσα κυβέρνηση το έργο που έχει αναλάβει και γι'αυτό να εργασθεί απερίσπαστη, για όσο διάστημα χρειαστεί ώστε να μην κινδυνεύσουν τα σχέδιά τους, μέσα από προεκλογικές περιόδους και νέους σχηματισμούς.
Τι μπορεί σήμερα να υποσχεθεί ο Σαμαράς στον λαό; Πως θα διαφορροποιήσει τη στάση του από το Πασοκ για να ζητήσει την ψήφο του λαού; Μπορεί να μας υποσχεθεί οτι θα βγάλει την Ελλάδα από το μνημόνιο; Ή οτι θα την βάλει πιο βαθιά σε αυτό; Το ίδιο και για τα υπόλοιπα μικρά κόμματα, τα οποία τον τελευταίο καιρό έχουν εξαφανιστεί (μυστηριωδώς...).
Ο Σαμαράς μπορούσε να μας πάει σ' εκλογές τον Νοέμβρη και όχι μόνο δεν το 'κανε, αλλά προτίμησε, σκανδαλωδώς, να σώσει το Πασοκ, σε μία περίοδο που θα μπορούσε να το διαλύσει.
Πρέπει ο κόσμος να βλέπει και να θυμάται τις κολωτούμπες του Σαμαρά, γιατί από κάτι τέτοια θα καταλάβει οτι απέναντί του έχει έναν αδίστακτο "καριερίστα" της πολιτικής, που δεν δίνει δεκάρα για την κατάσταση η οποία περιμένει τους "κοινούς θνητούς" Έλληνες. Να τα θυμάται ώστε να μην τολμάει ο Σαμαράς να επαναφέρει συζητήσεις περί εκλογών.
Έστησαν την κυβέρνηση Παπαδήμου για να της χρεώσουν τις πιο βρώμικες δουλειές των τοκογλύφων.Ο Παπαδήμος, ως αναλώσιμος, θα επωμιστεί το "πολιτικό" κόστος για να το γλιτώσουν οι πολιτικοί. Αν τον Παπαδήμο διαδεχθεί ο Σαμαράς, τότε θα σηκώσει εκείνος το βάρος του μνημονίου και το βάρος αυτό είναι αρκετό για να τον γκρεμίσει.
Δεν ξέρω αν ο αναμενόμενος πόλεμος στην ανατολική μεσόγειο παίζει εμμέσως τον ρόλο του στα εσωτερικά της χώρας μας. Απ'ότι φαίνεται όμως, δεν πάμε σ'εκλογές. Αν πάμε σ'εκλογές, θα έχει προηγηθεί μία μεγάλη κρίση. Ένα ισχυρό σοκ. Μπορεί και η επέμβαση των ΗΠΑ στη μέση ανατολή.
Το βέβαιο είναι πως ένας ένας τελειώνουν. Καραμανλής, Παπανδρέου, Σαμαράς, Παπούλιας, σβήνουν από τον πολιτικό χάρτη, θυσία για τα μεγάλα αφεντικά. Θέλουν να μας πείσουν πως οι εκλογές δεν έχουν νόημα γιατί δεν βγάζουν αυτοδύναμη κυ
Keywords
Τυχαία Θέματα