ΜΕΙΩΣΕΙΣ...ΣΟΚ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΜΕ ΤΟ ΕΝΙΑΙΟ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΟ ΚΑΙ Ο ΤΡΟΠΟΣ...ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ ΤΟΥ !!! [ video ]

Θερμό φθινόπωρο με μειώσεις-φωτιά για όσους υπαλλήλους του Δημοσίου βρίσκονται πάνω από την κόκκινη γραμμή αμοιβών που θα οριστεί περίπου στα 1.300 ευρώ το μήνα φέρνει το Μεσοπρόθεσμο με την άμεση εφαρμογή του ενιαίου μισθολογίου και την καθιέρωση νέων θεσμών για το ελληνικό Δημόσιο όπως η μισθωτή εφεδρεία και οι εξετάσεις μέσω ΑΣΕΠ
για την ανακατάληψη της θέσης στην περίπτωση μετάταξης του εργαζομένου.
Η εφαρμογή του Ενιαίου Μισθολογίου θα γίνει σταδιακά για όσους ήδη υπηρετούν στο Δημόσιο και άμεσα για τους....
νεοδιοριζόμενους και περιλαμβάνει όχι μόνον περικοπή και κατάργηση των λεγόμενων μέχρι τώρα ειδικών επιδομάτων, αλλά και μείωση των επιδομάτων που θα διατηρηθούν,όπως κίνητρο απόδοσης και οικογενειακά. Η νέα συμφωνία με το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα περιλαμβάνει αναλυτικά τα εξής:
* Μαχαίρι έως και 40% στις αποδοχές υπαλλήλων που βρίσκονται πάνω από τα 2.000 ευρώ το μήνα με την κατάργηση των ειδικών επιδομάτων και ταυτόχρονη μείωση και ενσωμάτωση στο βασικό μισθό μέρους των γενικών επιδομάτων που αναμένεται να διατηρηθούν.
Ετσι το λεγόμενο κίνητρο απόδοσης που δίδεται σήμερα σε όλους τους δημόσιους υπαλλήλους και κυμαίνεται από 57 έως 100 ευρώ τον μήνα θα περιοριστεί στα 28 έως και 50 ευρώ τον μήνα. Επίσης το οικογενειακό επίδομα θα μειωθεί, σε 10% το επίδομα γάμου και 5% για κάθε παιδί. Αναμένεται η μείωση να είναι από 10% έως και 40% για κάθε υπάλληλο ανάλογα με τη θέση που υπηρετεί και το συγκεκριμένο μισθολόγιο με το οποίο αμείβεται.
Επίσης η αρχή ίση αμοιβή για ίδια εργασία, που είναι μια από τις βασικές αρχές του νέου μισθολογίου, αναμενόταν να φέρει έστω και μικρές αυξήσεις σε μια σειρά υπαλλήλους που ήταν μέχρι τώρα οι αδικημένοι. Πράγματι σε κανονικές συνθήκες ένας αριθμός υπαλλήλων θα έβλεπαν ακόμη και σε καιρούς κρίσης τις αποδοχές τους να αυξάνονται έστω και οριακά με την εφαρμογή του ενιαίου μισθολογίου. Ομως τώρα είναι σχεδόν σίγουρο ότι ούτε αυτό θα συμβεί, καθώς αυτές οι μικρές αυξήσεις θα εξανεμιστούν από κάθετες αυξήσεις ασφαλιστικών εισφορών υπέρ ανέργων και περικοπών βασικών επιδομάτων.

* Μείωση στο μισθό όλων των δημοσίων υπαλλήλων θα επιφέρει επίσης το μέτρο της επιβολής της ασφαλιστικής εισφοράς υπέρ των ανέργων, από 1% που ήταν μέχρι τώρα σε 3%, μέτρο που θα εφαρμοστεί οριζόντια και θα φέρει μείωση των αποδοχών στο σύνολο των εργαζομένων στο Δημόσιο.
* Μακροχρόνιο πάγωμα των μισθών των υπαλλήλων με την εφαρμογή του μέτρου της αναστολής της μισθολογικής ωρίμανσης. Η αλλαγή κλιμακίου στις υπηρεσίες μέχρι τώρα γινόταν κάθε δύο χρόνια αυτοδίκαια και σήμαινε αύξηση των αποδοχών του υπαλλήλου. Πλέον η απόδοση της ωρίμανσης θα γίνεται κάθε πέντε χρόνια και δεν θα πραγματοποιείται αυτοδίκαια, αλλά μόνον ύστερα από αξιολόγηση των προϊσταμένων του υπαλλήλου.
* Μείωση στο ελάχιστο της παρουσίας των υπαλλήλων με συμβάσεις έργου στις δημόσιες υπηρεσίες. Το μαχαίρι που θα πέσει στους συμβασιούχους θα είναι άγριο και αναμένεται ένας στους δύο να απομακρυνθεί. Ο στόχος είναι ο αρ
Keywords
Τυχαία Θέματα