Μετά την Ντόρα και ο Μητσοτάκης υπέρ της συναίνεσης, δεν βλέπει όμως εκλογές

Παρέμβαση υπέρ της συνεννόησης των πολιτικών δυνάμεων και της επίτευξης ευρείας εθνικής συναίνεσης προκειμένου να βγει η χώρα από την κρίση, έκανε ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης από τα Χανιά και εκτίμησε ότι δεν θα γίνουν εκλογές.
«Η ευρεία συνεννόηση μεταξύ των πολιτικών δυνάμεων του τόπου και ιδιαίτερα των δύο μεγάλων κομμάτων αποτελεί προϋπόθεση για να βγει η Ελλάδα
από τη δύσκολη θέση στην οποία βρίσκεται», είπε συγκεκριμένα ο.....
πρώην πρωθυπουργός, ο οποίος στα 93 του χρόνια δηλώνει ανήσυχος όσο ποτέ άλλοτε, αλλά όχι απελπισμένος.

Μάλιστα διαβεβαίωσε ότι η Ελλάδα μπορεί να ξαναβρεί το ρυθμό της και να ανακάμψει γρηγορότερα από ότι πολλοί άλλοι. Τόνισε δε, ότι με μαγικούς τρόπους και από τη μια στιγμή στην άλλη η κατάσταση δεν διορθώνεται, και άσκησε κριτική στην κυβέρνηση.

Συγκεκριμένα την κατηγόρησε ότι έχει τραγικές αρρυθμίες, ότι δίνει την αίσθηση, πως είναι παράλυτη, ότι δεν μπορεί να πάρει αποφάσεις και ότι σπαράσσεται ταυτόχρονα από εσωτερικές αντιθέσεις.

Ο κ. Μητσοτάκης επέρριψε βολές και κατά της αντιπολίτευσης, σημειώνοντας ότι της είναι πολύ εύκολο να χτυπά την κυβέρνηση, «αλλά αυτό δεν βοηθά σε τίποτα αυτή την ώρα» εξήγησε.

Και συνέχισε λέγοντας «Δεν είναι η ώρα που πρέπει να στραφούμε προς αυτή την κατεύθυνση. Είναι η ώρα που πρέπει να δούμε, αν μπορούμε να βοηθήσουμε τον τόπο, βοηθώντας αυτή την κυβέρνηση που έχουμε, να αντιμετωπίσει προβλήματα, τα οποία δυσκολεύεται να αντιμετωπίσει», πρόσθεσε ξεκαθαρίζοντας πως δεν υπάρχουν περιθώρια αντιπολιτευτικής τακτικής, που γνωρίζαμε στο παρελθόν.

Επιπλέον ανέφερε ότι το πρόβλημα της Ελλάδας είναι σήμερα η αξιοπιστία και εξηγώντας αυτή την τοποθέτησή του, κατήγγειλε την κυβέρνηση ότι υπόσχεται πράγματα που δεν εκτελεί και ψηφίζει νόμους που δεν εφαρμόζει.

Ωστόσο σε άλλο σημείο των δηλώσεών του χαρακτήρισε σωστά όσα λέει η κυβέρνηση επισημαίνοντας όμως, ότι η ορθότητά τους δεν δικαιολογείται, επειδή μας τα λένε οι ξένοι.
«Εμείς δημιουργήσαμε αυτή την κατάσταση. Εγώ προσωπικά επί χρόνια παλεύω και λέω τα ίδια πράγματα. Δυστυχώς δεν μπόρεσα να ολοκληρώσω την προσπάθειά μου. Είχα πει ότι φιλοδοξία μου είναι να προσγειώσω την Ελλάδα ομαλά. Δυστυχώς δεν με άφησαν, ας μη συζητήσουμε τι συνέβη τότε. Δεν με άφηναν να ολοκληρώσω το έργο μου», τόνισε εξάλλου αναφερόμενος στην πτώση της κυβέρνησης της Ν.Δ. το 1993.
«Πρέπει να απελευθερωθεί η Ελλάδα από δεσμά, να ελευθερωθεί η ιδιωτική οικονομία, η οποία παλεύει απεγνωσμένα, να μειωθεί το κράτος, να ακολουθηθεί μια πολιτική στην οποία όλοι συμφωνούν», είπε στη συνέχεια υπογραμμίζοντας πως η πολιτική που προτείνει η Ευρώπη και αποδέχεται η κυβέρνηση είναι μονόδρομος.


http://briefingnews.gr/Εδώ θα πεις δημόσια την γνώμη σου____ Ο σιωπών δοκεί συναινείν[email protected]
Keywords
Τυχαία Θέματα