Μια κυβέρνηση ειδικού σκοπού και με ... «ωραίο Μπρούμελ»!!!

Η ψήφος μας, είναι η ευκαιρία μας, άς είναι η τιμωρία τους !!!

Λάζαρος Ελευθεριάδης

Η κυβέρνηση του Λ. Παπαδήμου συγκροτήθηκε τον Νοέμβριο του 2011, ώς συνέχεια της κυβέρνησης του ΓΑΠ, και είχε από συστάσεώς της “προπατορικά” αμαρτήματα.

Τό πρώτο έξ αυτών ήταν.....
και είναι, το ότι δεν είχε λαική ή αλλιώς δημοκρατική νομιμοποίηση, διότι σε ένα πρωθυπουργικοκεντρικό κοινοβουλευτικό πολιτικό σύστημα όπως το δικό μας, βασική προυπόθεση
είναι η εκλογή του πρωθυπουργού απο τον λαό, με δημοκρατικές διαδικασίες, και αυτό δεν συνέβη στην περίπτωση του τραπεζίτη, Λ. Παπαδήμου.

Τό δεύτερο είναι ότι, παρά του ότι χαρακτηρίστηκε ώς “κυβέρνηση ειδικού σκοπού” απο τούς εμπνευστές της και δημιουργούς της, με συγκεκριμένο έργο και αποστολή να επιτελέσει, λήγει την θητεία της αφ’εαυτού, δηλ. με πρωτοβουλία της ιδίας της κυβέρνησης και των κομμάτων τα οποία την στηρίζουν, προκηρύσοντας εκλογές πρίν κάν ολοκληρώσει το έργο της, αυτό, δια το οποίο συνεστήθη.

Και εξηγούμαι, λέγοντας, ότι ο βασικός στόχος, σκοπός και επιδίωξη της κυβέρνησης του Λ. Παπαδήμου ήταν, τουλάχιστον κατά τα δηλωθέντα απο τον ίδιο και τούς αρχηγούς των δύο “μεγάλων” κομμάτων, ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, η υπογραφή της δανειακής σύμβασης και η ολοκλήρωση του PSI+.

Μένει να δούμε τί απο τα δύο πραγματοποίησε. Την δανεική σύμβαση όντως την υπέγραψε, όμως το περιβόητο PSI+ δέν ολοκληρώθηκε.

Και γιατί, εφόσον το PSI+, δεν ολοκληρώθηκε, διαλύεται “ησύχως” εις τα εξ ών συνετέθη, η κυβέρνηση του Λ. Παπαδήμου;;;

Ο Κος Λ. Παπαδήμος δηλώνει ότι, «Η διάλυση της Βουλής δεν σημαίνει και διάλυση της κυβέρνησης».

Δηλαδή η κυβέρνηση αποφασίζει να μεταλλαχθεί σε υπηρεσιακή κυβέρνηση, συνεχίζοντας και το νομοθετικό της έργο, παράλληλα δηλώνει δια στόματος πρωθυπουργού ότι, “υπάρχουν θέματα επείγοντος χαρακτήρα που πρέπει να διευθετηθούν πριν την ημερομηνία των εκλογών”.

Τί τέλος πάντων συμβαίνει με αυτήν την κυβέρνηση ;;;

Γιατί δεν παρατείνει την “ζωή” της όσο χρειάζεται και προστρέχει άρον-άρον σε εκλογές, ενώ τόσον καιρό φωνασκούσαν άπαντες περί τής αναγκαιότητος προκύρηξης εκλογών και η κυβέρνηση αντιδρούσε υποστηρίζοντας το αντίθετο ;;;

Οι φοροαπαλλαγές που προβλέπονται στην ανακεφαλαιοποίηση των Τραπεζών, θεωρούνται ότι είναι κάτι παραπάνω από ελκυστικές, ωστόσο, από την άλλη πλευρά, το ποσό το οποίο απαιτείται, παρά τίς μεγάλες φοροαπαλλαγές, για την εξεύρεση των απαραίτητων κεφαλαίων, θεωρείται και είναι υπερβολικά μεγάλο για να αντληθεί από την αγορά.

Ποιές είναι αυτές οι φοροαπαλλαγές υπέρ των Τραπεζών, τις οποίες εψήφισε η κυβέρνηση του κ. Λ. Παπαδήμου, και σε τί ύψος ανέρχονται ;;;

Η εκτίμησή μου είναι ότι μεγάλες εκπλήξεις θα περιμένουν τον τραπεζικό κλάδο, ως προς την τελική του εικόνα, που θα διαμορφωθεί στο τέλος της διαδικασίας της ανακεφαλαιοποίησης.

Το χθεσινό υπουργικό συμβούλιο (11/04/2012), έδωσε το πράσινο φως για την Πράξη Νομοθετικού
Keywords
Τυχαία Θέματα