ΜΙΧΑΛΗΣ ΧΑΛΑΡΗΣ:Ο ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΠΟΥ ΕΡΓΑΖΕΤΑΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΤΗ ΧΩΡΑ


ΗΜΕΡΙΔΑ ΤΟΥ Σ.ΕΠ.Ε. ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΨΥΧΟΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥΣ ΚΙΝΔΥΝΟΥΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ

«εμείς, ως Επιθεώρηση Εργασίας, έχουμε αντιληφθεί τη σπουδαιότητα του ζητήματος και εστιάζουμε στην ανάδειξή του, ώστε να γίνει από όλους αντιληπτό ότι δεν είναι κάτι που αφορά τους άλλους, αλλά είναι κάτι που μας αφορά όλους.
Είναι και αυτός ένας ....
επιπλέον λόγος για τον οποίο πρέπει να είμαστε υπερήφανοι.
Ότι δηλαδή η Επιθεώρηση Εργασίας εξακολουθεί να μη το βάζει κάτω, εξακολουθεί να είναι
πρωτοπόρα και να βλέπει μπροστά.
Το άνοιγμα της συζήτησης για τους ψυχοκοινωνικούς κινδύνους στην εργασία, την ώρα μάλιστα που όλοι ασχολούνται με, τουλάχιστον πιο εμφανώς, πρακτικά θέματα, είναι για εμάς μια ένδειξη ότι δεν περιορίζουμε μυαλό και σκέψη στα τετριμμένα, στο σήμερα, στο τώρα.
Τολμούμε και ανοίγουμε μια συζήτηση που αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα αποτελεί αντικείμενο μόνο επιστημονικών πονημάτων και η συντριπτική πλειοψηφία εργαζομένων και εργοδοτών ούτε καν μπορούν να εντοπίσουν τη σημασία και το εύρος των ψυχοκοινωνικών κινδύνων.
Φιλοδοξούμε να μεταλαμπαδεύσουμε, μέσα από τη συνεχή και πραγματική μας επαφή με την αγορά εργασίας, σε όλους τους Έλληνες εργαζόμενους και εργοδότες τη σπουδαιότητα της ψυχικής υγείας και της προαγωγής της.
Είναι ένα φιλόδοξο όραμα, αλλά χωρίς όραμα δεν υπάρχει στόχος και χωρίς στόχο δεν υπάρχει βελτίωση».

Βρίσκομαι και πάλι σήμερα εδώ μαζί σας και μάλιστα σε μια ημερίδα που διοργανώνει το ΣΕΠΕ στη Βόρεια Ελλάδα, στη Θεσσαλονίκη μας.
Ξέρετε, είναι μια εύκολη παγίδα για την κεντρική διοίκηση να περιχαρακώνεται στους έχοντας τοπική συνάφεια μαζί της και να λησμονεί ότι η ψυχή μιας υπηρεσίας, η ψυχή του ΣΕΠΕ, χτυπάει –και καμιά φορά πιο δυνατά- μακριά από τα κέντρα λήψεως αποφάσεων.
Είναι κάτι που προσπαθήσαμε να καταρρίψουμε κατά τη διάρκεια της θητείας μας και θέλω να πιστεύω ότι έως ένα σημείο, ικανοποιητικό, το καταφέραμε.
Με αυτή τη λογική κρίναμε σκόπιμο μια πολύ ενδιαφέρουσα ημερίδα που πραγματοποιήθηκε από το Σώμα στην Αθήνα, να μεταφερθεί και εδώ, στη Θεσσαλονίκη!
Είμαι, επίσης, ευτυχής, γιατί παρά τις πολλές και γνωστές δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε ως Επιθεώρηση Εργασίας και ομολογουμένως βρίσκονται σε έξαρση, μπορώ να στέκομαι σήμερα εδώ μπροστά σας και να σας μεταφέρω κάποια αισιόδοξα νέα, που μπορούν να μας κάνουν περήφανους.
Μπορώ να σας ενημερώσω και επισήμως ότι το πληροφοριακό σύστημα ΣΕΠΕ-ΟΑΕΔ είναι πλέον έτοιμο, έχει παραδοθεί και εντός του Ιουνίου θα λειτουργήσει στις Υπηρεσίες μας, απεμπλέκοντάς σας από ένα μεγάλο γραφειοκρατικό βραχνά και αποδεσμεύοντας επιθεωρησιακή ενέργεια προς όφελος του κοινωνικού συνόλου.
Είναι ένα όνειρο που επιτέλους έγινε πραγματικότητα και είναι μόνο η απαρχή των μεγάλων ψηφιακών αλλαγών που έχουμε δρομολογήσει και επί των οποίων εργαζόμαστε ακατάπαυστα εδώ και δύο χρόνια.
Μια ακόμα ευχάριστη είδηση, η οποία έρχεται να ανακουφίσει τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζουμε, είναι ότι, όπως ίσως γνω
Keywords
Αναζητήσεις
μιχαλης χαλαρης
Τυχαία Θέματα