Ν αφεθεί ελεύθερος ο απεργός πείνας Ελχαφέντ Χαντούσι

Το ψέμα και η συκοφαντία δεν θα περάσουν
Ν’ αφεθεί ελεύθερος ο απεργός πείνας Ελχαφέντ Χαντούσι

Χθες, 24 Νοέμβρη, καταγγείλαμε την παράνομη μεταχείριση που έχουν από την Αστυνομία δυο μετανάστες, πρώην απεργοί πείνας της Υπατίας, γεγονός που τους οδήγησε να ξεκινήσουν και πάλι απεργία πείνας, ως κρατούμενοι αυτή τη φορά, ζητώντας να γίνουν σεβαστά τα δικαιώματά τους και να ....
ανακληθούν οι παράνομες αποφάσεις απέλασης που έχουν εκδοθεί σε βάρος τους. Καταγγείλαμε, ακόμη, ότι υπάρχει γενικότερο σχέδιο απελάσεων
πρώην απεργών πείνας της Υπατίας και της Θεσσαλονίκης (Αναλυτικά δείτε εδώ).

Ο ένας από τους δύο μετανάστες απεργούς πείνας είναι ο Ελχαφέντ Χαντούσι, που κρατείται στην Αστυνομική Διεύθυνση Χανίων από τις 14 Νοεμβρίου.

Λίγες ώρες μετά την καταγγελία αυτή και ενώ είχε ήδη υπάρξει δημοσιογραφικό ενδιαφέρον στα Χανιά, σε διάφορα σάιτ και μπλογκ, είτε ρατσιστικά είτε κουτσομπολίστικα είτε ρέποντα στο ρατσισμό, δημοσιεύτηκε πανομοιότυπο σχόλιο, υπό τον τίτλο «Και άλλος μετανάστης της Υπατίας συνελήφθη για απόπειρα βιασμού και κάνει… απεργία πείνας (παλι) για να μην απελαθεί!». Σύμφωνα με το σχόλιο αυτό, ο μετανάστης «συνελήφθη κατηγορούμενος για απόπειρα βιασμού σε βάρος Χανιώτισσας στις Καλύβες Αποκορώνου».

Πρόκειται για κίνηση που προέρχεται από την Αστυνομική Διεύθυνση Χανίων και έχει σαν σκοπό να συκοφαντήσει τον συγκεκριμένο μετανάστη, εξάπτοντας ρατσιστικά αντανακλαστικά («έρχονται και θέλουν να βιάσουν τις γυναίκες μας!»). Η Αστυνομική Διεύθυνση Χανίων έχει συλλάβει τον συγκεκριμένο μετανάστη από τις 14 Νοέμβρη. Ομως, ουδεμία ανακοίνωση εκδόθηκε για τη σύλληψή του. Τόσο… σημαντικό γεγονός θεωρήθηκε αυτή η σύλληψη, που δεν εκδόθηκε ανακοίνωση, μολονότι ανακοινώσεις εκδίδονται για ήσσονος σημασίας θέματα.

Στην ιστοσελίδα του αρχηγείου της ΕΛΑΣ, στο τμήμα που αφορά τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Κρήτης (δες εδώ), από τις 14 Νοέμβρη μέχρι και τις 24 Νοέμβρη υπάρχουν 27 ανακοινώσεις που αφορούν σοβαρά, αλλά και ασήμαντα ζητήματα αστυνομικής δραστηριότητας. Είναι το αστυνομικό δελτίο, όπως λέμε. Για θέματα που αφορούν συλλήψεις αλλοδαπών υπάρχουν μόνο τρεις ανακοινώσεις: «16-11-2011: Εξάρθρωση επταμελούς ομάδας αλλοδαπών που διέπραττε κλοπές από δωμάτια ξενοδοχείων στον ’γιο Νικόλαο», «17-11-2011:Συνελήφθησαν εννέα (9) αλλοδαποί για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, πλαστογραφία, αρπαγή και παράνομη διακίνηση αλλοδαπών», «18-11-2011:Σύλληψη δύο αλλοδαπών για κλοπή και απείθεια στον Ανισσαρά Δήμου Χερσονήσου». Για ένα τόσο σοβαρό περιστατικό, όπως είναι η απόπειρα βιασμού –και μάλιστα Ελληνίδας από αλλοδαπό και δη πρώην απεργό πείνας της Υπατίας– θα εκδιδόταν αμέσως ανακοίνωση και μάλιστα διθυραμβικού τύπου (είναι γνωστά τα ρεβανσιστικά αισθήματα που τρέφει το ελληνικό κράτος προς τους συγκεκριμένους μετανάστες). Δεν εκδόθηκε ανακοίνωση, γιατί απλά δεν υπάρχει υλικό που να τη στηρίζει.

Οταν ο μετανάστης διεκδίκησε τα δικαιώματά του, υποβάλλοντας αίτηση θεραπείας μέσω της
Keywords
Τυχαία Θέματα