ΓΙΑ ΠΟΙΟ ΧΑΡΑΤΣΙ ΤΗΣ ΔΕΗ ΜΙΛΑΜΕ ; ΤΟ ΧΑΡΑΤΣΙ ΤΟΥ ΝΕΡΟΥ ΑΠΟ ΤΗ ΔΕΥΑ ΚΟΡΙΝΘΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΚΑΙ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ !

Το τελευταίο διάστημα λάβει πάρα πολλά μηνύματα από συμπολίτες μας σχετικά με τα εξωφρενικά μεγάλα τιμολόγια της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης Αποχέτευσης του Δήμου Κορινθίων , πρόεδρος της οποίας είναι ο.....
δήμαρχος Αλέκος Πνευματικός.

Οι συμπολίτες μας μας προέτρεπαν να αναδείξουμε το θέμα γιατί όπως ισχυριζόντουσαν είναι πολύ χειρότερο από αυτό με το χαράτσι της ΔΕΗ και μάλιστα διαρκείας!

Ένας από αυτούς τους συμπολίτες μας σκέφτηκε να μας στείλει φωτοτυπία του
λογαριασμού του ώστε να μιλάμε με συγκεκριμένα νούμερα.

Δείτε λοιπόν τον φουσκωμένο λογαριασμό της ΔΕΥΑΚ που είναι πλέον μια πάγια κατάσταση για τους καταναλωτές του δήμου Κορινθίων εδώ και πολλά χρόνια.

Ο συγκεκριμένος συμπολίτης μας έχει καταναλώσει νερό αξίας 58 ευρώ το τρίμηνο Ιουλίου,Αυγούστου Σεπτεμβρίου 2011. Όπως βλέπεται και από τον λογαριασμό καλείται να πληρώσει στη ΔΕΥΑΚ 210 ευρώ!!! Δηλαδή 142 ευρώ περισσότερα από την αξία του νερού.

Εδώ και 30 χρόνια περίπου με το νόμο 1069/80 έχει επιβληθεί ένα ειδικό τέλος για νέα έργα 80%.

Βέβαια στη δεκαετία του 1980 όταν κάποιος κατανάλωνε το τρίμηνο νερό αξίας 100 δραχμών δεν του φαινόταν ακριβό να πληρώνει 180 δραχμές.

Το χαράτσι αυτό όμως παράνομα και αντισυνταγματικά διατηρείται μέχρι σήμερα και ιδού τα αποτελέσματα. Για αξία νερού 58 ευρώ σε χρεώνει η ΔΕΥΑΚ και άλλα 46,50 ευρώ για ειδικό τέλος 80%. και άλλα 52 ευρώ για τέλος αποχέτευσης και άλλα 35 ευρώ για ΦΠΑ και να πως φτάνει ο καταναλωτής για την κατανάλωση νερού ενός τριμήνου να πληρώνει 210 ευρώ!!

Έχετε σκεφτεί ότι αυτό το παραπάνω χαράτσι της ΔΕΥΑΚ αν το πολλαπλασιάσουμε όχι επί 30 χρόνια αλλά τα τρία μόνο τελευταία χρόνια αντιστοιχεί σε 12 τρίμηνα επί 140 ευρώ έκαστο τρίμηνο = 1.680 ευρώ!!!

Δεν νομίζουμε ότι κανένας μικρομεσαίος ιδιοκτήτης ακινήτου να κλήθηκε να πληρώσει στη ΔΕΗ τέτοιο χαράτσι ,όσο είναι το χαράτσι της ΔΕΥΑΚ μόνο για μια τριετία. Γιατί αν υπολογίσουμε για μια δεκαετία λίαν επιεικώς ο καταναλωτής της ΔΕΥΑΚ έχει πληρώσει ΧΑΡΑΤΣΙ πάνω από 5.000 ευρώ!!

“Τ΄άκουσες Αλέκο” που λέει και η γνωστή διαφήμιση …

Τι λένε οι βουλευτές μας γι αυτό το “νέο” που όλοι γνώριζαν και κανείς δεν είχε υπολογίσει;

Τι λένε οι εκπρόσωποι των πολιτικών μας κομμάτων; Το Εργατικό Κέντρο , το Επιμελητήριο και οι άλλοι φορείς της πόλης;

Το γνώριζαν αυτό ,τα κινήματα της “πλατείας Περιβολάκια” και του “δεν πληρώνω”;

Και αν δεν το γνώριζαν , τώρα που το πληροφορήθηκαν πως θα αντιδράσουν ;

Με την ευκαιρία επειδή σήμερα δημοσιεύουμε με τον τίτλο ΗΛΕΚΤΡΟΣΟΚ την ανάρτηση με την ερώτηση του Ευρωβουλευτή Νίκου Χουντή στην Ε.Ε για το χαράτσι της ΔΕΗ μήπως θα πρέπει να κάνει να κάνει και ανάλογη ερώτηση για το μεγάλο αγαθό του ανθρώπου πού λέγεται ΝΕΡΟ και το οποίο πληρώνουμε με τέτοια εξωφρενικά χαράτσια;

Και αυτό πρέπει να συμβαίνει και σε άλλους δήμους της χώρας!! Ας ξεσηκωθούν και εκεί!

Ας μη διερωτών
Keywords
Τυχαία Θέματα