ΝΑ ΑΝΤΙΠΑΡΑΤΑΧΘΟΥΜΕ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ “ΛΑΙΚΟΥ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΜΟΥ” ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΟΥ ΤΙΣ ΜΟΡΦΕΣ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου

Τα Θρησκευτικά επιστρέφουν στα σχολεία κρατών που διετέλεσαν επί σειρά δεκαετιών κάτω από την μπότα στρατευμένα άθεων καθεστώτων.

ΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΤΩΝ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΩΝ ΑΛΛΟΤΡΙΩΝΕΤΑΙ

Κινδυνεύουν όμως σήμερα κίνδυνο μέγα στην Ελλάδα και στην Κύπρο. Στη χριστιανική Ορθόδοξη Ελλάδα
και στην Ελληνική για τρεις χιλιετηρίδες και ορθόδοξη από την εποχή των Αγίων Αποστόλων Κύπρο. Από μάθημα κατηχητικό ορθόδοξο τα Θρησκευτικά μετατρέπονται σε.....
θρησκειολογικό, πολυπολιτισμικό, άχρουν, άοσμο και άγευστο ορθοδόξως.

ΟΙ ΔΗΜΙΟΙ ΤΟΥ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ ΤΩΝ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΩΝ

Και ποιοι είναι οι "ιδανικοί αυτόχειρες" του αποτρόπαιου εγκλήματος; Αυτός ούτος ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, ο οποίος στηρίζει απόλυτα και μεθοδεύει κάθε πονηρία και πανουργία για να υποβοηθήσει τον κ. Σταύρο Γιαγκάζογλου και την ευάριθμη ομάδα του να αλλοτριώσουν τον ορθόδοξο χαρακτήρα του μαθήματος των Θρησκευτικών.

ΔΕΝ ΠΡΟΒΑΛΛΕΤΑΙ ΚΑΜΙΑ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ

Με απονευρωμένες τις οργανώσεις των Θεολόγων, τον ΙΣΚΕ, τους επισκόπους, τους Καθηγητές των Θεολογικών Σχολών, οι οποίοι - αν δεν είναι συνεργοί του εγκλήματος - στέκονται κυριολεκτικά απαθείς θεατές όσων συμβαίνουν, εκτυλίσσεται μακάβριο θέαμα μπροστά στα μάτια μας και όλοι - ή σχεδόν όλοι - προσποιούμαστε ότι δεν ακούμε και δεν βλέπουμε τι συμβαίνει.

ΟΙ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΩΝ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΩΝ ΚΑΙ ΟΣΩΝ ΑΝΕΧΟΝΤΑΙ ΤΗΝ ΕΜΠΕΔΩΣΗ ΤΟΥ “ΛΑΙΚΟΥ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΜΟΥ”

Κατηγορεί ο σεβαστός μας Γέροντας π. Θεόδωρος Ζήσης τον Οικουμενικό Πατριάρχη και άλλους Οικουμενιστές επειδή συμπροσεύχονται με αιρετικούς και αλλόθρησκους.

Κατηγορεί και όσους εκ των επισκόπων ανέχονται την προσπάθεια εμπέδωσης του “λαικού Οικουμενισμού”.

Ξεχνά όμως ότι είναι πολλοί επίσκοποι, οι οποίοι μιλούν εναντίον των συμπροσευχών με αιρετικούς και αλλόθρησκους.

Του διαφεύγει ότι το Αγιον Ορος κατ’ επανάληψη καταδίκασε με θεολογικά τεκμηριωμένες θέσεις τους παραβάτες των Ιερών Κανόνων.

Θα λησμόνησε φαίνεται ότι η Ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδος στην ιστορική συνεδρία της έδωσε εντολή στους εκπροσώπους της να διεξάγουν τους διαλόγους μέσα στα κανονικά και δογματικά πλαίσια της πίστης μας. Το γεγονός ότι με τις πλάτες και τις μεθοδεύσεις του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου οι αποφάσεις της Ιεραρχίας έμειναν ανενεργές δεν σημαίνει ότι οι Ιεράρχες της Εκκλησίας της Ελλάδος είναι πρόθυμοι να συμπροσεύχονται με αιρετικούς και αλλόθρησκους ή ότι εγκρίνουν τον “λαικό οικουμενισμό.”

Ο ΓΙΑΓΚΑΖΟΓΛΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΕΔΩΣΗ ΤΟΥ “ΛΑΙΚΟΥ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΜΟΥ”

Αλλά η σημασία των συμπροσευχών με τους αιρετικούς είναι ένας απειροελάχιστος κίνδυνος μπροστά στο στημόνι του πολυπολιτισμού που εξυφαίνει ο κ. Γιαγκάζογλου και οι συνεργάτες του αυτή τη στιγμή στο Παιδαγωγικό Ινστιτούτο.

Συνειδητοποιούμε ότι σύντομα -για την ακρίβεια άρχισαν ήδη - τα παιδιά μας θα διδάσκονται επίσημα τον “λαικ
Keywords
Τυχαία Θέματα