ΝΑ ΕΜΠΙΣΤΕΥΟΜΑΣΤΕ ΤΗΝ ΛΟΓΙΚΗ ΜΑΣ ΠΑΝΤΑ;

Ο άνθρωπος ξεχωρίζει από τα υπόλοιπα ζώα της φύσης για την ικανότητά του να προσαρμόζει το περιβάλλον στα δικά του μέτρα, αντί να προσαρμόζεται αυτός στα μέτρα του περιβάλλοντος. Αυτή του την ικανότητα την οφείλει στην ευφυΐα του εγκεφάλου του, την λογική!
Η λογική λοιπόν, είναι το «όπλο» μας στον αγώνα επιβίωσης και είναι αυτό που μας έκανε να ξεχωρίσουμε από τα υπόλοιπα όντα της φύσης και να.....
κυριαρχήσουμε σε αυτήν. Το τρομερό αυτό πλεονέκτημα, μας έκανε όχι μόνο κυρίαρχους αλλά και ρυθμιστές στην βιόσφαιρα του πλανήτη…
Όμως, όπως κάθε όπλο έχει διττή ικανότητα δηλαδή να σκοτώνει
τον αντίπαλο, αλλά να σκοτώνει και τον χρήστη, έτσι και το όπλο-λογική, μπορεί άλλοτε να μας βοηθά και άλλοτε να μας βλάπτει.
Η λογική είναι ένα όπλο ατελές! Δεν είναι το τέλειο όπλο. Είναι ένα όπλο-παγίδα! Γιατί;
Όλα ξεκινάνε από τον νου μας, την στιγμή που γεννιόμαστε. Αν και ο νους μας έχει κάποιες εγγενώς εγκατεστημένες προδιαγραφές και δυνατότητες, πρέπει να δομηθεί η αντίληψη του περιβάλλοντος χώρου από την αρχή. Αυτό συμβαίνει από τα πρώτα ερεθίσματα-πληροφορίες που φθάνουν στον εγκέφαλο από τις πέντε μας αισθήσεις. Εκεί δημιουργούνται οι πρώτες βασικές εγκεφαλικές συνάψεις. Δηλαδή νέοι νευρώνες, οι οποίοι περιπλέκονται συνδέοντας τμήματα του εγκεφάλου. Έτσι κάθε σύναψη αντιστοιχεί στην δόμηση μιάς αντίληψης! Μία σειρά αντιλήψεων υποδέχεται τα δεδομένα τα οποία εγκαθίστανται στην μνήμη. Η μνήμη και η εγγενής ικανότητα του ανθρώπινου νου, εκκινεί την λογική. Επεξεργασία δηλαδή των προσλαμβανομένων πληροφοριών, δημιουργία παραγόμενων συμπερασμάτων, σκέψεων, ιδεών, που μας οδηγούν σε ασφαλή συμπεράσματα τα οποία προδιαγράφουν τις επόμενες ενέργειές μας, οι οποίες με την σειρά τους προσφέρουν νέες εμπειρίες-δεδομένα, που κι αυτά θα γίνουν αντικείμενο λογικής επεξεργασίας για το μέλλον!
Ωραία, και που είναι η «παγίδα»;
Η «παγίδα» είναι στις πηγές των αρχικών πληροφοριών, οι οποίες ξεκίνησαν την δόμηση των εγκεφαλικών συνάψεων. Αυτές οι πηγές, δεν είναι άλλες -όπως είπαμε- από τις πέντε μας αισθήσεις. Όραση, ακοή, αφή, γεύση και όσφρηση. Πέντε όργανα-αισθητήρες. Αυτά είναι κατασκευασμένα ώστε να προσλαμβάνουν τα πεδία συχνοτήτων-κραδασμικοτήτων που μας περιβάλλουν και να τα στέλνουν στον εγκέφαλο. Το αφτί προσλαμβάνει συχνότητες εύρους από 16 έως 20.000 Ηz. Η όραση από 429x1012 Hz έως 750x1012 Hz. Η όσφρηση μας επιτρέπει να ξεχωρίζουμε μέχρι 2.500 οσμές μόνο, από 400 οσφρητικούς υποδοχείς της μύτης μας αναλόγως της «υπογραφής» που αφήνουν οι κβαντικές ταλαντώσεις κάθε μορίου, δηλαδή της ιδιοσυχνότητάς του. Η γεύση προσλαμβάνει μέχρι 10.000 γευστικά ερεθίσματα (από τους γευστικούς κάλυκες) πάλι από την «υπογραφή» της ιδιοσυχνότητας των μορίων που έρχονται σε επαφή με την γλώσσα μας. Τέλος η αφή μας, αντιλαμβάνεται την υφή των πραγμάτων που μας περιβάλλουν αναλόγως την αντίσταση που προβάλουν στην πύκνωση της δικής μας ύλης (σώματος), δηλαδή αραιότερη ή πυκνότερη ιδιοσυστασία, άρα και πάλι την κβαντική ταλάντωση των μορίων της ύλης.
Keywords
Τυχαία Θέματα