ΝΕΑ ΑΝΕΥ ΟΡΩΝ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΙΕΡΩΝΥΜΟΥ ΣΤΙΣ ΕΠΙΤΑΓΕΣ ΤΩΝ ΕΚΚΛΗΣΙΟΜΑΧΩΝ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις. Αν στις φωτογραφίες που προτάσσονται του κειμένου δεν βλέπει κανείς ότι η Εκκλησία ή για να ακριβολογούμε ο - διά τας αμαρτίας ημών - Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, παραδόθηκε - για μια ακόμη φορά- αμαχητί στους εκκλησιομάχους του ΠΑΣΟΚ, τότε η όρασή του έχει πολύ σοβαρό πρόβλημα.

Αλλά ακόμη και αν οι φωτογραφίες δεν είναι αρκετές για να.....
τον πείσουν ότι μεθοδεύτηκε ξεπούλημα
των θέσεων της Συνόδου, οι δηλώσεις του ίδιου του Αρχιεπισκόπου δείχνουν ότι όλα προδόθηκαν - όπως όλοι οι αγώνες της Εκκλησίας επί Ιερωνύμου - πριν καν αρχίσει η μάχη.

Ο κόσμος σήμερα παρακολούθησε μια οπερέττα. Ολα ήταν στημένα. Επαναλαμβάνεται το σκηνικό των ταυτοτήτων. Ο Λοβέρδος θα παραστεί σε συνεδρία της Συνόδου, για να πουλήσει φούμαρα στους αρχιερείς, αλλά ο Αρχιεπίσκοπος ξεκαθάρισε δύο πράγματα.

1.) Οτι η Εκκλησία το έχει δεδομένο ότι στηρίζει τις μεταμοσχεύσεις.
2.) Οι “επιφυλάξεις” (προσέξετε οι “επιφυλάξεις” της) υφίστανται ΜΟΝΟΝ για την “εικαζομένη συναίνεση”.

Τι θα πει αυτό;

ΑΚΥΡΩΝΕΙ ΤΙΣ ΕΛΠΙΔΕΣ ΠΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΑΝ ΜΕ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ

1.) Πάει περίπατο η αντίθεση στις μεταμοσχεύσεις που διατύπωσε πρόσφατα ο Οικουμενικός Πατριάρχης κατά την επίσκεψή του στην Καβάλλα, που δήλωσε ότι υπάρχει ουσιαστικό θεολογικό πρόβλημα με τις μεταμοσχεύσεις (ΟΧΙ απλά για την “εικαζομένη συναίνεση”), μια θέση που στήριξε θεολογικά και ο Αγιος Ναυπάκτου.

Ο Μακαριότατος λέγει ξεκάθαρα ότι η Εκκλησία της Ελλάδος είναι υπέρ των μεταμοσχεύσεων.

“ΕΠΙΦΥΛΑΞΕΙΣ” ΓΙΑ ΤΗΝ “ΕΙΚΑΖΟΜΕΝΗ ΣΥΝΑΙΝΕΣΗ” ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΕΤΑΜΟΣΧΕΥΣΕΙΣ

2.) Αλλά δεν το λέγει μόνον αυτό ο “χρυσορρήμων” “Αρχιεπίσκοπος της ήττας”, όπως προσφυώς τον απεκάλεσε ο ευσεβής ιατρός κ. Λυκούργος Νάνης.

Στις δηλώσεις του μετά τη συνάντηση με τον υπουργό παιδείας είπε ότι η Εκκλησία έχει “επιφυλάξεις” (προσέξτε “επιφυλάξεις” όχι σαφή και κατηγορηματική άρνηση) για την “εικαζομένη συναίνεση” για τις μεταμοσχεύσεις.

ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΑΚΥΡΩΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΣΥΝΟΔΟΥ

Η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος όμως πριν λίγες μέρες πήρε απόφαση που έλεγε το ακριβώς αντίθετο. Απέσυρε τον αντιπρόσωπό Της από την επιτροπή των μεταμοσχεύσεων, επειδή ψηφίστηκε το νομοσχέδιο της “εικαζομένης συναίνεσης”, επειδή έχει ΣΑΦΕΙΣ ΑΝΤΙΡΡΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΕΠΙΦΥΛΑΞΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΚΑΖΟΜΕΝΗ ΣΥΝΑΙΝΕΣΗ.

Επομένως ο Αρχιεπίσκοπος κατόρθωσε - για μια ακόμη φορά - να βάλει τρικλοποδιά σε ένα ακόμη αγώνα της Εκκλησίας.

Οι αγώνες της Εκκλησίας εναντίον της “εικαζομένης συναίνεσης” παραπέμπονται στις “ελληνικές καλένδες”, αφού προαναγγέλλεται η κοροιδία ότι η μη άμεση εφαρμογή του νόμου δίνει περιθώριο για συναίνεση.

Τι είδους συναίνεση; Ή θα ισχύσει η “εικαζομένη συναίνεση” ή δεν θα ισχύσει;

Οσο για την παρουσία του υπουργού υγείας, σε συνεδρία της
Keywords
Τυχαία Θέματα