Νέα κυβέρνηση με πρωθυπουργό τον Βαγγέλη Βενιζέλο και την συμμετοχή της δεξιάς!

Οι προσπάθειες για τη συγκρότηση κυβέρνησης της ευρύτερης δυνατής αποδοχής ήδη προσκρούουν σε δυσκολίες που φαντάζουν αξεπέραστες.

Ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς έδειξε τις προθέσεις του σχεδόν ταυτόχρονα με την έναρξη της ψηφοφορίας. «Οι μάσκες έπεσαν, μόνη λύση οι εκλογές», δήλωσε.
Μετά το πέρας της ψηφοφορίας, η Ντόρα Μπακογιάννη
δήλωσε πρόθυμη να στηρίξει το νέο κυβερνητικό σχήμα, υπό την προϋπόθεση ότι θα συμμετείχε σε αυτό και......
η ΝΔ.
Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης επιφυλάχθηκε, λέγοντας ότι θα περιμένει να δει πως θα εξελιχθούν οι πρωτοβουλίες του Γιώργου Παπανδρέου. Ξεκαθάρισε πάντως ότι δεν θα συμφωνούσε στο ενδεχόμενο, επικεφαλής της νέας κυβέρνησης να είναι ο Ευάγγελος Βενιζέλος. Το σενάριο για κυβέρνηση Βενιζέλου με τη συμμετοχή του ΛΑΟΣ και της Δημοκρατικής Συμμαχίας εφέρετο ως το πιο πιθανό, σύμφωνα με βραδινό τηλεγράφημα του πρακτορείου Reuters, το οποίο αναπαρήγαγαν και πολλά ελληνικά ΜΜΕ. Μάλιστα, ο Ευάγγελος Βενιζέλος ήταν αυτός που μίλησε τελευταίος, πριν την έναρξη της ψηφοφορίας. Η δε ομιλία του περιείχε σημεία που ερμηνεύθηκαν ως μίνι προγραμματικές δηλώσεις.
Σε ότι αφορά το ΚΚΕ και τον ΣΥΡΙΖΑ, δεν τίθεται κανένα θέμα παρουσίας τους σε τέτοιου είδους κυβερνητικά σχήματα, αφού τόσο η Αλέκα Παπαρήγα όσο και ο Αλέξης Τσίπρας ήταν κατηγορηματικοί: Μόνη λύση, η άμεση προσφυγή στις κάλπες.
Κατά τα άλλα, το μαγειρείο μόλις άρχισε...

Piazza del PopoloΕδώ θα πεις δημόσια την γνώμη σου____ Ο σιωπών δοκεί συναινείν[email protected]


Keywords
Τυχαία Θέματα