ΝΕΑ ΣΥΓΚΙΝΗΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΥΠΕΡΕΘΝΙΚΗΣ ΛΑΙΚΗΣ ΕΥΣΕΒΕΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΟΜΟΔΟΞΟΥΣ ΡΟΥΜΑΝΟΥΣ ΑΔΕΛΦΟΥΣ ΜΑΣ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου

Με άφατη χαρά διαπιστώνουμε και νέα εκδήλωση του φιλάγιου πνεύματος του Ορθόδοξου λαού μας με τη μεταφορά της τιμίας κάρας του Αποστόλου Ανδρέα στη Ρουμανία από το Σεβ. Μητροπολίτη Πατρών κ. Χρυσόστομο.

Ο Πατριάρχης Ρουμανίας κ. Δανιήλ και 600 ιερείς έκαναν πομπή και μετέφεραν σε....
ειδική εξέδρα την τιμία κάρα και πλήθη λαού άρχισαν να την προσκυνούν.

Αυτές οι πρωτοβουλίες, που δίνουν στον ορθόδοξο λαό μας
την ευκαιρία να προσκυνά τα άγια λείψανα, πέραν από τα όποια εθνικά σύνορα, δείχνουν καταρχήν τον υπερεθνικό χαρακτήρα της Ορθοδοξίας, που βδελύσσεται την εθνοφυλετική αίρεση.

Παράλληλα φανερώνουν την πηγαιότητα της λαικής ευσέβειας που εκδηλώνεται με την τιμή προς τα άγια λείψανα, τις θαυματουργές εικόνες και τον Τίμιο Σταυρό.

Αυτές οι θεάρεστες εκδηλώσεις της λαικής ευσέβειας τυγχάνουν ως γνωστόν ανοίκειας κριτικής από ορισμένους νεωτερίζοντες και ορθολογιστές λαικούς και κληρικούς ακόμη και επισκόπους όπως είναι λ.χ. ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιωαννίνων κ. Θεόκλητος.

Αλλά ποιος ακούει τους μοντερνίζοντες και ορθολογιστές αυτούς κληρικούς; Με αυτές τις ανοίκειες επιθέσεις απλά εκτίθενται οι ίδιοι και φέρνουν στην επιφάνεια το προτεσταντικό φρόνημα που τους διακρίνει.

Είναι χαρακτηριστικό αυτό που έλεγε ο αείμνηστος π. Ιωάννης Ρωμανίδης στους διαλόγους με τους Προτεστάντες. “Σκοπός της Εκκλησίας είναι να δημιουργήσει βιομηχανία ιερών λειψάνων. Να γεμίσει την κτίση και να την ευλογήσει με τα ιερά λείψανα.”

Αντιλαμβάνεστε τον κρύο ιδρώτα που περιέλουε τους Προτεστάντες όταν άκουαν τον αείμνηστο παραδοσιακό θεολόγο να τους προκαλεί με αυτό τον τρόπο.!

Αντίθετα θυμάμαι τον αείμνηστο Σάββα Αγουρίδη - ένα πλήρως εκπροτεσταντισμένο θεολόγο - να μιλά υποτιμητικά για τη λαική ευσέβεια, τα ιερά λείψανα και τους θαυματουργούς Αγίους.

“Εκ γαρ του περισσεύματος της καρδίας του” μιλά ο καθένας.

panayiotistelevantos.blogspot.comΕδώ θα πεις δημόσια την γνώμη σου____ Ο σιωπών δοκεί συναινείν[email protected]


Keywords
Τυχαία Θέματα