Νέο «όχι» της Γαλλίας στο ευρωομόλογο

Την αντίθεση της Γαλλίας στην έκδοση ευρωομολόγου πριν προχωρήσει περαιτέρω η δημοσιονομική ενοποίηση των χωρών μελών της ευρωζώνης, επανέλαβε σήμερα ο πρωθυπουργός της χώρας Φρανσουά Φιγιόν.

Ο κ. Φιγιόν υποστήριξε ότι η δημιουργία του ευρωομολόγου θα μπορούσε να αυξήσει το κόστος δανεισμού της Γαλλίας και να θέσει υπό αναθεώρηση την.....
πιστοληπτική αξιολόγηση της χώρας. "Υπάρχουν φωνές για τη δημιουργία ευρωπαϊκών
ομολόγων...τα οποία παρουσιάζουν ως πανάκεια", αναφέρει ο Φιγιόν σε άρθρο του που δημοσιεύεται σήμερα στην εφημερίδα Le Figaro.

"Ωστόσο ξεχνούν να αναφέρουν ότι αυτό θα αυξήσει το κόστος του γαλλικού χρέους, ενώ θα μπορούσε να θέσει υπό αμφισβήτηση ακόμα και την πιστοληπτική μας αξιολόγηση", σημειώνει ο πρωθυπουργός της Γαλλίας.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο Φιγιόν είχε τηλεφωνική συνομιλία με τον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου την Δευτέρα, μια μέρα πριν την συνάντηση των ΜέρκελΣαρκοζί, με κύριο θέμα το ευρωομόλο.

Πάντως η σύγχυση που κυριαρχεί στην Ευρωζώνη σχετικά με το ευρωομόλογο είναι πλέον εμφανής. Ενώ Μέρκελ και Σαρκοζί φρόντισαν να το βγάλουν από την ατζέντα, ο Όλι Ρεν σε επιστολή που απέστειλε στις 12 Αυγούστου αναφέρει πως η Ευρωπαϊκή Επιτροπή “έχει προσφερθεί να παρουσιάσει στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και το Συμβούλιο έκθεση για τη δημιουργία ενός συστήματος από κοινού έκδοσης ευρωπαϊκών κρατικών ομολόγων (euro securities) με κοινή ή μερική υποχρέωση”.

Το πρακτορείο Reuters σε έρευνα του επικαλείται αναλυτές που εκτιμούν ως πιθανή την έκδοση ευρωομολόγου μέσα στο 2012.

http://www.newscode.gr/Εδώ θα πεις δημόσια την γνώμη σου____ Ο σιωπών δοκεί συναινείν[email protected]
Keywords
Τυχαία Θέματα