Νικητής η αλητεία



Το ποτήρι ξεχείλισε πια. Οι «εφεδρείες» υποκρισίας, που με τόση ελαφρότητα προβάλλουν παράγοντες, ιδιοκτήτες ομάδων, μεγάλες επιχειρηματικές οικογένειες, κρατικοί λειτουργοί και πολιτικό σύστημα, τελείωσαν.

Το ελληνικό ποδόσφαιρο είναι γυμνό και η οργανωτική του δομή προσέλαβε πλέον διαστάσεις υποκοσμικού παρακράτους. Κανείς πια, ούτε η Πολιτεία, ούτε η Αθλητική Ηγεσία, ούτε η Αθλητική Δικαιοσύνη, ούτε οι επαγγελματικές ενώσεις των εμπλεκομένων παραγόντων στο ποδόσφαιρο μπορούν, μετά την κορύφωση της υποκοσμιακής έκρηξης με την υπόθεση της Λάρισας και τα γεγονότα στο ΟΑΚΑ,
να..... διαθέτουν πλέον άλλοθι.

Το ποδόσφαιρο και η επαγγελματική του έκφραση θανατώθηκαν από τους ίδιους τους αρμοδίους για τη λειτουργία των αθλητικών θεσμών. Αποτελεί επικίνδυνο εκκολαπτήριο παρανόμων και βιαστών της κοινωνικής συνοχής και των ίδιων των δημοκρατικών θεσμών.

Οι εξελίξεις ήταν αναμενόμενες και για τον λόγο αυτό δεν υπάρχει περίπτωση να παρακαμφθεί η πραγματικότητα με απλές συγγνώμες ή δηλώσεις αρμοδίων πολιτειακών, διοικητικών και επαγγελματικών παραγόντων, μέσω των οποίων θα εκφράζεται δήθεν τάχα η συντριβή και η απελπισία τους μπροστά στα φαινόμενα βίας και φασιστικών εξάρσεων.

Επανειλημμένα, ορισμένες ανεξάρτητες φωνές αλλά και τα κόμματα της Αριστεράς προειδοποίησαν για τους κινδύνους. Μίλησαν για «φυτώριο» παρακρατικής δράσης και πυρήνα φασιστικών ενεργειών. Κανενός αυτί δεν ίδρωσε.

Η χώρα βρίσκεται σε προεκλογική περίοδο, με την κοινωνία να βράζει και την οργή να περισσεύει. Φαινόμενα σαν αυτά στο ΟΑΚΑ μπορούν να αποτελέσουν πυρήνα αλυσιδωτών αντιδράσεων, που όλοι απεύχονται αλλά κανείς δεν πράττει τα δέοντα. Το ζήτημα αφορά στην ίδια την ασφάλεια του πολίτη αλλά και των δημοκρατικών θεσμών. Έλεος πια.

Το «αιώνιο» ντέρμπι που δεν ολοκληρώθηκε…

Η οριστική διακοπή του αγώνα ήρθε στο 82ο λεπτό και ενώ ο Ολυμπιακός προηγούταν 1-0 με γκολ του Αμπντούν, το οποίο προήλθε στο 51ο λεπτό. Νωρίτερα, στην ανάπαυλα του ντέρμπι, το παιχνίδι διεκόπη για περίπου μία ώρα, αφού σημειώθηκαν πολύ σοβαρά επεισόδια, με μάχες σώμα με σώμα.

Έπειτα από αντικείμενα που εκτοξεύτηκαν στον αγωνιστικό χώρο, ο Τάσος Κάκος κάλεσε τους παίκτες των δύο ομάδων και κατευθύνθηκε προς τα αποδυτήρια.

Σε εκείνο το σημείο οι οπαδοί του Παναθηναϊκού επιτέθηκαν στα ΜΑΤ, πετώντας ό,τι έβρισκαν μπροστά τους. Φωτιά μπήκε στη Θύρα 4, στη Θύρα 7, την 5 και την 34. Εν τω μεταξύ, το γήπεδο άδειασε, αφού οι φίλαθλοι των «πράσινων» αποχώρησαν από το ΟΑΚΑ.

Στο ημίχρονο καταγράφηκαν επίσης σοβαρά επεισόδια με συμπλοκές και καρεκλοπόλεμο ανάμεσα στα ΜΑΤ και τους οπαδούς του Παναθηναϊκού. Μάλιστα, το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με καθυστέρηση περίπου μιας ώρας.

O απολογισμός των επεισοδίων είναι 57 προσαγωγές και δύο αστυνομικοί σοβαρά τραυματισμένοι.
Κατά τη διάρκεια των αστυνομικών επιχειρήσεων και ερευνών, κατασχέθηκαν έξω από θύρα τρία δοχεία των 16 λίτρων έκαστο με
Keywords
Τυχαία Θέματα