Ντόρα: Να ανοίξουν λογαριασμοί πολιτικών στην Ελβετία

Να ανοίξουν όλοι οι λογαριασμοί των πολιτικών προσώπων στην Ελβετία ζητά η Ντόρα Μπακογιάννη με επιστολή της προς τον Φίλιππο Πετσάλνικο.
Αίτημα που έρχεται σε αντίθεση με τη ΝΔ που δια του γραμματέα της Κ.Ο του κόμματος Κώστα Τασούλα έκανε λόγο την περασμένη Πέμπτη για παραπλανητική και ταπεινωτική διαδικασία, η οποία θα....
καταρράκωνε το κύρος του ελληνικού
κοινοβουλίου.

Η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας αντίθετα όχι μόνο ζητά να ανοίξουν και να ελεγχθούν οι λογαριασμοί των βουλευτών στην Ελβετία αλλά παράλληλα ζητά και τη δημοσιοποίηση στο διαδίκτυο όλων των δηλώσεων «πόθεν έσχες» των εκλεγμένων εκπροσώπων του λαού της πρώτης χρονιάς εκλογής τους.

«Δεν θεωρούμε ότι είναι ατιμωτικό να γίνει ο σχετικός έλεγχος γιατί το πιο ατιμωτικό είναι η άποψη που κυριαρχεί ότι όλοι κάτι έχουν να κρύψουν», επισημαίνει στην εν λόγω επιστολή της προς τον πρόεδρο της Βουλής η κ. Μπακογιάννη. Υπενθυμίζει επίσης ότι η ίδια έχει δώσει σχετική εξουσιοδότηση ώστε να ανοίξουν οι προσωπικοί της λογαριασμοί οπουδήποτε.

Παράλληλα επαναφέρει την πρότασή της με συμφωνία όλων των πολιτικών δυνάμεων η επόμενη Βουλή να είναι αναθεωρητική προκειμένου να γίνουν μεταρρυθμίσεις και αλλαγές όπως η μείωση του αριθμού των βουλευτών από 300 σε 200 και η κατάργηση της βουλευτικής ασυλίας και των διατάξεων του νόμου περί ευθύνης υπουργών.

http://briefingnews.gr/
Keywords
Τυχαία Θέματα