Ο Αρχιεπίσκοπος ξεμπρόστιασε δημοσίως αυτούς που διέδιδαν, όσο έλειπε, ότι… πεθαίνει ή παραιτείται!!!

ΠΛΗΡΗΣ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΤΟΥ΄΄ ΑΚΑΚΙΟΥ’!


Εμείς το είπαμε από την πρώτη στιγμή, ότι όλοι οι Αρχιεπίσκοποι,μηδενός εξαιρουμένου,ήλθαν αντιμέτωποι με τις φήμες που τους ήθελαν ,άλλοτε να πεθαίνουν, κι άλλοτε να παραιτούνται, από την επομένη, σχεδόν, της ανόδου των, στον Αρχιεπισκοπικό θρόνο!
Ο μακαριστός Χριστόδουλος για παράδειγμα.δεν.....
έφαγε γλυκό ψωμί τα δέκα χρόνια της αρχιεπισκοπίας του!Ο,τι κι αν έκανε,όπου κι αν πήγαινε, δεχότανε μια ανηλεή κριτική από τους πάντες,των αγίων αδελφών του,των συνεπισκόπων του,μη εξαιρουμένων!!
Ακόμη και ο νυν Αρχιεπίσκοπος,ως
Θηβών τότε,έτριβε χαιρέκακα τα χέρια του,που ο τότε Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος ήταν συχνά αντικείμενο σχολιασμού και πρωταγωνιστής φημών,που άλλοτε τον ήθελαν ετοιμοθάνατο κι άλλοτε πάλι, κοσμοπολίτη,θαμώνα ακριβών ξενοδοχείων και λάτρη εξωτικών ταξιδιών!!!
Γιατί θα μπορούσε ο κ.Ιερώνυμος,να αποτελούσε στις μέρες μας, την εξαίρεση!Ένα ταξίδι, απλού ιατρικού ελέγχου,στη Γερμανία,ήταν αρκετό, για να ξεκινήσουν τα σενάρια διαδοχολογίας του!
Κι επειδή,τίποτα δε μένει κρυφό σε αυτό τον τόπο,πολύ περισσότερο, τα όσα συμβαίνουν στο χώρο της Εκκλησίας,μεταδίδονται με αστραπιαίο τρόπο(γωνιακό ρουφιανομάγαζο,την είχε αποκαλέσει κάποτε,όχι αδίκως, ο Αρχιεπίσκοπος Σεραφείμ),,ήταν φυσικό να μάθει ο κ.Ιερώνυμος, για
όλα αυτά που έλεγαν οι επίδοξοι διάδοχοί του,όσο απουσίαζε!! Εμείς το γράψαμε πρώτοι και επιβεβαιωθήκαμε πλήρως!!
Μην παίζετε με τον Ιερώνυμο,είπαμε και το επαναλαμβάνουμε,…γιατί δεν είναι εύκολος παίκτης!Και ο Αρχιεπίσκοπος φυσικά,δεν .έχασε ευκαιρία!
Στην 1 Κληρικολαική Συνέλευση της Ι.Αρχιεπισκοπής,που έγινε την περασμένη Δευτέρα,στο κλειστό γυμναστήριο του Μετς,εκτός των άλλων, πνευματικών και εποικοδομητικών που είπε στα στελέχη της Αρχιεπισκοπής,στο τέλος της ομιλίας του, άστραψε και βρόντηξε,εναντίον εκείνων που καλλιεργούσαν σενάρια εις βάρος του!!!
Περιμένατε τους είπε,να με κηδέψετε ‘η να παραιτηθώ!!Δε θα σας κάνω,όμως αυτή ,τη χάρη!!
Και βέβαια το…άστραψε και βρόντηξε,για τον κ.Ιερώνυμο,μη νομίσετε ότι είναι κάτι κραυγαλέο,αλλά σφάξιμο με το βαμβάκι!!
Πήραν ,άραγε,το μάθημά τους οι βιαστικοί διάδοχοι και τα φτηνά φερέφωνά τους, ‘η θα αναγκάσουν τον Αρχιεπίσκοπο να επανέλθει…..????
Ο ίδιος ,πάντως,δεσμεύτηκε ότι θα αναφερθεί στο ίδιο θέμα στην προσεχή Ιεραρχία,που συνέρχεται την Τρίτη 4 Οκτώβρη μέχρι την Παρασκευή 6 Οκτώβρη! Θα περιμένουμε να τον ακούσουμε και θα επανέλθουμε κι εμείς!!

http://www.kentrinews.gr/Εδώ θα πεις δημόσια την γνώμη σου____ Ο σιωπών δοκεί συναινείν[email protected]
Keywords
Τυχαία Θέματα