Ο Μίκυ και η Μίνι έγιναν μουσουλμάνοι...

Σκίτσο με τον Μίκυ να έχει γενειάδα και να φοράει κελεμπία και την Μίνι να φορά μαντίλα, έχει προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων.
Όλα ξεκίνησαν από ένα σκίτσο των διάσημων ποντικών του Ουώλτ Ντίσνεϋ που κυκλοφορούσε στο Διαδίκτυο και ο Αιγύπτιος επιχειρηματίας Ναγκίμπ Σαουίρις «ανέβασε» στον...
λογαριασμό του στο twitter.

Ο Μίκυ εμφανιζόταν με γενειάδα και κελεμπία και η Μίνι με το πρόσωπό της καλυμμένο και φορώντας μαντίλα από την οποία ξεπρόβαλλαν τα
στρογγυλά αυτιά και ο χαρακτηριστικός ροζ φιόγκος της.

«Ηταν ένα αθώο αστείο», εξήγησε ο 57χρονος κόπτης επιχειρηματίας, που είναι ο πλουσιότερος άνθρωπος στη χώρα του και από την αρχή των διαδηλώσεων στην Αίγυπτο, τον περασμένο Ιανουάριο, είχε ταχθεί εναντίον του καθεστώτος.

«Είναι μια ύβρις, προσβάλλει το Ισλάμ», απάντησαν δεκάδες άνθρωποι σε διάφορους ιστότοπους και δημιούργησαν σελίδες στο facebook με τίτλο «Μποϊκοτάρετε τον Σαουίρις και τη Mobinil» (την εταιρεία του κινητής τηλεφωνίας).

Παρ' όλο που ο επιχειρηματίας «κατέβασε» αμέσως τα σκίτσα και ζήτησε πολλές φορές συγγνώμη, 14 ισλαμιστές δικηγόροι, οι οποίοι συνδέονται με τον Μαχμούντ Ισμαήλ, αρχηγό των υπερσυντηρητικών σαλαφιστών στην Αίγυπτο, προσέφυγαν στη Δικαιοσύνη εναντίον του.

http://www.dailynews24.gr/Εδώ θα πεις δημόσια την γνώμη σου____ Ο σιωπών δοκεί συναινείν[email protected]
Keywords
Τυχαία Θέματα