Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΜΠΑΤΣΚΑΣ ΕΙΡΗΝΑΙΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΒΑΤΙΚΑΝΟ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
Παρόλον ότι αντιλαμβάνομαι το μήνυμα που θέλει να δώσει ο Σεβασμιότατος επίσκοπος Μπάτσκας κ. Ειρηναίος (Μπούλοβιτς) καλόν είναι να συνειδητοποιήσει ότι η παρομοίωση που παραθέτει στην κατακλείδα του άρθρου του “Σχετικά με τὴν.....
πρόσφατη ἐπίσκεψη τοῦ Πάπα τῆς Ρώμης στὸ Ζάγκρεμπ” είναι εντελώς άστοχη. Οχι βεβαίως σκοπίμως, αλλά από αβλεψία. Είμαι απολύτως πεπεισμένος γι’ αυτό.

Η ΤΟΙΧΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΚΑΙ Η ΕΚΚΛΗΣΙΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΒΑΤΙΚΑΝΟΥ
___________

Η τοιχογραφία του Μιχαήλ Αγγελου, που αφορά τη δημιουργία ανθρώπου, στο παρεκκλήσι
του Αγίου Σίξτου στο Βατικανό, δείχνει το Θεό να δίνει με το άγγισμα του δακτύλου του “πνοή ζωής ζώσας” στον άνθρωπο.

Αφού, Αγιε Μπάτσκας, καλείτε τον αιρεσιάρχη της Ρώμης να κινηθεί με αυτό το πρότυπο η απάντησή του στην πρόσκλησή σας - μην αμφιβάλλετε - θα είναι απολύτως καλοδεχούμενη.

Οπως πολύ καλά γνωρίζετε αυτό ακριβώς διδάσκει η εκκλησιολογία του Βατικανού.

Ο Πάπας είναι η πηγή της ιερωσύνης από τον οποίο - κατά τους Παπικούς πάντοτε - απορρέει κάθε ζωή ζώσας ιερωσύνης. Η πρόσκλησή σας, λοιπόν, ανεπιγνώστως - δεν αμφιβάλλω περί αυτού καθόλου - “έρχεται γάντι”, κατά τη λαική έκφραση, στις παπικές επιδιώξεις περί "πρωτείου".

Ετσι ακριβώς φαντάζεται ο Πάπας τον εαυτό του! Θεό επί της γης, που χορηγεί όσα χορηγεί το Πνεύμα το Αγιον. “Music to the ears” του Βατικανού είναι η παρομοίωσή σας, Σεβασμιότατε.

Η ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΗ ΣΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΠΑΠΑ
__________

Πέραν της άστοχης παρομοίωσης που παραθέσατε (και μερικών άλλων οικουμενιστικών εκφράσεων), είναι φανερόν από το άρθρο σας η βαθιά σας απογοήτευση, επειδή το Βατικανό δεν άλλαξε στάση έναντι των Ορθοδόξων και μάλιστα των Ορθοδόξων Σέρβων.

Ελπίζω ότι αυτή η θλιβερή στάση του Ρωμαίου Ποντίφηκα να σας θυμίσει τον παλιό καλό σας εαυτό, όπως τον θυμόμαστε ως φοιτητές, αλλά και αργότερα, πριν αρχίσετε να συναγελάζεστε με τους Παπικούς στη Ραβέννα και πριν ανάβετε μανόρες στις συναγωγές.

“Τρεις είναι οι πτώσεις του ανθρώπου! Ο Αδάμ, ο Ιούδας και ο Πάπας” έγραψε ο Γέροντάς σας και Αγιος - με την όλη σημασία του όρου - Ιερομόναχος Ιουστίνος Πόποβιτς, ο οποίος - ειρήσθω εν παρόδω - σας θαύμαζε - όπως μπορεί να πιστοποιήσει ο γράφων - για την εκπληκτική σας γλωσσομάθεια.

ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΤΗ ΣΕΡΒΙΑ Ο ΠΑΠΑΣ
_____________

Μακρυά από τον αιρεσιάρχη της Ρώμης, Σεβασμιότατε.

Δεν θα κουνήσει το δακτυλάκι του για να βοηθήσει τη Σερβία.

Οπως δεν το κούνησε για να κάνει το σταυρό του όταν μπήκε στην Αγία Σοφία και όπως δεν βρήκε το θάρρος να πει δυο λόγια υποστήριξης για την Κύπρο.

Ούτε άλλαξε ο λύκος, ούτε θα αλλάξει νοοτροπία. Μόνον προβειά αλλάζει, για να θεμελιώνει το “λαικό οικουμενισμό” - τον οποίο δυστυχώς επ’ εσχάτων υπηρετείτε - ως μη οφείλατε - ευόρκως, για να πετύχει τους μη κατά Θεόν στόχους του.

ΜΗ ΣΥΓΚΑ
Keywords
Τυχαία Θέματα