Ο μύθος του δάσους που έγινε οικόπεδο!!!

Στη συνέχεια του προηγούμενου άρθρου, το «φάντασμα» του αρχαιολογικού χώρου, η Romfea.gr έρχεται να αναδείξει και έναν άλλο μύθο.

Σαν δάσος παρουσιάστηκε η έκταση στην Ουρανούπολη που μεταβιβάστηκε στη Μονή, ενώ αυτό το υποτιθέμενο δάσος το μοίραζε ο εποικισμός σε....
ιδιώτες από το 1935 μέχρι σήμερα!!! Το ιστορικό έχει ως εξής:

Δασική έκταση που την ονόμασαν δάσος που δεν μεταβιβάζεται!!!

Ο άνθρωπος που το σκαρφίστηκε αυτό μέσα στο δάσος αυτό ετοιμάζει ξενοδοχειακή μονάδα!!!

Αφορμή της πρώτης εισαγγελικής έρευνας έδωσε η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ
στις 23-7-2007 όπου ανέφερε ότι «το Δάσος της Ουρανούπολης έγινε οικόπεδα και το εκμεταλλεύτηκε η Μονή Βατοπεδίου. Τώρα ήρθε η ώρα της δικαιοσύνης λένε νομικοί κύκλοι της Θεσσαλονίκης».

Μάλιστα έχει και φωτογραφία δάσους που έγινε οικόπεδο!!! Δηλαδή η φωτογραφία έχει σαν αντικείμενο ένα οικόπεδο χωρίς βλάστηση που μόλις εκχερσώθηκε και το οποίο δεν αφορά την έκταση που μεταβιβάστηκε στη Μονή Βατοπαιδίου.

Εκχέρσωση του δάσους της Ουρανούπολης δεν έγινε ποτέ. Μετά από έρευνα ο εισαγγελέας έβαλε την υπόθεση στο αρχείο. Για τα ΜΜΕ το θέμα ήταν από τα πολύ ενδιαφέροντα.

Όμως άλλο προστασία δάσους ή δασικής έκτασης, και άλλο διαχείριση και μεταβίβαση.

Οι δύο Υπηρεσίες…

Η αλήθεια είναι ότι, δύο υπηρεσίες του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης διαχειρίζονται τα δάση και τις δασικές εκτάσεις, η Διεύθυνση Δασών και η Διεύθυνση Πολιτικής Γης.

Η διαφορά αυτών των δύο υπηρεσιών είναι ότι η Διεύθυνση Πολιτικής Γης ασχολείται με δάση και με δασικές εκτάσεις οι οποίες προήλθαν από απαλλοτρίωση.

Η έννοια της διαχείρισης αυτών των δασικών εκτάσεων έχει να κάνει με το γεγονός καθαρά και μόνο της διαθέσεως και της κυριότητάς τους. Το θέμα της προστασίας έχει να κάνει με την αξιοποίησή τους.

Ο λεγόμενος αποχαρακτηρισμός είναι όρος νομικά ανυπόστατος

Οι πολιτικές και οι άλλου τύπου σκοπιμότητες, καθώς και η άγνοια της πολύπλοκης δασικής νομοθεσίας οδήγησε επικοινωνιακά στη χρησιμοποίηση όρων που δεν υπάρχουν στη Νομοθεσία. Ο όρος αυτός είναι ο λεγόμενος «αποχαρακτηρισμός» και είναι τελείως ανυπόστατος.

Στις 13-09-2008 (20:31) στο ΜΕΓΚΑ ακουγόταν:

«Με γνωμοδότηση του ΝΣΚ τον Φεβρουάριο του 2008 η έκταση αυτή αποχαρακτηρίζεται από δάσος ανοίγοντας έτσι το δρόμο για την εκμετάλλευσή του».

Πολλοί έγιναν δασολόγοι, δικηγόροι και συμβολαιογράφοι στην υπόθεση αυτή και μάλιστα μιλούν σαν αυθεντίες για εξειδικευμένα θέματα τα οποία δεν έχουν την δυνατότητα να εννοήσουν.

Ο ξενοδόχος Τρύφων Μίτιντζης που έγινε δασολόγος, έγινε η βάση των κατηγοριών εναντίον των υπηρεσιών και του ΝΣΚ, ακόμα μάλιστα και δικηγόρων!!!

Ο Τρύφων Μίτιντζης στο ΜΕΓΚΑ έλεγε: «Αυτά είναι αστεία πράγματα που γράφουνε στην συμβολαιογραφική τους πράξη. Η έκταση, κι αφού πλέον την έχουν αποχαρακτηρίσει και την έχουνε δώσει άρτια και οικοδομήσιμη
Keywords
Τυχαία Θέματα