Ο ναζισμός απελαύνει

Ο πολίτης Π. Λ. Παπαγαρυφάλλου

Συνταγματολόγος Λοβέρδος: «Δηλώνω κατηγορηματικά ότι όποιοι σκεφθούν να πειράξουν πολιτικά και ποινικά τον Γ. Παπανδρέου θα γίνει μακελειό» («Mega», 22 Ιανουαρίου).
Το ακούσαμε κι αυτό ως «λογική» και αναπότρεπτη κατάληξη της ναζιστικής πορείας του ΠΑΣΟΚ, την οποία ο γράφων ανέλυσε από το 1996 (βλ. «Πολιτικά Θέματα» της 2/2/1996,
όπου το άρθρο μου: «Η χυδαιότητα ως θεσμός του δημοσίου βίου).
Μακελειό, λέει το...
λεξικό, σημαίνει σφαγείο, σφαγή ανθρώπων.
Ώστε, λοιπόν, αν η δικαιοσύνη της Ελλάδας «τολμήσει» να εφαρμόσει το Σύνταγμα της Ελλάδας και τους συνάδοντες νόμους και να στείλει τον Παπανδρέου στο σκαμνί του κατηγορουμένου για τη δόλια χρεοκοπία της Ελλάδας, τότε θα έχουμε μακελειό, σφαγείο, ακρωτηριασμό, εμφύλιο!!!
Αυτή την τερατώδη απειλή την ξαναζήσαμε με τον πατέρα του νεκροθάφτη υιού του, που οδήγησε την Ελλάδα στη δόλια χρεοκοπία, ο οποίος αρνήθηκε να καθίσει στο σκαμνί του κατηγορου­μένου το 1989 δηλώνοντας ιταμά: «Κανένας θεσμός δεν υπάρχει στην Ελλάδα. Μόνον ο λαός. Και αυτό το μήνυμα το στέλνουμε στους ξένους και στα παρασιτικά οικονομικά και άλλα κυκλώματα».
Ήταν τότε με το διαβόητο σκάνδαλο με τα «πιτσικαρισμένα pampers με πεντοχίλιαρα της Τράπεζας Κρήτης (για τα ζητήματα αυτά βλ. «Ελευθεροτυπία» της 15/4/1989, το έργο μου: «Ο Λαϊκισμός στην Ελλάδα», Αθήνα, 2002, σελ. 110-111 και το σχετικό έργο του τότε μέλους του Ειδικού Δικαστηρίου Σπ. Σπύρου: «Να, γιατί αθωώθηκε ο Ανδρέας Παπανδρέου και χρεοκόπησε η Ελλάδα», εκδ. «Πελασγός» - Γιαννάκενας, Αθήνα 2010).
Με αυτή, λοιπόν, τη ναζιστική συμπεριφορά του «χαρισμα­τικού» Ανδρέα, ο πρωθυπουργός της Ελλάδας ανασκολόπισε Σύνταγμα, νόμους, θεσμούς και δικαιοσύνη, η οποία αναγκάστηκε να τον αθωώσει με μια ψήφο διαφορά!!!
Ήταν τότε που οι φανατισμένες μάζες των λαϊκιστών στη Λ. Αλεξάνδρας ωρύονταν για την αθώωση του νέου Φύρερ.
Έτσι, λοιπόν, το μέλλον της Ελλάδας και του λαού της παίχθηκε στη ζαριά μιας αθωωτικής ψήφου, η συνέπεια της οποίας θα διαρκέσει για έναν αιώνα.
Μία ψήφος, ένας λαός, μία πατρίδα, ένα έθνος!
Τώρα σκούζει ο «κυρίαρχος» και θα σκούξει περισσότερο γιατί θα τον χτυπήσουν σαν χταπόδι!
Χρόνια και χρόνια έπαιξε ανεύθυνα με την ιδιοτέλεια, το φανατισμό και τους θεσμούς. Τώρα, την ίδια ναζιστική νοοτροπία ξαναζεί η Ελλάδα προκειμένου να διασωθεί ο πρίγκιπας Γ΄, τον οποίο οι πολιτικοί λακέδες υπερασπίζουν με τον φάντασμα του μακελειού!
Τούτη η Ελλάδα δεν έχει καμμία απολύτως σχέση ούτε με το κράτος, ούτε με τη δημοκρατία, ούτε με την Ευρώπη. Αποτελεί ένα κακέκτυπο προτεκτοράτο, το οποίο, στο επίπεδο της εξουσίας θυμίζει Αμιν Νταντά και Μάρκος των Φιλιππίνων!!!
Τέτοιος λαός, τέτοιοι κυβερνήτες του πρέπουν.
Ματαίως ο γράφων προσπάθησε να μπολιάσει την πολιτική με την ηθική και τους πολιτικούς με την ευθύνη. (Σημειώνω ενδεικτικά: «Οι πολιτικοί «Άγγελοι» και η Εθνική Αποσύνθεση, στα «Πολιτικά Θέματα» της 15/10/1993) – «Ελληνική κοινωνία: Ηθική κατάρρευση» («Π.Θ.» της 4/2/1994)
Keywords
Τυχαία Θέματα