Ο Πάγκαλος ζητάει και τα ρέστα!!! Αρχισε τις αγωγές με σκοπό τη φίμωση της ελεθερίας του αληθινού λόγου …

Αγωγή Πάγκαλου σε εφημερίδα…Μείναμε… μαλάκες

Φοβόμασταν ότι θα διαμαρτυρηθούν οι 11 εκατομμύρια «μαλάκες», αλλά μας αιφνιδίασε. Διαμαρτύρεται ο αντιπρόεδρος Θ. Πάγκαλος ο οποίος υπέβαλε αγωγή ζητώντας από την εφημερίδα, τον εκδότη και το διευθυντή της ένα (1) εκατομμύριο ευρώ. «Η σε βάρος μου εξύβριση υπαίτια διά του Τύπου, εξύβριση την οποία τέλεσαν εν γνώσει και με σκοπό εξύβρισης οι εναγόμενοι, με αποκλειστικό σκοπό τον δημόσιο διασυρμό μου», γράφει στην αγωγή του ο κ. αντιπρόεδρος…
Μόνο αυτό δεν σκεφτήκαμε: το δημόσιο διασυρμό του. Διότι είναι τόσο το ειδικό βάρος
και το μέγεθος των δηλώσεων του κ. Πάγκαλου τα δυο τελευταία χρόνια που δεν χρειάζεται καμία δημοσιογραφική παρέμβαση.
Και βούρδουλας και βγάλτε
το σκασμό;
Ο κ. Πάγκαλος αισθάνεται θιγόμενος, είναι όμως αυτός που …..

καθορίζει και τους κανόνες του παιχνιδιού και τους όρους της δημόσιας αντιπαράθεσης. Αυτός εκπροσωπεί τον υπεράνω θεσμό. Είναι ο κ. αντιπρόεδρος που έχει λούσει με διάφορες εκφράσεις κατά κατηγορίες την ελληνική κοινωνία.
Ε, ναι, λοιπόν, διαμαρτυρηθήκαμε με τρόπο καυστικό (που χρησιμοποιούν δυόμισι χιλιάδες χρόνια τώρα και η τέχνη και η δημοσιογραφία, αλλά και ο δημόσιος λόγος γενικότερα) για τη συμπεριφορά του κ. Πάγκαλου ο οποίος ξεπέρασε τα όρια.
Είναι ο τελευταίος που μπορεί να επικαλεστεί αβρότητα λόγου και κανόνες… ευγενικής αντιπαράθεσης.
Αν νομίζει πως μπορεί τα επιχειρήματά του και η ένταση της επίθεσής του στην κοινωνία να καλυφθούν από δικόγραφα και να κριθούν στα δικαστήρια, ας γίνει κι έτσι.
Αν νομίζει όμως πως με την υποβολή δεκάδων αγωγών θα σταματήσουν οι πολίτες να του απαντούν, κάνει λάθος.
Μπορεί να βρισκόμαστε στα κάτω μας και ως χώρα και ως κοινωνία, όμως σιωπή δεν θα επιβάλει κανείς. Τι ακριβώς εκπροσωπεί ο κ. Πάγκαλος; Μια άποψη για το κοινωνικό γίγνεσθαι ή την κυβέρνηση και το κράτος;
Πώς ο Έλληνας πολίτης θα υπερασπιστεί τον εαυτό του, την αξιοπρέπειά του, την οικογένειά του, μέσα στην ευρωπαϊκή κοινωνία, αν ο εκπρόσωπός του, ο αντιπρόεδρος, όπου βρεθεί και όπου σταθεί αμφισβητεί και τους Έλληνες και το κράτος και την κοινωνία.
Έως πότε αυτή η κοινωνία -με τα λάθη της και τις ανομίες της όπως κάθε κοινωνία- μπορεί να ανέχεται και να την ξεζουμίζουν και να τη βρίζουν και να μην επιτρέπεται να διαμαρτύρεται;
Δεν είναι η «Π+13» το θέμα του. Το πρόβλημα (και) για τον κ. Πάγκαλο είναι η πολιτική που υποστηρίζει επί σειρά ετών και τα αποτελέσματά της. Τα… επιχειρήματα -διανθισμένα με κοσμητικά επίθετα- του κ. Πάγκαλου αποσκοπούν σε δύο πράγματα:
1. Στο ποιος και πώς θα πληρώσει τη «λυπητερή» για τα όσα έγιναν. Θα την πληρώσουν οι πολλοί, αφού αυτοί φταίνε. Η κοινωνία που είναι διεφθαρμένη.
2. Στην αντιμετώπιση της κάθε διαμαρτυρίας.
Ήρξατο χειρών αδίκων
Ο Θεόδωρος Πάγκαλος δεν είναι περαστικός. Κάθισε σε όλα τα τραπέζια των μεγάλων αποφάσεων για την τύχη της χώρας εδώ και τριάντα χρόνια. Έρχεται τώρα με συνεχείς δηλώσεις του να μας πει ότι δεν είναι το πολιτικό σύστ
Keywords
Τυχαία Θέματα