Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ Τ.ΔΕ Ε.Τ.Ε ΜΕΛΙΤΗΣ ΑΔΑΜ ΛΑΖΑΡΟΣ ΑΠΑΝΤΑ ΣΤOΝ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΤΗΣ ΝΔ ΕΥΣΤΑΘΙΟ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗ

Διάβασα με προσοχή την απάντηση σας στο δελτίο τύπου που έβγαλε η ΤΔΕ ΕΤΕ Μελίτης .

Σε ότι αφορά καταρχήν το δελτίο τύπου σας ενημερώνω ότι βγήκε μετά από ομόφωνη απόφαση του διοικητικού συμβουλίου της ΤΔΕ .

Πως εσείς βγάζετε το συμπέρασμα πως υπάρχει σκοπιμότητα και παραποίηση και ότι το πρόβλημα το έχω μόνο εγώ σαν Πρόεδρος δεν μπορώ να το καταλάβω. Νομίζω ότι έχετε επικεντρώσει όλη την αναφορά σας στο θέμα
του κοινού δελτίου τύπου που βγάλατε με τους δημάρχους των ενεργειακών δήμων. Δεν αναφέρεστε καθόλου στην ψηφοφορία και το "ναι" στο μνημόνιο 2.

Δε θα μπω σε γενικά θέματα του μνημονίου 2 γιατί διάβασα τις.....
θέσεις σας στον τύπο. Θα αναφερθώ και θα σας ρωτήσω τι λέει το μνημόνιο 2 για την πρόσβαση τρίτων στην παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας από λιγνίτη. Μπορείτε να αναφέρετε στους εργαζομένους στα εργοστάσια και στα ορυχεία λιγνιτικής παραγωγής τι πρεσβεύει το μνημόνιο 2 για αυτούς ; Γιατί εκτός από τις τραγικές μειώσεις στους μισθούς που έχουν υποστεί οι συνάδελφοι, έρχεται και καταστρατήγηση των συλλογικών συμβάσεων εργασίας , με ατομικές συμβάσεις εργασίας και στο βάθος απολύσεις.(Εσείς όμως στην απαντητική σας επιστολή λέτε ότι τα υπόλοιπα περί μνημονίου ,μισθών, διαπραγματεύσεων είναι ψευδή ,παραπλανητικά και φανταστικά).

Αυτό είναι καλά να το αφήσετε στην κρίση των πολιτών και των συναδέλφων οι οποίοι το έχουν νιώσει στο πετσί τους.

Επειδή ο μέσος όρος ηλικίας στους σταθμούς και στα ορυχεία είναι 40-50 θα είναι δύσκολο οι εργαζόμενοι να βρουν δουλειά.( μιλάμε για 1500 εργαζόμενους στο λεκανοπέδιο).

Στο μνημόνιο το οποίο ψηφίσατε και συγκεκριμένα στους εφαρμοστικούς νόμους υπάρχει συμφωνία σε ότι αφορά την πρόσβαση τρίτων στην παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας από λιγνίτη. Το μνημόνιο 2 θέτει τις εξής προϋποθέσεις :

1ο τρίμηνο 2012 –οριστικοποίηση των μέτρων που διασφαλίζουν την πρόσβαση τρίτων στην παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας από λιγνίτη.

2ο τρίμηνο 2012 –έναρξη εφαρμογής των παραπάνω μέτρων .

Νοέμβριος 2013 – ολοκλήρωση εφαρμογής των μέτρων που διασφαλίζουν την πρόσβαση ανταγωνιστών της ΔΕΗ στην παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας από λιγνίτη. Οι τρίτοι μπορούν να χρησιμοποιούν αποτελεσματικά την παραγωγή από λιγνίτη στην ελληνική αγορά.
ΔΗΛΑΔΗ ΜΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΤΑΦΟΠΛΑΚΑ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΠΟΥ ΘΑ

ΑΝΟΙΞΕΙ ΤΟΥΣ ΑΣΚΟΥΣ ΤΟΥ ΑΙΟΛΟΥ.

Δεν μπορείτε να λέτε ότι μόνο εγώ έχω πρόβλημα μαζί σας γιατί τα παραπάνω αγγίζουν όλους τους συναδέλφους ψηφοφόρους σας και μη που εργάζονται σε αυτή την επιχείρηση.

Γνωρίζετε επίσης ότι κι άλλα συνδικάτα της περιοχής έβγαλαν ανακοινώσεις γι’ αυτό το θέμα. Και αυτών των συνδικάτων οι πρόεδροι είχαν πρόβλημα ως προς το πρόσωπο σας ;

Κύριε Κωνσταντινίδη στην απάντηση υπόμνημα σας απλώς ζητάτε δίκαιο καταμερισμό ευθυνών. Αλλά σας ερωτώ ευθέος το μνημόνιο το ψήφισε ο κύριος Λιάνης ; το ψήφισαν οι κύριοι Δήμαρχοι ; ΟΧΙ

Εσείς ψηφίσατε την πώληση τ
Keywords
Τυχαία Θέματα