Ο Σαμαράς προειδοποίησε το “σύστημα”

Ο Αντώνης Σαμαράς δεν άφησε καμία αμφιβολία, στην αποψινή συνεδρίαση της Εκτελεστικής Γραμματείας της Νέας Δημοκρατίας, για την πολιτική στρατηγική του κόμματος, αλλά και τις προθέσεις του αναφορικά με την αποκατάσταση της πολιτικής αρμονίας, ανάμεσα στην κοινωνία και την κοινοβουλευτική εκπροσώπηση των κομμάτων, μέσω των....
πρόωρων εκλογών.

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας τόνισε ότι το έργο της κυβέρνησης Παπαδήμου
ολοκληρώνεται με το PSI και τη νέα δανειακή σύμβαση, και… δεν θα λύσει όλα τα προβλήματα της ελληνικής οικονομίας, όπως σημείωσε με έμφαση.

Μίλησε μάλιστα για εκλογές ακόμη και στα τέλη Μαρτίου, εφόσον δεν προκύψει κάποιο απρόοπτο στις διαπραγματεύσεις για το PSI και την υπογραφή της νέας δανειακής σύμβασης με την τρόικα.

Αναλυτικά, η εισήγηση του Αντώνη Σαμαρά στη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Γραμματείας της Νέας Δημοκρατίας, είχε ως εξής:

«Πρόθεσή μας είναι να διευκολύνουμε την οριστική αποκατάσταση βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους.

Αυτό το επιβάλλει το αίσθημα ευθύνης απέναντι στον ελληνικό λαό.

Κι αυτό πρέπει να γίνει το συντομότερο δυνατό…

Για να το επιτύχουμε, πρέπει να ολοκληρωθεί το «κούρεμα» και να ψηφιστεί η νέα δανειακή σύμβαση.

Με τη νέα δανειακή σύμβαση δεν πρόκειται να λύσουμε όλα τα προβλήματα της ελληνικής οικονομίας. Ούτε και να διορθώσουμε όλα τα λάθη που έγιναν, παλαιότερα και πρόσφατα: Θα ξεκαθαρίσουμε και θα συμφωνήσουμε στους στόχους που πρέπει να επιτύχουμε την επόμενη τριετία: για να εκμηδενίσουμε το έλλειμμα και να ελέγξουμε το χρέος, να αποκαταστήσουμε την ανταγωνιστικότητα της ελληνικής οικονομίας.

Σε αυτούς τους στόχους έχουμε ήδη συμφωνήσει – σε γενικές γραμμές, αλλά και σε λεπτομέρειες ακόμα.

Από την άλλη πλευρά, πολλά από αυτά που δοκιμάστηκαν την τελευταία διετία, δεν απέδωσαν ή απέδωσαν τα αντίθετα αποτελέσματα. Με αποτέλεσμα, παρά τα μέτρα, και τα πρόσθετα μέτρα και τα επί πλέον μέτρα, το έλλειμμα του 2011 να φαίνεται ότι αυξήθηκε αντί να μειωθεί!

Είναι φανερό ότι κάποια πράγματα πρέπει να τα αλλάξουμε.

Αλλά αυτό θα το διαπραγματευθεί η επόμενη κυβέρνηση. Και σε ό, τι μας αφορά, έχουμε ήδη ενημερώσει τους πάντες πως ό, τι δεν λειτούργησε θα πρέπει να τροποποιηθεί.

Για την ώρα, όμως, πρέπει να ολοκληρώσουμε σύντομα τη συμφωνία για την αποκατάσταση της βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους. Χωρίς αυτήν, η Ελλάδα δεν μπορεί ούτε να κυβερνηθεί ούτε να σταθεί.

Ζητήματα που δεν εμπλέκονται άμεσα με τους στόχους δημοσιονομικής προσαρμογής, δεν θα τα λύσουμε τώρα. Μερικά δεν μπορούμε. Και τα λάθη του παρελθόντος δεν θα τα επαναλάβουμε.

Δεν πρέπει να μειωθούν κι άλλο οι συντάξεις. Και ιδιαίτερα των χαμηλοσυνταξιούχων. Οι επικουρικές, για παράδειγμα, μειώθηκαν ήδη δύο φορές τους τελευταίους τέσσερις μήνες. Τώρα μας ζητούν νέα μείωση! Χωρίς να γνωρίζουν καν πόσο θα τις επηρεάσει το κούρεμα των ομολόγων. Δεν είναι ένας μήνας που ψηφίσαμε τον Προϋπολ
Keywords
Τυχαία Θέματα