Ο... ταξιτζής πεθερός του Ραγκούση !

Γράφει η Νικολέττα Κλάδη

Για τους οδηγούς ταξί, ο υπουργός Μεταφορών, Γιάννης Ραγκούσης, αποτελεί το «κόκκινο πανί». Για όλους; «Για όλους», λένε οι ιδιοκτήτες ταξί και φέρνουν ως παράδειγμα τον πεθερό του υπουργού, αφήνοντας να εννοηθεί πως η όλη διαμάχη έχει φέρει και… ενδοοικογενειακές έριδες στον κ. Ραγκούση.
Ιδιοκτήτης ταξί για πολλά χρόνια, ο Παντελής Ρούσσος, πατέρας της Κατερίνας, που έχει κάνει οικογένεια με το Γιάννη Ραγκούση, σίγουρα θα ξέρει κάτι παραπάνω. Εμείς, βρήκαμε τον πεθερό του υπουργού και συνομίλησε μαζί του.
Στην Πάρο, οι ιδιοκτήτες των ταξί είναι ανάστατοι. Από τη μία θέλουν να διαδηλώσουν, να φωνάξουν για την αδικία την οποία, όπως λένε, υπόκεινται και από την άλλη, ξέρουν ότι δεν μπορούν να....
απεργήσουν. Αυτή η περίοδος, είναι η μοναδική που δουλεύουν. Αυτή που θέλουν να βγάλουν τα «σπασμένα» όλου του χρόνου.
Είναι ανάμεσά τους ο κ. Ρούσσος;
«Εγώ», μας λέει ο πεθερός του κ. Ραγκούση, «το έχω πουλήσει το ταξί εδώ και πολλά χρόνια». Σήμερα, μετά από μια ολόκληρη ζωή στο ταξί, ο κ. Ρούσσος δραστηριοποιείται στον τουριστικό τομέα, μέσω μιας πανσιόν που διαθέτει, ενώ είναι και μέλος της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Πάρου.
Εντάξει, αυτοκινητιστής δεν είναι πλέον ο κύριος Παντελής Ρούσσος. Ήταν όμως, για πολλά χρόνια. Και τι άποψη έχει για όλα αυτά που γίνονται; Βλέπουμε ότι από τη μία θέλει να υποστηρίξει τον κλάδο, από την άλλη όμως, δεν θέλει να εναντιωθεί στο γαμπρό του. «Εσείς», τον ρωτάμε, «τι άποψη έχετε για το άνοιγμα του επαγγέλματος των ταξί; Συμφωνείτε»; Αυτός, κομπιάζει λίγο. «Αυτά», μας λέει με νόημα, «τα ξέρουν καλά οι διάφορες κυβερνήσεις. Αυτοί τα ξέρουν καλά».
Προφανώς και ο κώδικας ευγενείας του, δεν τον αφήνει να πει περισσότερα. Τον ρωτάμε λοιπόν: «Εσείς, εάν είχατε ακόμα το ταξί, θα συμμετείχατε σήμερα στις κινητοποιήσεις»; Και εδώ είναι που ο κ. Ρούσσος κομπιάζει για τα καλά. Το σκέφτεται. Ναι, συμφωνεί με τα αιτήματα των ταξιτζήδων, αλλά να διαδήλωνε εναντίον του γαμπρού του; «Τι να σας πω», μας λέει. «Δεν ξέρω τι θα έκανα. Ειλικρινά, δεν ξέρω». Κάπου εδώ, ο κ. Ρούσσος μας ενημερώνει ευγενικά ότι η συνομιλία έχει τελειώσει. Τον αποχαιρετούμε, με ένα μάλλον θολό συμπέρασμα: Εάν, περίπου μια δεκαετία πριν, δεν είχε πουλήσει εκείνη την άδεια ταξί από την οποία ζούσε τόσα χρόνια, σήμερα, ίσως και να το σκεφτόταν. Ίσως και να ήταν μαζί με τους υπόλοιπους ιδιοκτήτες ταξί που διαμαρτύρονται (και) έξω από το γραφείο του γαμπρού του. Και ίσως να ήταν ανάμεσά τους, φωνάζοντας ότι «μας αδικούν»…

ΟΙ ΝΤΟΠΙΟΙ ΤΑΞΙΤΖΗΔΕΣ ΔΕΝ ΤΟΝ… ΘΕΛΟΥΝ
“Persona non grata” στην Πάρο ο υπουργός

Τα προηγούμενα χρόνια, ο Γιάννης Ραγκούσης επισκεπτόταν πολύ συχνά την Πάρο και εκεί πέρναγε σχεδόν κάθε χρόνο τις διακοπές του. Φέτος, θα κάνει το ίδιο; Το κλίμα για τον υπουργό είναι πολύ βαρύ πλέον στο νησί, του οποίου ήταν κάποτε δήμαρχος ο Γιάννης Ραγκούσης.
Εξαγριωμένοι με τον υπουργό Μεταφορών για τις άδειες των ταξί είναι και οι Παριανοί ιδιοκτήτες
Keywords
Τυχαία Θέματα