Ο Τύπος σήμερα με ένα κλικ

Τα θέματα που κυριαρχούν σήμερα στον ελληνικό Τύπο είναι: τα σενάρια για εργασιακή εφεδρεία, απολύσεις, μισθούς, συντάξεις, εφάπαξ και αφορολόγητο μετά το τέλος της τηλεδιάσκεψης Βενιζέλου με τους επικεφαλής της τρόικας και η οριστικοποίηση των μέτρων με την επιστροφή της τρόικας την επόμενη εβδομάδα.

Πρωτοσέλιδος βασικός τίτλος:.....


ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ:
"20.000 απολύσεις και καταιγίδα μέτρων". Η εφημερίδα γράφει ότι "καταιγίδα μέτρων με νέες περικοπές μισθών, συντάξεων, εφάπαξ και με 20.000 απολύσεις στο Δημόσιο και ευρύτερο δημόσιο τομέα, έρχεται να σαρώσει την ελληνική κοινωνία".

ΑΥΡΙΑΝΗ: "7 τρισ. δολάρια το κοίτασμα στην Κύπρο". Η εφημερίδα τονίζει ότι "τα λεφτά είναι πολλά από την αξιοποίηση του ορυκτού πλούτου στην ανατολική Μεσόγειο και η Τουρκία έχει ήδη αξιολογήσει το ρίσκο μιας - ακόμα και πολυμέτωπης - πολεμικής αναμέτρησης".

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: "Το απόλυτο χάος". Η εφημερίδα γράφει ότι "το απόλυτο... μπάχαλο κατάφερε να δημιουργήσει ο πρωθυπουργός της χώρας, Γιώργος Παπανδρέου, με τους χειρισμούς του στο ζήτημα του ελληνικού χρέους. Με τις αλλοπρόσαλλες κινήσεις του, όχι μόνο έχει οδηγήσει την ελληνική οικονομία στα... βράχια και τους πολίτες στο... τρελάδικο, αλλά κατάφερε να προκαλέσει την οργή ακόμα και των χωρών της ευρωζώνης".

ΕΘΝΟΣ: "Ισοπέδωση συντάξεων με νέο χαράτσι". Η εφημερίδα σημειώνει ότι "νέο χαράτσι που ισοπεδώνει τις συντάξεις επιβάλλει το κυβερνητικό σχέδιο για το ασφαλιστικό. Προβλέπει ειδική εισφορά που κυμαίνεται από 2% μέχρι 20%. Από τον Νοέμβριο ισχύουν και οι δραστικές περικοπές στις επικουρικές. Ψαλίδισμα έως και 15% περιμένει τα εφάπαξ του Δημοσίου".

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: "Ο Γέροντας Παΐσιος για τα μέλλοντα να συμβούν στην Τουρκία!". Η εφημερίδα σημειώνει "τι προείδε ο Γέροντας: «Η Τουρκία θα διαλυθεί».«Κούρδοι κι Αρμένιοι θα κάνουν τα δικά τους κράτη»! «Στον πόλεμο εμείς δεν θα πάθουμε κακό»!... «Την Πόλη θα την ξαναπάρουμε και θα ζείτε κιόλας»! «Ηδη έχει αρχίσει η αντίστροφη μέτρηση»!!!".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: "Τετέλεσται". Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "ξαναγράφεται το Μεσοπρόθεσμο από την αρχή, φέρνοντας νωρίτερα, μέχρι το 2014, όλο το πακέτο μέτρων συνολικού ύψους 28,35 δισ. ευρώ. Από τη δεύτερη τηλεδιάσκεψη του Ε. Βενιζέλου με τους επικεφαλής της τρόικας προέκυψε η επίσπευση των μέτρων, τα οποία επαναξιολογούνται στο σύνολό τους από τα κλιμάκια των δανειστών".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Η εκδίκηση της τρόικας". Η εφημερίδα γράφει ότι "αναθεωρείται το Μεσοπρόθεσμο με ακόμη σκληρότερα μέτρα. Ισοπεδώνουν τις συντάξεις (-15%) σε όλα τα Ταμεία. Οριζόντια μείωση μισθών 20% στο Δημόσιο. Κόβουν στο μισό (4.000 ευρώ) το αφορολόγητο. Απολύσεις και στο στενό δημόσιο τομέα".

ΕΣΤΙΑ: "Καμμία απόλυσις από το δημόσιο! Ελεγε ο Πρωθυπουργός σε δημοσιογράφο του BBC". Η εφημερίδα τονίζει ότι " Η αδυναμία της Κυβερνήσεως Παπανδρέου να εφαρμόση μία συγκροτημένη πολιτική, με αρχή μέση και τέλος, είναι μνημειώδης. Εφέτος αναγκάζεται να κάνη
Keywords
Τυχαία Θέματα