Ο βαθύς «πατριωτικός» ύπνος, το Ισραήλ και ο υπουργός Άμυνας

Του Βελισσάριου Δραγάτση

Ύπνο βαθύ απολαμβάνουν οι επαγγελματίες του πατριωτισμού που έσπευσαν απερίσκεπτα και χωρίς δόση κριτικής αντίληψης να πανηγυρίσουν για τον στρατιωτικό «άξονα» που επιχειρεί να δημιουργήσει το Ισραήλ με την Ελλάδα και την Κύπρο. Αντιτουρκισμός δεν σημαίνει πλήρης αποδοχή των σχεδιασμών στους οποίους σύρει η....
κυβέρνηση του κ. Γιώργου Παπανδρέου και ειδικά ο υπουργός Εθνικής Αμύνης κ. Πάνος Μπεγλίτης τη χώρα και τις Ένοπλες Δυνάμεις.

«Πριν λάβω μια σημαντική απόφαση προσπαθώ να είμαι νηφάλιος. Να μη λειτουργώ εν θερμώ. Έστω να έχω κατακλιθεί για ένα δεκάλεπτο» έλεγε ο βασιλεύς Γεώργιος Β’ κι αυτή ήταν μια ένδειξη σοφής αντιδράσεως. Στη σημερινή ελληνική πραγματικότητα, το ίδιον των Τούρκων βασιβουζούκων φαίνεται ότι διέπει κάποιους θερμοκέφαλους του θεωρητικού εθνοπατριωτισμού.

Κάποιοι που βαυκαλίζονται με κόκκινες μηλιές και μισοτηγανισμένα ψάρια που έφυγαν από ένα τηγάνι στο Μπαλουκλή για να πέσουν στο Βόσπορο πρέπει να μελετήσουν λίγο καλύτερα τις προθέσεις και τους σκοπούς που εξυπηρέτησε η πρόσφατη επίσκεψη του υπουργού Εθνικής Αμύνης κ. Πάνου Μπεγλίτη στο Ισραήλ.

Οι ευαίσθητοι με τα εθνικά θέματα πιάστηκαν αδιάβαστοι ή υιοθετούν αιφνιδίως τις επικίνδυνες πιρουέτες του κ. Γιώργου Παπανδρέου στο διπλωματικό στίβο; Δεν γνωρίζουν ότι από την εποχή που ήταν πρωθυπουργός ο κ. Κωνσταντίνος Μητσοτάκης γίνονται ανεπιτυχείς προσπάθειες για την προσέγγιση με το Ισραήλ; Δεν τους υποψιάζει το αιφνίδιο ενδιαφέρον της ισραηλινής πλευράς να ανοιχθεί προς τον Ελληνισμό (για τον οποίο υπήρχε απύθμενο μίσος) δήθεν για την ενεργειακή συνεργασία στην περιοχή της Νοτιοανατολικής Ευρώπης και της Ανατολικής Μεσογείου;

Το τέλος του πετρελαίου και η νέα γεωστρατηγική των Ηνωμένων Πολιτειών για την ενέργεια είναι το μυστικό. Αποτελεί συνέχεια μιας σειράς προβλημάτων που ταλάνισαν την πολιτική ζωή του τόπου κι έφεραν αυτό, το σημερινό συντηρητικό, ανθελληνικό και αντιπατριωτικό ΠΑΣΟΚ, στην εξουσία.

Η αμερικανο-ισραηλινή γραφειοκρατία του Στέητ Ντηπάρτμεντ σε συνεργασία με τους ντόπιους δημογέροντες του ιμπεριαλιστικού σοσιαλισμού πέτυχαν:

1. Να στείλουν τον απελθέντα πρωθυπουργό κ. Κώστα Καραμανλή σε μόνιμες διακοπές.
2. Να αναιρέσουν στρατηγικού χαρακτήρα συνεργασίες με τη Ρωσία, την Κίνα και την Ινδία.
3. Περιόρισαν την ισχύ της χώρας μας σε διπλωματικό, στρατιωτικό και οικονομικό επίπεδο στην ευρύτερη περιοχή ώστε να υπάρχει μεγαλύτερη ευχέρεια επιβολής σχεδιασμών και πολιτικών που εξυπηρετούν τα ξένα κέντρα εξουσίας ενώ αναβαθμίζουν τον περιφερειακό ρόλο του Ισραήλ (στην Ανατολική Μεσόγειο, την Εγγύς και τη Μέση Ανατολή).

Η αποστολή του κ. Μπεγλίτη

Εργολάβος αυτού του «μεγάλου έργου» είναι ο υπουργός Εθνικής Αμύνης κ. Πάνος Μπεγλίτης από την πρώτη στιγμή που διορίσθηκε από τον πρωθυπουργό ως τοποτηρητής του κ. Ευάγγελου Βενιζέλου στο ελληνικό Πεντάγωνο κι όταν τελικά κατέλαβε τη θέση του. Άλλωστε αμφότερο
Keywords
Τυχαία Θέματα