Ο Βενιζέλος δεν αποκλείει να πάρουμε και νέα μέτρα αν χρειαστεί

Εκβιαστικό δίλλημα «ή πληρώνεται μέσω Δ.Ε.Η. ή πάμε και σε νέα μέτρα» θέτει ουσιαστικά ο Υπουργός Οικονομικών απαντώντας στην γενική κατακραυγή για το νέο οριζόντιο «χαράτσι».
Την ανάγκη να προωθηθούν όλες οι διαρθρωτικές αλλαγές και η Ελλάδα ν΄ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της, επανέλαβε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών, Ευάγγελος Βενιζέλος,
σε δηλώσεις του κατά τη δεύτερη ημέρα του Ecofin, που.....
συνέρχεται στο Βρότσλαβ της Πολωνίας. Αν πετύχουμε τους στόχους μας, δεν θα χρειαστεί να πάρουμε άλλα μέτρα τόνισε ο υπουργός. Αυτό σημαίνει πως αν δεν πιάσουμε τους στόχους μας, τότε μας περιμένει και νέο χαράτσι.

Όπως ανέφερε ο κ. Βενιζέλος "εάν τα έσοδα από το εδικό τέλος στα ακίνητα υπολογιστούν στο συνολό τους, εάν η απόδοση του μέτρου θεωρηθεί ότι είναι μια απόδοση στο ακέραιο, στο 100%, όπως αυτή έχει υπολογιστεί από το Υπουργείο Οικονομικών και τη ΔΕΗ, τότε μπορούμε να έχουμε κατακτήσει τον στόχο μας, φυσικά με τις περικοπές στις δαπάνες, οι οποίες είναι απολύτως αναγκαίες και συμφωνημένες στο πρόγραμμά μας.


Αν αρχίσει η υπονόμευση, η δήθεν αντίσταση, η αμφισβήτηση, τότε θα δώσουμε το έρεισμα σε αυτούς οι οποίοι είναι δύσπιστοι απέναντί μας να κάνουν έναν υπονομευτικό, με τη σειρά τους, και αρνητικό υπολογισμό των αποδόσεων αυτού του μέτρου. Αυτός είναι ένας φαύλος κύκλος από τον οποίο η χώρα πρέπει να φύγει.

Πιστεύει κανείς ότι η Κυβέρνηση θέλει να αναλαμβάνει τέτοιο κόστος; Ότι χαίρεται κανείς όταν επιβάλει ένα ακόμη βάρος, έναν φόρο ή ένα τέλος; Πιστεύει κανείς ότι αν μπορούσαμε να απαλλάξουμε τον Έλληνα πολίτη, την επιχείρηση και το νοικοκυριό από τέτοια βάρη και να ελαφρύνουμε το φορολογικό και ασφαλιστικό σύστημα, δεν θα το κάναμε;

Το θέμα είναι ότι για να μπορέσουμε να συζητήσουμε για όλα αυτά, για να μπορέσουμε να τα κάνουμε όλα αυτά, πρέπει να φύγουμε από αυτή τη φάση της πίεσης, της ρευστότητας και του κινδύνου", κατέληξε.

Τη λήψη μέτρων, αν δεν πιάσει τους στόχους η κυβέρνηση, τόνισε και ο Ανδρέας Λοβέρδος.

http://briefingnews.gr/Εδώ θα πεις δημόσια την γνώμη σου____ Ο σιωπών δοκεί συναινείν[email protected]
Keywords
Τυχαία Θέματα