Ο ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟΣ ΚΑΙ Ο ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑΣ ΤΟΥ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ ΤΩΝ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΩΝ ΣΥΜΒΑΔΙΖΟΥΝ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου

Αξιοσημείωτες οι θέσεις που καταγράφει ο κ. Τάτσης, σε πρόσφατο άρθρο του, ότι η κατάργηση του ορθόδοξου χαρακτήρα του μαθήματος των θρησκευτικών δεν διασφαλίζει τον υποχρεωτικό χαρακτήρα του.
Τις απόψεις του ο καλός θεολόγος τις αποδεικνύει με....
συγκεκριμένα παραδείγματα από τα σχολικά εγχειρίδια και τα προτεινόμενα από το Υπουργείο Παιδείας σχολικά προγράμματα σπουδών.

Είναι αξιέπαινος ο κ. Τάτσης για τη συνεχή
και στενή παρακολούθηση και ενημέρωση που κάνει για όλα τα θέματα που αφορούν το μάθημα των θρησκευτικών.

Δύο σοβαρές επιφυλάξεις για τις θέσεις που διατυπώνει ο κ. Τάτσης.

ΝΑ ΚΑΤΟΝΟΜΑΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΕΝΟΧΟΙ

Καταρχήν δεν χρειάζεται να περιγράφει ότι μπορεί να ονομάσει μονολεκτικά.

Επί παραδείγματι όταν λέγει “Κάποιοι Θεολόγοι, που εκ της θέσεώς τους λαμβάνουν αποφάσεις για το περιεχόμενο του μαθήματος” θα μπορούσε κάλλιστα να πει: Ο κ. Γιαγκάτζογλου και οι συνεργάτες του στο Παιδαγωγικό Ινστιτούτο.

Ετσι και οι αναγνώστες του άρθρου του δεν θα διερωτούνταν σε ποιους αναφέρεται ή ορισμένοι άλλοι δεν θα έβαζαν πονηρό λογισμό ότι φοβάται να μιλήσει συγκεκριμένα “διά τον φόβον των Ιουδαίων”.

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΘΥΜΑΤΑ ΑΛΛΑ ΣΥΝΩΜΟΤΕΣ

Ο “πονηρός” αυτός λογισμός ενισχύεται στη συνέχεια του άρθρου, επειδή ο κ. Τάτσης παρουσιάζει τον κ. Γιαγκάτζογλου και τους σύμβουλους του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου περίπου ως θύματα των άθεων κυβερνώντων και όχι ως συνωμότες και προαγωγούς της θρησκειολογικής εκπόρνευσης του ορθόδοξου μαθήματος των θρησκευτικών.

Η πικρή αλήθεια είναι ότι η κλίκα των Αγουρίδη και Νησιώτη εργάζεται μεθοδικά από δεκαετίες για να αποορθοδοξοποιήσει το μάθημα των θρησκευτικών και να καταστήσει τις Θεολογικές Σχολές θρησκειολογικές και να μετατρέψει τους ορθόδοξους θεολόγους σε ιστορικούς της θρησκείας.

ΔΕΝ ΕΠΙΣΗΜΑΙΝΕΤΑΙ Ο ΜΕΓΑΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΤΩΝ ΔΕΙΝΩΝ

Μια άλλη σοβαρή επιφύλαξη είναι ότι δεν αναφέρεται πουθενά στο άρθρο του κ. Τάτση ο μέγας ένοχος επειδή αυτές οι ασχημίες συμβαίνουν στο Παιδαγωγικό Ινστιτούτο και στο Υπουργείο Παιδείας.

Δηλαδή δεν γίνεται καμιά αναφορά στον διά τας αμαρτίας ημών Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο τον ακρογωνιαίο λίθο του οικοδομήματος του εξανδραποδισμού του μαθήματος των θρησκευτικών και των θεολογικών Σχολών, ο οποίος - με την παγίδα που έστησε στην ΠΕΘ και στο “Σύνδεσμο θεολόγων Μακεδονίας - Θράκης”, στο συνέδριο της ανομίας της Πεντέλης, - εξουδετέρωσε με κίνηση ματ τις όποιες αντιστάσεις για διατήρηση του ορθόδοξου χαρακτήρα του μαθήματος των θρησκευτικών χωρίς αυτό να σημαίνει ότι ο υποχρεωτικός χαρακτήρας του έχει καθ’ οιονδήποτε τρόπο διασφαλιστεί.

ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΤΟΥΝ ΟΙ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΟΛΟΓΟΙ ΘΕΟΛΟΓΟΙ

Ετσι το άρθρο του κ. Τάτση δεν πρόκειται να προβληματίσει θετικά τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο, τον κ. Γιαγκάτζογλου και τους συνεργάτες τους, επειδή συνειδητά υποβοηθούν τους άθεους να υποβαθμίσουν και
Keywords
Τυχαία Θέματα