Οφειλές στο πλαίσιο του προγράμματος "Θησέας"

Η υποχρηματοδότηση του Προγράμματος «Θησέας» είχε ως αποτέλεσμα την αδυναμία εκτέλεσης πληρωμών των έργων κατά το 2010, εξηγεί με έγγραφο του που διαβιβάστηκε στη Βουλή, ο υφυπουργός Εσωτερικών, Γεώργιος Ντόλιος.
Σε απάντηση ερώτησης του βουλευτή της ΝΔ Γρηγόρη Αποστολάκου για τις...
«υπέρογκες οφειλές του κράτους προς τους εργολήπτες δημοσίων έργων», ο υφυπουργός
διευκρινίζει ότι το Υπουργείο Εσωτερικών Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης εξοφλεί τους λογαριασμούς που προωθούνται σε αυτό βάσει του αριθμού πρωτοκόλλου και της ημερομηνίας εισόδου στο Υπουργείο και εντός του ορίου των διατιθέμενων πιστώσεων.

«Με βάση το σχεδιασμό του Προγράμματος «Θησέας», στην πενταετία της κανονικής διάρκειας του, έπρεπε να εισρεύσουν στο λογαριασμό του 3,5 δις ευρώ. Αντί αυτού εισέρρευσαν μόλις 1,97 δις ευρώ, δημιουργώντας έλλειμμα της τάξης του 1,53 δις ευρώ», αναφέρει ειδικότερα ο κ. Ντόλιος και τονίζει επιπλέον ότι τα ποσά που έπρεπε να αποδίδονται από τις πηγές χρηματοδότησης βάσει του προϋπολογισμού, δεν αποδίδονταν στο σύνολό τους, άλλοτε με τη απόδοση της ΣΑΤΑ κατά τα έτη 2005 και 2006, άλλοτε με τη μη απόδοση του συνόλου των πόρων της κεντρικής διοίκησης το έτος 2005. Επίσης το 2009 με διάταξη νόμου, δεν αποδόθηκαν οι οφειλόμενοι Κεντρικοί Αυτοτελείς Πόροι στο πρόγραμμα «Θησέας» προκειμένου να καλυφθούν οι λειτουργικές δαπάνες των δήμων για αρμοδιότητες που μεταφέρθηκαν στην αυτοδιοίκηση χωρίς την αντίστοιχη μεταφορά πόρων.

ΑΠΕΕδώ θα πεις δημόσια την γνώμη σου____ Ο σιωπών δοκεί συναινείν[email protected]
Keywords
Τυχαία Θέματα