Οι «αντάρτες» που τρέμει η Άνγκελα Μέρκελ

Λίγες ώρες πριν την κρίσιμη ψηφοφορία στην Γερμανική Κάτω Βουλή για το πακέτο βοήθειας στην Ελλάδα η καγκελάριος Ανγκελα Μέρκελ καλείται να αντιμετωπίσει μια από τις δυσκολότερες εσωκομματικές της διαμάχες. Με την μείζονα αντιπολίτευση, τους Σοσιαλδημοκράτες και τους Πράσινους, να....
 έχουν δηλώσει επισήμως
πως θα ψηφίσουν υπέρ της επέκτασης του Ευρωπαϊκού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, η Frau Μέρκελ προσπαθεί να λύσει τα προβλήματα που προκαλούν αρκετοί βουλευτές του κυβερνητικού συνασπισμού, που απειλούν να επαναστατήσουν και να καταψηφίσουν το νομοσχέδιο, προκαλώντας νέες τριβές σε έναν συνασπισμό που βρίσκεται στα όρια της κατάρρευσης, επαναφέροντας σενάρια για μια ευρεία συγκυβέρνηση Χριστιανοδημοκρατών και Σοσιαλδημοκρατών.

Περισσότεροι από 20 βουλευτές των Φιλελεύθερων και της Χριστιανοκοινωνικής Ένωσης της Βαυαρίας έχουν εκφράσει ήδη την αντίθεσή τους στα πακέτα βοήθειας προς την Ελλάδα και η καγκελάριος Μέρκελ επιδίδεται σε έναν αγώνα προκειμένου να εξασφαλιστεί η απαραίτητη πλειοψηφία. Παρά τη στροφή 360Ο του ηγέτη των Φιλελεύθερων Φίλιπ Ρέσλερ, ο οποίος αμφισβήτησε την αποτελεσματικότητα των πακέτων διάσωσης, λόγω της πλήρους απαξίωσης προς το κόμμα του από τους Γερμανούς ψηφοφόρους, η πλειοψηφία που απαιτείται από τη Γερμανική Κάτω Βουλή, δεν έχει εξασφαλιστεί.

Οι σκληροί πολέμιοι της διάσωσης της Ελλάδας
Hermann Otto Solms
Ο αντιπρόεδρος της Bundestag και μέλος των Γερμανών Φιλελεύθερων, υπήρξε ανέκαθεν σκληρός πολέμιος της οικονομικής βοήθειας προς την Ελλάδα. Με σπουδές στα οικονομικά στο Πανεπιστήμιο της Φρανκφούρτης και με μεταπτυχιακές σπουδές στις Η.Π.Α, ο συντηρητικός πολιτικός από το κρατίδιο της Εσης δήλωσε χαρακτηριστικά πως «θα ήταν πολύ πιο φθηνό για τους Γερμανούς φορολογούμενους αν η Ελλάδα εγκατέλειπε το ευρώ».

Peter Gauweiler
Ο βουλευτής του κόμματος της Χριστιανοκοινωνικής Ένωσης της Βαυαρίας, έχει απασχολήσει πολλές φορές το γερμανικό Τύπο λόγω της «μανίας καταδίωξης» που δείχνει απέναντι στις σημαντικότερες Συνθήκες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Αποτελεί έναν από τους πιο αντιδραστικούς βουλευτές απέναντι στα πακέτα προς την Ελλάδα δηλώνοντας πως «δεν βοηθούμε την Ελλάδα, αλλά καμία τριανταριά διεθνείς επενδυτικές τράπεζες και τις παρανοϊκές τους δραστηριότητες»

Horst Seehofer
Ο πρόεδρος της Χριστιανοκοινωνικής Ένωσης της Βαυαρίας, πρώην θαυμαστής του συντηρητικού Καγκελάριου Χέλμουτ Κολ, αδιαφορώντας για την κρίση που κινδυνεύει να εξαπλωθεί σε ολόκληρη την ευρωζώνη δήλωσε στο γερμανικό Τύπο πως «δεν βλέπω καμία σύνδεση στην αποτυχία του ευρώ και στην αποτυχία της Ευρώπης», απαντώντας στην προειδοποίηση της Μέρκελ πως διακυβεύεται το μέλλον ολόκληρου του ευρωπαϊκού οικοδομήματος.

Peter Ramsauer
Ο Ομοσπονδιακός υπουργός Μεταφορών και –όπως ήταν αναμενόμενο- μέλος της Χριστιανοκοινωνικής Ένωσης έχει δηλώσει επανειλημμένως πως «η Γερμανία δεν έχει καμία εγγύηση πως θα πάρει τα λεφτά της πίσω».

K
Keywords
Τυχαία Θέματα