Οι κομματικές - συντεχνιακές ηγεσίες δεν κατάλαβαν ΤΙΠΟΤΑ

Σαν τους ταξιτζήδες, τους φορτηγατζήδες ή τους δεητζήδες, οι "πανεπιστημιακοί" των κομμάτων της αυτοαποκαλούμενης αριστεράς έκαμαν την "αντίσταση" τους ενάντια στο νόμο για την τριτοβάθμια εκπαίδευση. Οι ευγενείς τάξεις, κάθε μια για τον εαυτό της και ποτέ όλοι μαζί.

Κατέβηκαν κι αυτοί στο δρόμο, "αντιστεκόμενοι", συγκεντρώνοντας το....
μέγα πλήθος των 300 ατόμων.

Ο καθένας εφ' ώ ετάχθη. Αυτός είναι ο ρόλος τους. Να παριστάνουν τους "αντιστασιακούς", χωρίς να αμφισβητούν τις δομές και την ουσία ενός απάνθρωπου συστήματος, που έχει για πρώτο εχθρό, το λαό.

Δεν
διδάχθηκαν τίποτα από τη Μεγάλη Ενότητα των Μεγάλων Ημερών του Μάη και του Ιούνη. Συνεχίζουν, στηριγμένοι στην πεποίθηση, πώς "μπόρα ήταν και πέρασε", πιστεύοντας πως ήρθε η άρω, με πολιτικές αοριστίες να "κεφαλαιοποιήσουν" την αγανάκτηση. (Βλέπε άρθρο Λαφαζάνη) ...Και ο σύντροφος του, Παπαδημούλης, ζητά "επανίδρυση" του υπουργείου εμπορικής ναυτιλίας, υποστηρίζοντας το αίτημα των εφοπλιστών!

Βαράνε, θυμωμένοι - αγανακτισμένοι, το σαμάρι, αντί να πλήξουν τον κατασκευαστή του.

Αν αυτό είναι η "πάλη των τάξεων", τότε εγώ είμαι εναντίον της. Ο κεφαλαιοκρατισμός έχει "εχθρούς", αλλά δεν έχει αντίπαλο. ΤΟΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΜΕ, ΤΟΝ ΕΠΙΝΟΟΥΜΕ, ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ.

Η απάντηση στην αθλιότητα είναι η κήρυξη ανένδοτης κατάστασης διαρκούς ευτυχίας και ελευθερίας. Η κήρυξη ανένδοτου απελευθερωτικού αγώνα. Να παράγουμε μιαν άλλη κοινωνία, εμπράκτως, μαχόμενοι αενάως.

Να επινοήσουμε άλλους τρόπους σκέψης και ζωής.

"«κάθε φορά που γίνεται κάτι το νέο, γίνεται απρόσμενα, απρόβλεπτα και τελικά αιτιωδώς ανεξήγητα, σαν ένα θαύμα, αν θέσουμε ως κριτήριο τα αναμενόμενα γεγονότα. Με άλλα λόγια, κάθε καινούργια αρχή, από την ίδια της τη φύση, αποτελεί ένα θαύμα, τουλάχιστον αν την δούμε και την κρίνουμε από τη σκοπιά των εξελίξεων που αναγκαστικά διακόπτει.» Το γεγονός είναι το απρόσμενο, το απρόβλεπτο, αυτό που δεν μπορούμε να εξηγήσουμε πλήρως. Ωστόσο, μπορούμε να προσπαθήσουμε να το κατανοήσουμε, όπως έλεγε η Arendt, ή να το διαυγάσουμε όπως θα έλεγε ο Καστοριάδης". (Νίκος Ηλιόπουλος)

Οι πλατείες, η ενότητα, η δύναμη, η συνάντηση, πέρα από ιδεολογίες και κόμματα ήταν και συνεχίζει να είναι ένα "θαύμα". Ας προετοιμαστούμε για τη συνέχεια του "θαυμασμού".

Αμφισβητούμε τον κεφαλαιοκρατισμό, δημιουργούμε δημοκρατία και "δημοκρατικούς" τρόπους ζωής. Έναν τρόπο για τον καθένας μας, συλλογικά, ομοούσια και αδιαίρετα. Η ολοκλήρωση του ατόμου περνά από τη δημοκρατία και τις συλλογικές αξίες της.

---------------------------

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Η ΕΛΛΑΔΑ, ΕΙΝΑΙ Ο ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΣ, ΗΛΙΘΙΕ!!!

Η ΕΛΛΑΔΑ ΤΟ "ΚΛΕΙΔΙ" ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ 21ου ΑΙΩΝΑ

Του ATILIO BORON*

Τα διεθνή ΜΜΕ, οι σύμβουλοι, οι οικονομολόγοι, οι επενδυτικές τραπεζες, οι πρόεδροι των κεντρικών τραπεζών, οι υπουργοί οικονομικών, οι κυβερνώντες γενικώς
Keywords
Τυχαία Θέματα