Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΣΙΑΤΙΣΤΗΣ, ΟΙ “ΕΦΙΑΛΤΕΣ” ΚΑΙ ΟΙ “ΣΚΟΤΕΙΝΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ”

Του Παναγιώτη Τελεβάντου

Οποιος δεν έχει τι να πει για να αντιμετωπιστούν δραστικά τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε κάνει διαρκή αναφορά σε αόρατους εχθρούς - τις διαβόητες “σκοτεινές δυνάμεις” -, που εξυφαίνουν την καταστροφή της πατρίδας και της Εκκλησίας μας με τη βοήθεια του....
κάθε Εφιάλτη.

ΟΙ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΤΟΥ ΣΕΒ. ΣΙΑΤΙΣΤΗΣ ΠΑΥΛΟΥ

Ο Μητροπολίτης Σιατίστης κ. Παύλος - ένας πολύ ευλαβής ιεράρχης πληροφορούμαι - σε πρόσφατο κήρυγμά του επιτέθηκε εναντίον των σύγχρονων “εφιαλτών”, όπως τους χαρακτήρισε
και τους κεραυνοβόλησε με ιδιαίτερη αναφορά στον επαίσχυντο ρόλο που διαδραματίζει ο Σταθμός “Σκάι” για την εκθεμελίωση των Ιερών και των Οσίων της πίστης και του Γένους μας.

Πύρινα άρθρα γράφονται και ομιλίες εκφωνούνται για την απρέπεια εκπομπών που αφορούν τους ήρωες της Ελληνικής επανάστασης, την πρόθεση της κυβέρνησης να επεκτείνει το σύμφωνο “ελευθέρης συμβίωσης” στα ομοφυλόφιλα ζευγάρια, την προσπάθεια των κυβερνώντων να επιβάλουν άγρια φορολογία στους μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς, κοκ.

Ο ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΓΥΜΝΟΣ

Εκείνο που δεν ακούσαμε από το Σεβασμιότατο Σιατίστης - ούτε δυστυχώς από άλλους ιεράρχες, εκτός από ελάχιστες περιπτώσεις και αυτές περιστασιακές και σπασμωδικές -, είναι αναφορά στην απίστευτη κατάσταση που επικρατεί σήμερα στην ίδια την Ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Ολοι προσποιούνται ότι ο βασιλιάς δεν είναι γυμνός. Ολοι παίρνουν όρκο ότι φορά την καινούργια του πολυτελέστατη φορεσιά. Αλλά η γύμνια είναι γύμνια όσο και να την ωραιοποιήσεις, όσο και να την αποσιωπήσεις.

ΟΙ ΑΝΩΔΥΝΕΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ

Είναι εύκολο να κατακεραυνώνουμε τους άθεους, τους Οικουμενιστές του Φαναρίου, τις σκοτεινές δυνάμεις, τον διεθνή Σιωνισμό, τους εκκλησιομάχους που συκοφαντούν τον ευσεβή κλήρο. Είναι επίσης εύκολο να στηλιτεύουμε το αιρετικό φρόνημα της μεταπατερικής θεολογίας της Θεολογικής Ακαδημίας του Βόλου. Δεν στοιχίζει τίποτα να υπερασπιζόμαστε τους ήρωες της Εθνικής Επανάστασης ή να εκφράζουμε τη διαφωνία μας για τη θέσπιση συμφώνου ελευθέρας συμβίωσης για τους ομοφυλόφιλους.

ΔΥΣΚΟΛΟ ΝΑ ΤΑ ΒΑΛΕΙΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΥΣ ΕΝΟΧΟΥΣ

Αλλα είναι τα δύσκολα. Να τα βάλεις με τον συνωμότη Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο που αλυσόδεσε την Εκκλησία και Την παρέδωσε σιδηροδέσμια στην αρπακτική μανία των άθεων που μας κυβερνούν.

Να συγκρουστείς ευθέως με τον κ. Γιαγκάζογλου και τους ΚΑΙΡΟΣκόπους οι οποίοι έγιναν το εφαλτήριο για να απο-ορθοδοξοποιηθεί η παιδεία μας, να απωλέσει το μάθημα των θρησκευτικών τον ορθόδοξο χαρακτήρα του, να εξοβελιστούν οι Θεολογικές Σχολές από το πανεπιστήμιο, να συντελεστεί ο χωρισμός Εκκλησίας και Πολιτείας και μάλιστα με τους πιο δυσμενείς όρους σε βάρος της Εκκλησίας.

Η ΕΝΟΧΗ ΣΙΩΠΗ ΤΗΣ ΙΕΡΑΡΧΙΑΣ

Καμιά απορία ή έκπληξη δεν προξενεί η στάση των άθεων κυβερνώντων και των μεγιστάνων των ΜΜΕ. Το αντίθετο θα εξέπλησσε. Αν μεταξύ τους βρίσκονταν έστω και λί
Keywords
Τυχαία Θέματα