ΟΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ – ΚΡΙΣΗ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΕΘΝΙΚΗ ΑΦΥΠΝΙΣΗ ΚΑΙ ΣΥΣΤΡΑΤΕΥΣΗΣ

Διαβάστε ένα συλλεκτικό συγγραφικό κομμάτι του κυρίου Δάλμαρη Θεοδώρου, που η δύναμη της γραφής σε συνδυασμό με την ορθότητα και αντικειμενικότητα των επιχειρημάτων του, προσφέρει σε κάθε σκεπτόμενο Έλληνα μία σαφή και πλήρως αιτιολογημένη πλατφόρμα της διαχρονικής ολίσθησης ενός Λαού που έχασε τον βηματισμό του, την υπηρηφάνεια και την ταυτότητα του.
Αυτός ο Λαός, εγκλωβισμένος σε ένα άπατρι πολιτικό σύστημα, άργησε πολύ να καταλάβει ότι τα κόμματα ήσαν και είναι πολυεθνικές εταιρίες κερδοσκοπικού περιεχομένου.
Τα ΜΜΕ. η πέμπτη
εξουσία, κατέστη ο κύριος συντελεστής διαφθοράς, προπαγάνδας και....
εκμαυλισμού ενός ολόκληρου Λαού, ο δε προδοτικός τους ρόλος, δεν έχει προηγούμενο.
Το κατεξοχήν εθνικό κομμάτι του Λαού, οι Ένοπλες Δυνάμεις, παραμένει μετά από τριάντα επτά χρόνια, ο αποδιοπομπαίος τράγος, γιατί το πολιτικό σύστημα, βοηθούμενο από τα ΜΜΕ και άλλους καλοθελητές, θέλουν να κρατήσουν τον Λαό μακριά από τις Ένοπλες Δυνάμεις.
Είναι το μόνο κομμάτι του Λαού που παραμένει όρθιο και είναι το μόνο που μπορεί να βοηθήσει τον Ελληνικό Λαό να βγεί από την έξοδο.

Στέργιος Σμυρλής

Υ.Γ Ο κος Δάλμαρης είναι μέλος της Ομάδος Ακομμάτιστων Πολιτών Σαρωνικού.
Vimasaronikou.wordpress.com


ΟΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ – ΚΡΙΣΗ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΕΘΝΙΚΗ ΑΦΥΠΝΙΣΗ ΚΑΙ ΣΥΣΤΡΑΤΕΥΣΗΣ


Του Θ. Δάλμαρη

Τα αίτια της βαθειάς οικονομικής κρίσης που βιώνει η χώρα γίνονται πλέον όλο και πιό ορατά.

Είναι πρωτίστως πολιτικά και ηθικά. Είναι το έλλειμμα του Αξιακού συστήματος αρχών που μετάλλαξε το πολίτη σε άκρατο καταναλωτή και τη πόλη σε φέουδο των αρχόντων της. Είναι παράλληλα κρίση του Παγκόσμιου Καπιταλισμού.

Είναι όμως κυρίαρχα, απότοκος της κατάρρευσης του συστήματος διακυβέρνησης της χώρας, της διαφθοράς, της συναλλαγής και της αποσύνθεσης που διαπερνά ένα μεγάλο μέρος του πολιτικού προσωπικού και όχι μόνο.

Η συνειδητοποίηση αυτών των αιτίων, θα βοηθήσει κάθε πολίτη να τοποθετηθεί απέναντι στη πραγματικότητα, να κρίνει και να αυτοκριθεί. Να αναγορευτεί σε κρίτή και κρινόμενο, αναλαμβάνοντας ο ίδιος το έργο της κάθαρσης και της σωτηρίας του.

Αυτή είναι η φιλοδοξία αυτού του κειμένου.

Είναι διάχυτη η πεποίθηση, ότι η χώρα μας έχει το θλιβερό προνόμιο να υποχωρεί σε όλους τους βασικούς τομείς: της παιδείας, της δημοκρατίας και της ιστορικής μνήμης. Αποσυντίθεται ως εθνική και ιστορική οντότητα. Αποδυναμώνει τη σχέση της με την ιστορία της, αποδεχόμενη να διαγράψει, ανεξίτηλες σταθερές που την καθιστούν ιστορική και δημιουργό της παγκόσμιας ιστορίας.

Στο κείμενο αυτό αναφερόμαστε στα αίτια, τα οποία νομοτελειακά οδήγησαν στην ηθική, κοινωνική, οικονομική και εθνική κρίση, με τη φιλοδοξία να πυροδοτήσουμε ένα διάλογο πάνω σ’αυτούς τους προβληματισμούς.

Η τραγωδία της Σμύρνης γίνεται συνωστισμός. Η Μακεδονία και η ιστορία της συμπιέζεται κατά 1500 σχεδόν χρόνια για
Keywords
Τυχαία Θέματα