Οι «Ουίνστον» να μας δείξουν τον εχθρό (και στην ΕΛ.ΣΤΑΤ)

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη

Αν καταλάβαμε καλά, ακολουθείται η γνωστή προπαγανδιστική πρακτική της πλημμυρίδας. Ο υπουργός των Οικονομικών εμφανίζεται τουλάχιστον μία φορά την ημέρα στους τηλεοπτικούς δέκτες – κατά προτίμηση την ώρα των δελτίων ειδήσεων, αλλά και σε πανεθνικό δίκτυο με διακοπή κάθε άλλου προγράμματος - και σε....
απευθείας μετάδοση προσπαθεί να επιβάλει τις εκάστοτε κυβερνητικές αποφάσεις, σχεδόν πάντα αλλοπρόσαλλες, υπό πίεση, της τελευταίας στιγμής και μη εφαρμόσιμες – όπως έγινε αντιληπτό και από την τρόικα.

Με έπαρση, χωρίς ίχνος αυτοκριτικής, χωρίς μια λέξη για το καλοκαίρι που χάθηκε ολόκληρο, με γενικολογίες ως προς την δημόσια σπατάλη, επιτίθεται στους πάντες και στα πάντα, παριστάνοντας ότι δεν κατανοεί πως ούτε ο ιδιωτικός τομέας χρεοκόπησε, ούτε οι πολίτες. Αυτό που χρεοκόπησε είναι το κράτος, το οποίο επί δεκαετίες διαχειρίζονται ανίκανοι και αφιλότιμοι.

Την τελευταία φορά που οι Έλληνες έβλεπαν τόσο συχνά στις τηλεοράσεις, σε εθνικό δίκτυο και σε απευθείας μετάδοση το ίδιο πρόσωπο καθημερινά να τους... κανοναρχά, ήταν επί χούντας. Και το πρόσωπο ήταν ο Γεωργαλάς!

Οφείλουν, όμως, να αντιληφθούν πως αυτού του είδους οι επιχειρήσεις επιβολής της «κυρίαρχης άποψης», αποδίδουν σε δύο περιπτώσεις:

Α) Όταν έχει καταργηθεί το δημοκρατικό πολίτευμα και επομένως η προπαγάνδα συνοδεύεται και από τα τανκς στους δρόμους. Αυτή η προϋπόθεση δεν συντρέχει αυτή τη στιγμή και επομένως τα τανκς της προπαγάνδας προχωρούν χωρίς ερπύστριες.

Β) Όταν ρέει άφθονο το χρήμα και επομένως στον λαό προσφέρεται επαρκής άρτος, ώστε να μπορεί να παρακολουθεί τα προπαγανδιστικά θεάματα αδιαμαρτύρητα.

Μόνο με την προπαγάνδα, χωρίς καμία άλλη κίνηση, χωρίς ευρώ στην τσέπη, με συνεχή χαράτσια, σε συνθήκες δημοκρατίας δεν μπορεί να υπάρξει το επιθυμητό από τους προπαγανδιστές αποτέλεσμα.

Μέχρι στιγμής, από όλη αυτήν την πολυλογία δεν έχει προκύψει τίποτε άλλο εκτός από ένα ακόμη χαράτσι, του οποίου η είσπραξη αμφισβητείται από τους ίδιους τους δανειστές.

Υπενθυμίζω επίσης πως όταν ο Ουίνστον Τσόρτσιλ υποσχέθηκε στον βρετανικό λαό «αίμα και δάκρυα», η Ευρώπη δεχόταν την επίθεση των ναζιστικών στρατευμάτων και των στούκας.

Και ο Τσόρτσιλ υποσχόταν στους Βρετανούς να τους σώσει από τον απεχθή εισβολέα που άκουγε στο όνομα Αδόλφος Χίτλερ.

Από ποιους προτίθεται να μας σώσει ο… Ουίνστον Βενιζέλος και μας υποσχέθηκε προχθές και αυτός «αίμα και δάκρυα»; (Παρεμπιπτόντως, ο κύριος πρωτοσέλιδος τίτλος της εφημερίδας «Τα Νέα» ήταν και πάλι «Αίμα και δάκρυα», στις 17-18 Απριλίου του 2010 και έκτοτε και αίμα είχαμε και δάκρυα, αλλά ο εχθρός δεν έχει νικηθεί).

Και αυτό έχει συμβεί, διότι η πλημμυρίδα της προπαγάνδας δεν επιτρέπει στον λαό να δει – και κυρίως να βρει τα μέσα για να πολεμήσει - τον πραγματικό του εχθρό.

Έτσι, η προπαγάνδα επιτρέπει στον κ. Βενιζέλο να δηλώνει πως θα μας σώσει από τον
Keywords
Τυχαία Θέματα