Οι πλούσιοι της φτωχής ATE

Αμοιβές-πρόκληση Πανταλάκη, Λάζαρη, νομικού συμβούλου και συνδικαλιστή σε κατ' ουσίαν χρεοκοπημένη τράπεζα, στην οποία το Δημόσιο έβαλε λεφτά για ΑΜΚ - Τι έκαναν επίτροπος, υπουργός;

(Αναδημοσίευση από την....
εφημερίδα "Η ΑΞΙΑ", 02-07-2011)

Του Νίκου Καρούτζου

Την ώρα που η κυβέρνηση λαμβάνει νέα φορολογικά μέτρα και έχει προχωρήσει σε μειώσεις μισθών
στον δημόσιο και στον ευρύτερο δημόσιο τομέα, οι εκλεκτοί φαίνεται να....
απολαμβάνουν ειδικής μεταχείρισης, επιφυλάσσοντας για τον εαυτό τους πλουσιοπάροχες αμοιβές, τινάζοντας ουσιαστικά στον αέρα τις όποιες καλές προθέσεις του υπουργού Οικονομικών και του πρωθυπουργού.
Αμοιβές οι οποίες προκαλούν εύλογα ερωτήματα, δεδομένου ότι καταβάλλονται από μια τράπεζα με πλήθος προβλημάτων και η οποία, προκειμένου να επιβιώσει, χρειάστηκε να πραγματοποιήσει αύξηση κεφαλαίου της τάξεως του 1,2 δισ. ευρώ, την οποία σε συντριπτικό ποσοστό κάλυψε το ελληνικό Δημόσιο.

Πρόκειται για την Αγροτική Τράπεζα, η οποία απέτυχε στα προηγούμενα stress tests και η υποχρεωτική αναδιάρθρωσή της περιλαμβάνεται στο μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα που ψηφίστηκε μετά από μεγάλη μάχη στη Βουλή.

Παρ' όλα αυτά, η διορισμένη διοίκησή της νιώθει προφανώς ότι εξαιρείται από τις διατάξεις του Δημοσίου και λαμβάνει αμοιβές που θα ζήλευαν πολλές ιδιωτικές εταιρείες αλλά και στελέχη άλλων ιδιωτικών τραπεζών.

Όπως προκύπτει από το ενημερωτικό δελτίο για την αύξηση κεφαλαίου της Αγροτικής, ο πρόεδρος της τράπεζας κ. Θεόδωρος Πανταλάκης το 2010 είχε συνολικές αμοιβές και αποζημιώσεις, δηλαδή κόστισε στην τράπεζα και κατ' επέκταση στον Ελληνα φορολογούμενο, 300.575 ευρώ!
Ταυτόχρονα, η κ. Αδαμαντίνη (Ντίνα) Λάζαρη, αντιπρόεδρος της τράπεζας, είχε αμοιβές και αποζημιώσεις το 2010 οι οποίες κόστισαν στην τράπεζα το ποσό 283.326 ευρώ!
Υψηλές αμοιβές δεν λαμβάνουν όμως μόνο οι δύο, άλλα και άλλα μέλη που έχουν και υπαλληλική σχέση με την τράπεζα. Πρόκειται για τον διευθυντή Νομικών Υπηρεσιών της ΑΤΕ και μη εκτελεστικό μέλος του Δ.Σ. της ΑΤΕ κ. Ηλία Μπέτση, ο οποίος το 2010 κόστισε στην ΑΤΕ το ποσό των 157.4436 ευρώ, αλλά και τον επί χρόνια συνδικαλιστή κ. Αμούντζια Κωνσταντίνο, του οποίου το κόστος για την ΑΤΕ ανήλθε στα επίπεδα των 120.350 ευρώ. Και όλα αυτά εν μέσω κρίσης.

Γιάννης κερνάει, Γιάννης πίνει και το 2011…

Η διοίκηση της ΑΤΕ πάντως φαίνεται ότι δεν προβληματίστηκε από τις εξελίξεις στην οικονομία και φαίνεται να φροντίζει για τον εαυτό της, με την εμπιστοσύνη, την ανοχή ή και την ενοχή του ελληνικού Δημοσίου, υψηλές αμοιβές και για το 2011.
Όπως αναφέρεται στο ενημερωτικό δελτίο της αύξησης, "Η Τακτική Γενική Συνέλευση των μετόχων της Τράπεζας της 29.04.2011, μετά από εισήγηση του Δ.Σ. ενέκρινε τις αμοιβές, παροχές και αποζημιώσεις των μελών του Δ.Σ. για το έτος 2010 και προενέκρινε την καταβολή αμοιβών, παροχών και αποζημιώσεων στα μέλη του Δ.Σ. για το έτος 2011".
Δηλαδή οι κ.κ. Πανταλάκης και
Keywords
Αναζητήσεις
αμουντζια μαρια, μαρια αμουντζια
Τυχαία Θέματα